Jestli tě zajímají hlavně covery a nic víc (co zmiňujou chlapci nade mnou), tak je basa víceméně "jednodušší", ale samozřejmě záleží jaké songy.kytarákjames píše: 14.11.2019 20:04 Zdarec. Hraju asi 9 let na kytaru. Takový to domácí brnkání coverů.. Metallica, IM, Judas priest atd.. Poslední dobou mě hodně zajímají covery čistě na baskytaru a říkal jsem si že bych jí zkusil. Ale mám celkem strach ze to bude úplně o level výšnevím jak to správně napsat.. Je to obrovskej rozdíl co se týče obtížnosti? Nebo např. lehčí songy jako například Enter sandman bych měl za chvilku zvládnout? Asi trošku blbej dotaz, tak kdyžtak sorry
![]()
Lehké songy zvládneš prakticky hned, ale chce si to nastudovat tu techniku pravé ruky, hraní prstama mi přijde docela složité, je to přece jen trochu jiné než na kytaru. Trsátkem se hrát dá, ale nebývá to ono.
Levačka až takový problém není. Oproti kytaře jsou sice o poznání tlustší struny, ale když jsem vzal basu poprvé do ruky, tak mi nějaké hammer-ony a pulloffy nedělaly žádný problém, prsty taky nějak zvlášť nebolely.
Určitě není mít z čeho strach. Kdyby ti nakonec přišla moc složitá (co se týče vlastní tvorby - harmonie, rytmus) tak se vždycky můžeš uchýlit a zůstat u coverů.