U koho si udělat eqvalizaci a mastering
Pravidla fóra
U koho si udělat eqvalizaci a mastering
Zdravím, rád bych poprosil o tip, radu, koho by jste doporučili na finální eq a mast. skladby. Koukal jsem na Velvet, ale asi dělají jen velke projekty, ty mě neodpověděli, ale spíš mě zajímají Vaše zkušenosti.
Hledal jsem tady jestli toto téma někde není, ale na nic jsem nenarazil, tak doufám, že nespamuju.
Díky moc.
Hledal jsem tady jestli toto téma někde není, ale na nic jsem nenarazil, tak doufám, že nespamuju.
Díky moc.
Re: U koho si udělat eqvalizaci a mastering
Ukaž, co to je. Jestli je to hodně vychytaný, tak se můžeme bavit o nějakých dražších studiích. Jestli je to klasická amatéřina (neber to ve zlém), tak tady najdeš lidi, co to udělají v dostatečné kvalitě za pivo.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna tu nemám věšteckou kouli, takže: Styl? Počet nástrojl? Rozpočet? Představa o finálním zvuku? Atd. atd.?
Hraju na kytary a mašinky
jojo ukázka by byla vhodná, pak se dá s ohledem na styl a úroveň mixu něco řešit dál
vasekh,rotten77,xklok
Děkuji za reakce.
Je to amatérsky nahraný v domácím studiu, ale nevím co myslíš vychytaný, jestli po stránce aranžmá a kvality písně, nebo kvalitou nahrávky. Ale máte pravdu, že jsem dám pro jistotu kousek písničky, pro představu.
Když se s tím už člověk dělá, tak bych rád, abych to nezkazil svým amatérským eq,mastrem.
Koukal jsem, jestli to není nějaký reklamní trik, že to prohání přes hardwarový kompresory... a pak to má ten správný teplý zvuk, nevím.
Kouknu jak jsem dát nahrávku a pošlu. Zatím děkuju.
Děkuji za reakce.
Je to amatérsky nahraný v domácím studiu, ale nevím co myslíš vychytaný, jestli po stránce aranžmá a kvality písně, nebo kvalitou nahrávky. Ale máte pravdu, že jsem dám pro jistotu kousek písničky, pro představu.
Když se s tím už člověk dělá, tak bych rád, abych to nezkazil svým amatérským eq,mastrem.
Koukal jsem, jestli to není nějaký reklamní trik, že to prohání přes hardwarový kompresory... a pak to má ten správný teplý zvuk, nevím.
Kouknu jak jsem dát nahrávku a pošlu. Zatím děkuju.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je to o osobním přístupu. Někdo "to" tam slyší, někdo ne. Někdy to má smysl, jindy ne. Kolik chutí, tolik vůní 
P.
P.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Spíš bych našel studio, které ti sedí zvukově, nebo stylově - podle referenčních nahrávek. Podívej se, kde dělají mix/master podobné nebo oblíbené kapely, nebo kapely ve tvém okolí. Jakou používají techniku neřeš.
Hraju na kytary a mašinky
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak.
P.
P.
Dobře, zkusím to takto hledat.rotten77 píše: 8.12.2019 20:01 Spíš bych našel studio, které ti sedí zvukově, nebo stylově - podle referenčních nahrávek. Podívej se, kde dělají mix/master podobné nebo oblíbené kapely, nebo kapely ve tvém okolí. Jakou používají techniku neřeš.
Moc děkuju za snahu a radu.
Pěkný večer.
Hlavně si nemysli, že mastering tvoji věc někam posune. To je spíš mýtus. Hodně neodborným masteringem se to dá dodrbat, to jo, ale vylepšit moc ne.
Jinak jsem zkoušel ten Landr a pro člověka, co tomu vůbec nehoví, je to úplně v pohodě.
Jinak jsem zkoušel ten Landr a pro člověka, co tomu vůbec nehoví, je to úplně v pohodě.
Tak o tom jsem ještě neslyšel , díky!
Určitě vyzkouším. Pak jsem hodim nahrávku k posouzení.
Určitě vyzkouším. Pak jsem hodim nahrávku k posouzení.
Hele, klidně mi pošli wav na v.hadrava(zavináč)atlas.cz a můžu udělat nějakej rychlomastering a uvidíš. Jestli je to jedna skladba, tak není problém.
Ha, přesně kvůli tomuhle má tohle fórum smysl... Vašek má 1+ 
| Cruel YT | Cruel sptf
Ja len takto - ak si si nie istý, že mix skladby je v poriadku, tak to nikam resp. nikomu profi ani neposielaj... Jedine ak niekomu, kto je ochotný ti to očeknúť, či je to aspoň akotak zmixované. Zo skúsenosti môžem tvrdiť, že väčšina začiatočníkov má dojem, že mastering je liek na všetky nedostatky , ktoré sú v mixe, ale omyl - to je len také doťuknutie celého procesu, pokiaľ je mix zlý, sú to potom zbytočne vyhodené peniaze (a čo so sa ich ja namíňal, kým som prišiel na príčinu neuspokojivých výsledkov...
)
Beru všema deseti. To bych byl blb toho nevyužít. Je to jedna skladba.vasekh píše: 9.12.2019 9:47 Hele, klidně mi pošli wav na v.hadrava(zavináč)atlas.cz a můžu udělat nějakej rychlomastering a uvidíš. Jestli je to jedna skladba, tak není problém.
Díky moc za vánoční dárek