Repro a AV přijímač, budou spolupracovat?
Pravidla fóra
Repro a AV přijímač, budou spolupracovat?
Ahoj, předem se omlouvám za laickou otázku, v této oblasti se na rozdíl od mnohých z vás nevyznám. Potřeboval bych poradit.
Mám doma zařízení: Pioneer VSX-S510-K , parametry zde: http://www.pioneer.eu/uk/products/62/98 ... /page.html
Output Power per Channel: 110W
Impedance at Output Level: 4Ω
Signal / Noise Ratio: 98 dB
a potřebuji vědět, zda bude fungovat správně s těmito reproduktory: Pioneer S-ES3TB, parametry zde: http://www.pioneer.eu/eur/products/42/9 ... specs.html
Impedance: 8 Ohm
Frequency Range: 40 - 30,000 Hz
Sensitivity (2.83V/1m): 83 dB
Maximum Power: 150 W
děkuji za odpověď
Mám doma zařízení: Pioneer VSX-S510-K , parametry zde: http://www.pioneer.eu/uk/products/62/98 ... /page.html
Output Power per Channel: 110W
Impedance at Output Level: 4Ω
Signal / Noise Ratio: 98 dB
a potřebuji vědět, zda bude fungovat správně s těmito reproduktory: Pioneer S-ES3TB, parametry zde: http://www.pioneer.eu/eur/products/42/9 ... specs.html
Impedance: 8 Ohm
Frequency Range: 40 - 30,000 Hz
Sensitivity (2.83V/1m): 83 dB
Maximum Power: 150 W
děkuji za odpověď
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Repro a AV přijímač, budou spolupracovat?
Možná se tu někdo najde, kdo odpoví, ale toto není audio fórum. Doporučuji tyto dotazy směrovat spíše na http://forum.avmania.e15.cz/
Zdar, ano budou fungovat správně ovšem se zhruba polovičním výkonem (cca 55W) protože mají dvojnásobnou impedanci.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
díky moc a z tvého pohledu má smysl je kupovat, nebo se raději mám podívat po něčem s menší impedancí?
Můj pohled není důležitý, závisí to na tom na jakou hlasitost jsi zvyklý
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Hrát to bude dobře a záleží na ceně. Pokud je to bazar za rozumné peníze tak bych šel do toho klidně i já
.
Pokud jde o výkon tak záleží na co to chceš. Do paneláku ažaž
Já dlouhou dobu používal zesák Tesla AZS 223 (2x25 W) s odpovídajícíma bedničkama (samodomo Tesla dvoupásmo 8" basák a kalota výškáč, typy si už po letech nepamatuju) a v paneláku jsem ho zřídka vytočil přes třetinu, protože to už by začali pištět sousedi
Pokud jde o výkon tak záleží na co to chceš. Do paneláku ažaž
Já dlouhou dobu používal zesák Tesla AZS 223 (2x25 W) s odpovídajícíma bedničkama (samodomo Tesla dvoupásmo 8" basák a kalota výškáč, typy si už po letech nepamatuju) a v paneláku jsem ho zřídka vytočil přes třetinu, protože to už by začali pištět sousedi
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Prosím vás, na repro svorkách (aj v návode) na zosíku Yamaha R-S201 vzadu mám uvedené:
SPEAKERS A or SPEAKER B: 8 Ohm or higher
SPEAKERS A and SPEAKER B: 16 Ohm or higher
Teda mám tam 2 sady svoriek - podľa návodu môžem napojiť 2 páry repro. V svorkách pre SPEAKERS A mám teraz napojené reproduktory, ktoré majú v špecifikácii 4-8 Ohm. Ak by som na druhé svorky (B) napojil ďalšie repro, ktorých impedancia je 4 Ohm, je to problém? Nemám v úmysle počúvať oba práry repro nataz, ale chcel by som medzi nimi prepínať podľa potreby. Stane sa niečo, ak by som omylom nechal aktívne oba repro výstupy?
Vďaka
SPEAKERS A or SPEAKER B: 8 Ohm or higher
SPEAKERS A and SPEAKER B: 16 Ohm or higher
Teda mám tam 2 sady svoriek - podľa návodu môžem napojiť 2 páry repro. V svorkách pre SPEAKERS A mám teraz napojené reproduktory, ktoré majú v špecifikácii 4-8 Ohm. Ak by som na druhé svorky (B) napojil ďalšie repro, ktorých impedancia je 4 Ohm, je to problém? Nemám v úmysle počúvať oba práry repro nataz, ale chcel by som medzi nimi prepínať podľa potreby. Stane sa niečo, ak by som omylom nechal aktívne oba repro výstupy?
Vďaka
no když je tam napsáno 16 a více a ty tam chceš dát 4 tak to není dobře, předpokládám že ty výstupy jsou pro 8 ohmů
jestli ti dobře rozumím..
asi jako u kytarového
tady máš prostě
bud 1x 8
nebo 2x 16 parael
a ty tam chceš dát místo 8 jen 4
a kdyby běželi oba páry tak řekněme 6 místo 8
je to stravitelné takhle?
jestli ti dobře rozumím..
asi jako u kytarového
tady máš prostě
bud 1x 8
nebo 2x 16 parael
a ty tam chceš dát místo 8 jen 4
a kdyby běželi oba páry tak řekněme 6 místo 8
je to stravitelné takhle?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Trevor, žiaľ takhle stráviteľné to nie je
otázka je, čo znamená "or higher", lebo na oficiálnych stránkach je v špecifikáciach uvedené, že to pracuje aj so 4 Ohmami: https://europe.yamaha.com/en/products/a ... oduct-tabs. takže preto som z toho trochu zmätený...
To higher je jako " a větší" "nebo vyšší" právě
Nj ta specifikace na tom odkazu je podivna, drzel bych se toho co je na pristroji
Technicky ti to bude hrat i do 4, ale pri vetsi hlasitosti hrozi poskozeni,pokud na to neni nektera cast aparatury prizpusobena..
Nj ta specifikace na tom odkazu je podivna, drzel bych se toho co je na pristroji
Technicky ti to bude hrat i do 4, ale pri vetsi hlasitosti hrozi poskozeni,pokud na to neni nektera cast aparatury prizpusobena..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
No uváděj 4 ohmy, ale jako maximum. Já bych to chápal jako paralelně 16ohm : 4 bedny = 4 ohmy nebo 8 ohm : 2 bedny = 4 ohmy. Když mají na popisu na výstupu 8 ohmů a výše a na druhém 16 ohmů a výše a v odkazu je max zátěž 4 ohmy. Tak mi to přijde jako paralelní zapojení. Já osobně bych tam ty 4 ohmové bedny nedával. Asi jsem srab. 
Edit: návod strana 10 En.
Caution
Speaker impedance must be set as shown below.
SPEAKERS A or SPEAKERS B - 8 a více ohmů. Chápu jako zapojení jednoho páru
PEAKERS A and SPEAKERS B - 16 a váce ohmů. Chápu zapojení obou párů
Takže bedny 4 ohmy určitě ne.
Edit: návod strana 10 En.
Caution
Speaker impedance must be set as shown below.
SPEAKERS A or SPEAKERS B - 8 a více ohmů. Chápu jako zapojení jednoho páru
PEAKERS A and SPEAKERS B - 16 a váce ohmů. Chápu zapojení obou párů
Takže bedny 4 ohmy určitě ne.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Poslal som pre istotu dotaz na oficiálneho partnera Yamahy pre audio/video, čo som radšej nemal robiť, lebo tie pochybnosti prehĺbil ešte viac
tu je odpoveď:
Je možné pripojiť aj 4ohm repro. Ale buď len na A alebo B. Na obidvoch kanáloch (A/B) súčasne to fungovať nebude nakoľko môže dôjsť k poškodeniu zariadenia . Je tam ešte možnosť kombinácie takej že na A zapojíte 4ohm a na B 8ohm ale keď to budete chcieť používať budete si musieť vybrať buď jeden alebo druhý kanal. Najoptimálnejšie by bolo ak by tam dal 8ohm ako odporuca vyrobca.
Je možné pripojiť aj 4ohm repro. Ale buď len na A alebo B. Na obidvoch kanáloch (A/B) súčasne to fungovať nebude nakoľko môže dôjsť k poškodeniu zariadenia . Je tam ešte možnosť kombinácie takej že na A zapojíte 4ohm a na B 8ohm ale keď to budete chcieť používať budete si musieť vybrať buď jeden alebo druhý kanal. Najoptimálnejšie by bolo ak by tam dal 8ohm ako odporuca vyrobca.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Přiznám se, musel jsem tu jejich odpověď číst několikrát, ale do hlavy mi moc nejde. Hlavně když poslední větou vlastně shodí vše co předtím napsal. 
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
chce asi ríci, jak už je výše, že každý kanál je pro 8 ohmů, tedy to je optimální zatížení, můžeš jím max na 4 ohmy na kanál, což při dvakrát 4 ohmy už jsi hodně pod a když bude kombinace 8 a 4, tak taky nemůžeš použít společně oba protože bys opět byl hluboko pod 4.
takže výsledek pořád stejný : )
použít 4 ohmy na jeden kanál lze s opatrností na menší hlasitost, jinak použít alespoň 8 na jeden kanál, nebo 16 na oba současně..
také se nabízí trošičku prasárna, zapojit obě soustavy do serie a připojit na jeden kanál zesilovače
nebo dát do serie s 4 ohm bednou výkonnový rezistor 4,7 ohmů a pak lze použít na samostatný kanál jako by byla 8 ohmů
takže výsledek pořád stejný : )
použít 4 ohmy na jeden kanál lze s opatrností na menší hlasitost, jinak použít alespoň 8 na jeden kanál, nebo 16 na oba současně..
také se nabízí trošičku prasárna, zapojit obě soustavy do serie a připojit na jeden kanál zesilovače
nebo dát do serie s 4 ohm bednou výkonnový rezistor 4,7 ohmů a pak lze použít na samostatný kanál jako by byla 8 ohmů
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
No nič, nebudem asi riskovať, mal som v merku výbehové pasívne štúdiové KRKky (4 Ohm), chcel som to mať všetko pod kontrolou z jedného zosíka, ale vyzerá to, že prakticky by mohol byť aj problém, keby som mal pripojené iba tie.