Stratocaster - jaké se vám líbí?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Ivan

Re: Stratocaster - jaké se vám líbí?

Příspěvek od Ivan »

Gitarové sóla patria do praveku! :mrgreen:
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
jastud

Příspěvek od jastud »

torst píše: 18.10.2019 9:48 fajn, ale na nejvyšších pražcích si moc nezasóluješ.
Pročpak ne?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
torst

Příspěvek od torst »

viděls tu fotku? Dohmat !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Proč dohmat? Ty asi nemyslíš dohmat (výšku strun), ale krk příliš zapuštěný "hlouběji" do těla, ne? Je to fakt, tak o jeden pražec, možná skoro dva, oproti klasickému stratocasteru.
jastud

Příspěvek od jastud »

torst píše: 18.10.2019 12:11 viděls tu fotku? Dohmat !
Nechápu ani prd. Godina z téhle série mám doma- jakože telecastera. Nejpohodlnější kytara na kterou jsem kdy hrál. I ve vysokých polohách.
torst

Příspěvek od torst »

Fořt píše: 18.10.2019 13:22 Proč dohmat? Ty asi nemyslíš dohmat (výšku strun), ale krk příliš zapuštěný "hlouběji" do těla, ne? Je to fakt, tak o jeden pražec, možná skoro dva, oproti klasickému stratocasteru.
Jo, přesně tohle. Za dohmat omluva, spíš "dosah".
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tohle je asi jediný Fender, který bych bral. 8)

Obrázek

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Zajímavý modelingový hybrid. Aspoň zase nějaká inovace.
José

Příspěvek od José »

Taková žabička - kvak kvak
grock

Příspěvek od grock »

Ve staré tele verzi se mi to líbilo víc, ale stejně - jen modeling a 2 kytary to nenahradí už vůbec. Původně jsem se o to zajímal. Nakonec koupil Godin A6.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
torst

Příspěvek od torst »

https://hudebnibazar.cz/strat-hohner-st ... /ID287671/
ten kód ST59 si pamatuju ještě z pravěku, když jsem na Hohnerku čet test v Muziku. A ten systém ATN mě už tehdy zaujal. Nikdy jsem na ní nehrál, ale přijde mi to pořád zajímavý. Ne, nekoupim.
dream7000

Příspěvek od dream7000 »

ahojte, ako sa vam paci tento zaujimavy strat Fender HM Stratocaster MN Frozen Yellow
Přílohy
main_5525c3b1.jpg
main_b1723fc0.jpg
torst

Příspěvek od torst »

to je spíš do kategorie Jaký se líbí Superstrat.
jastud

Příspěvek od jastud »

Jednoduše jeden z nejošklivějších stratů co jsem kdy viděl.
stepan.dusek

Příspěvek od stepan.dusek »

Ja mel neco podobnyho v roce 2001. Bylo to cerny, hsh a jmenovalo se to squier stagemaster. Doted si pamatuju ze to byla ta nejlepsi kytara na svete. Jen s poznamkou do denicku, ze jako prvni elektrika se NEHODI ta s flojdem :)
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Trpím akutním post-covid GAS, respektive, po dokončení přestavby mexikána na “custom” noiseless variantu jsem zjistil, že naprosto nutně potřebuji ještě noise SSS variantu, echt strata. Zdroje - net bazar (HB), pak mám vyhlídnutý jeden bazar v Rakousku, kde mají solidní výběr ale tam mě do ukončení Covid šílenství nikdo nedostane, v krajním případě novou. Takže zatím ten HB a Kytary. Kdybyste měli probrnklý nějaký znělý kousek v jiném krámě budu vděčný za tip.

Zadání. US Strat s malou hlavou. Přes to nejede vlak, bude to předčasný samo-dárek ke kulatinám, takže no-compromise :). Specifikace cca America Std, klasické singly SSS, materiály a barva nehrajou roli, hlavně aby to “hrálo” a ladilo. Cenově, max nový PRO2 viz dole.

1) Nemáte někdo ošahané ty American Pro2 v Kytarách v Modřanech? Jestli se mezi těmi, co tam visí dá najít znělý a ladící kus? Abych se zbytečně netáhnul do PRG. I do Brna bych klidně zajel …

https://kytary.cz/kytary/elektricke-kyt ... D%3BMODOSB

2) HB
Co říkáte na tenhle kousek?
https://hudebnibazar.cz/fender-american ... /ID408169/
Tam mě trošku dráždí fotky z katalogu, jinak je to tovární set-up. Kufr není origo OEM s novou kytarou, řekl bych.
Edit: Teď koukám blíž na fotky, S1 switch tam nevidím, podle specifikací by ani být neměl. Asi si zastávku v Opavě odpustím. Jakkoliv se mi ten nástroj v tomhle provedení hodně líbí.

A na tenhle?
https://hudebnibazar.cz/fender-stratoca ... /ID424025/
EJ jsou podle nadšených recenzí EJ signature super snímače, lepší než OEM Alnico V (?)

Pro tyhle modely 2008-16 mám docela slabost, až na ty krky lesklé jako psí kulky (snadná pomoc).

Ceny jetých tedy nic moc, před rokem-dvěma 25-26k a teď za 30 umolousaný zanedbaný kus od čuňáka a slušný klidně za 35-37.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Tak jsem si tedy nakonec musel pomoci sám, viz co jsme koupili. Vyzkoušel jsem pár kousků nových American Pro2. Pěkné kytary, ale 45 tisícům se nějak nechtělo z kapsy. Tak jsem vyzkoušel 2 kousky z bazaru a jednu vybral. American Std 2014. Velmi spokojen!
torst

Příspěvek od torst »

Rozhod jsem se, že předělám svého klasického Stratocastera ABX
https://www.rajce.idnes.cz/torst/album/ ... ti-kobylky
do modernějšího hávu. Cílem byla taková ta anonymní univerzální rocková kytara s HB u kobyly, které frčely koncem 80. a zkraje 90. let. Ještě ne metalovej Superstrat, ale už ne klasika Strakáč. Měl jsem v plánu sehnat krk s hokejkou (nebo předělat původní hlavu), ale nakonec z toho sešlo a zůstal jsem u klasiky. Černá barva na hlavu a HW, kýčovité logo, nový černý PG, Duncan SH-6, delší šroubky do kobyly pro "přifloydovanější" vizáž. Myslim, že to vyšlo dobře, typická osmdesátková rozdrážďovačka. Evokuje Roadstara P. Jandy nebo Kramera S. Jelínka. Ale byly tehdy i jiné, Aria Knight Warrior a pod. Myslím, že by byla ozdobou Elánu, Prototypu, Lucie, Žentouru, Kernu, Turba, Beatoveru, Markýze Johna, OK Bandu, ale i Sandry, Sabriny, Falca či Duran Duran.
Zvukově to také odpovídá. Dnes jsem ve zkušebně testoval přes Mesu, RF není tak valivá jako Cort, ale středovější, rockovější, prostě klasika. Přidal jsem do ní svůj patent - přepínač, který přepojí oba singly do série, takže se pak chovají ako jeden HB. 3 krajní pozice na 5way Switch jsou jako Gibson. Samozřejmě to není totéž jako skutečný HB, ale dost se to blíží. Silný kulatý zvuk, omezení brumu, zpívavé zkreslení. Myslím užitečná věc. Že s tím nepřišli už dávno!
https://www.rajce.idnes.cz/torst/album/ ... ratocaster
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Torst: mi tam nejvíce ten přelom 80 a 90 let připomíná víš co? Ty smotané konce strun na mechanikách! :D
P.S. včera jsem měnil struny, tak jsem na teleti vzal akuvrtačku a 2,5 mm vrták a trochu prohloubil dutiny ve vintage mechanikách. Skvělý nápad, ty konce se tam dají zastrčit mnohem líp. Už jsem to tady někde na fóru řešil, že jakožto basák nechápu, proč se tenhle systém u kytar moc nepoužívá...
Naposledy upravil(a) Pawlik dne 1.08.2025 18:04, celkem upraveno 1 x.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
torst

Příspěvek od torst »

jo, to byla taky móda.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“