Pískání po zapnutí komba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Poník Tulipán
Nový uživatel

Pískání po zapnutí komba

Příspěvek od Poník Tulipán »

Zdravím,
Sice jde o již mnohokrát zmiňované téma, ale můj případ je trochu odlišný a ani po přečtení ostatních článků si nevím rady...
Mám doma necelý měsíc staré lampové kombo Laney CUB 212R. Celou dobu je doma v pokoji.
Asi po týdnu používání začalo kombo po zapnutí pískat. Pískání trvá maximálně deset vteřin, ale je příšerně hlasité (Tím myslím až tak, že to skoro nejde těch pár vteřin vydržet), a to i přes to, že mám volume na nule.
V kombu při tom nemám zapojenou kytaru. Jsem si celkem jistá, že nic, co by mohlo lampám nějak zásadně škodit nedělám...
Je možné aby lampy odešly už po tak krátké době?
Kombo je samozřejmě pořád v záruce, ale obchod se vyjádřil, že se mu to nějak nezdá (Taky se mi to nezdá, ale už fakt nevím co zkusit jinak..) a že jim sice kombo mám zkusit poslat, ale je možné, že reklamaci neuznají...
Díky za rady.. (:
Trevor
Odborník

Re: Pískání po zapnutí komba

Příspěvek od Trevor »

Mozny je vsechno
Kdyz pri tom piskani do komba bouchnes, zmeni se neco?
Elektronky jsou rovne, jacky smycky prozkousene?
Mas moznost si pujcit jine koncove elky a testnout je tam?
Bylo by mozna dobry vedet odkud jsi...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Moon

Příspěvek od Moon »

Trevore, myslím si, že bouchání a jacky smyčky tento problém nevyřeší. Předpokládáme, že po "odpískání" kombo hraje. Tipnul bych, že ta 10tivteřinová prodleva souvisí se žhavením. Nějaká lampa je na odchodu, snad její výrobní vada
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Souhlas, že pravděpodobně odchází lampa v koncovém stupni.
Pokud je to lampou, je možné, že reklamaci neuznají. Budou argumentovat tím, že při koupi bylo vše OK a lampa odešla během používání komba, což je přesně to, co se od ní očekává. Jak rychle se má odporoučet nemůže garantovat nikdo.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Prave poklepanim na kombo se muze vnitrni system elektronky prozradit tim otresem, je to sice hrubé,ale funkcni, z praxe vyzkousene..
Ostatne necely mesic je i na elektronku dost malo, reklamace by mela byt uznana podle mne..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Poník Tulipán
Nový uživatel

Příspěvek od Poník Tulipán »

Zdravím,
Díky moc za odpovědi, ale jak to bývá, tak sotva jsem se po měsíci odhodlala napsat sem dotaz, tak se mi to podařilo vyřešit...
Chyba byla v napájecím kabelu, který špatně doléhal.. stačilo vyměnit a vše je OK... Netuším jak to souviselo s těmi deseti vteřinami, ale už vše funguje jak má..
Lampy vypadají v pořádku...
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

Co si představit pod "špatně doléhal" a proč bylo nutné ho měnit?
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Moon

Příspěvek od Moon »

stenly67 píše: 13.11.2019 6:08 Co si představit pod "špatně doléhal" a proč bylo nutné ho měnit?
Kuriozní situace, napadá mi jediné - neuzemňoval.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“