Dřevo a snímače na Les Paula
Dřevo a snímače na Les Paula
Ahoj, chci si vyrobit Les Paula a nevím, jaký si mám koupit humbuckery a z jakého dřeva tělo. Myslím že tělo by mohlo být olše nebo mahagonu, deska a krk z javoru, ale nevím co hmatník. Chci hrát styly od Rocku po Heavy Metal. Ke kobylce bych si dal asi Seymour Duncan SH-5 (kdyžtak opravte, nemám s tím zkušenost) ale nevím co ke krku. Taky bych rád věděl proč jsou SH-5 jenom ke kobylce a ne i ke krku, jako třeba SH-6. A ještě něco, nechci rozepínací humbuckery. Dík za odpověď.
P.S.: Nepište sem příspěvky stylu Na netu jsem četl že... nebo Franta od sousedů říkal. Jen ti co s tím mají zkušenosti. Dík
P.S.: Nepište sem příspěvky stylu Na netu jsem četl že... nebo Franta od sousedů říkal. Jen ti co s tím mají zkušenosti. Dík
Re: Dřevo a snímače na Les Paula
Franta od sousedů mi říkal, že bys měl psát a hledat inspiraci tady - nastroje-71/
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Les Paul je mahagonové tělo, javorový top, mahagonový lepený krk a palisandrový hmatník. Snímače bych řešil až u postavené kytary.
Řada Duncan Custom (SH-5, SH-11, SH15) nemá žádné pevně dané sety jako '59, JB nebo SH-6. Proto když je Mayhem set (Distortion bridge + neck), tak je krkový snímač motaný jako krkový (nižší DC a tím pádem většinou víc výšek)
Řada Duncan Custom (SH-5, SH-11, SH15) nemá žádné pevně dané sety jako '59, JB nebo SH-6. Proto když je Mayhem set (Distortion bridge + neck), tak je krkový snímač motaný jako krkový (nižší DC a tím pádem většinou víc výšek)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas s Milanem a Frantou od sousedů.
Přesouvám. Kdyby mi za každé přesunutí dali korunu, tak jsem boháč.
Přesouvám. Kdyby mi za každé přesunutí dali korunu, tak jsem boháč.
niekedy maju kobylkove HB sirsi rozostup polovych nadstavcov. niektori vyrobcovia robia 50mm aj ku krku aj ku kobylke, ale niektori davaju na kobylkove rozostup 52mm, resp. 51,6. myslim ze aj original gibson to tak mava. potom by davalo zmysel ze kobylkovy ku krku ist nemoze.
Krk na Les Paula z Ebaye
Ahoj, chtěl bych vědět, co si myslíte o tomto krku, případně doporučení na jiné. Chci si postavit Les Paula. Dík
https://www.ebay.co.uk/itm/Unfinished-G ... 2915792516?
https://www.ebay.co.uk/itm/Unfinished-G ... 2915792516?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Sloučeno s tebou vytvořeným vláknem. Proč by se to mělo řešit v separátním novém vlákně? Doufám, že kvůli veškerým dotazům na další komponenty nebudeš zakládat stále nová témata. To bych už pozbyl trpělivosti, zatím co příspěvek, to zářez.
Koupil jsem dva podobné. Kup to a počítej s mírným doladěním.
Dík za všechny odpovědi.
no moc to spolocne s mahagonom ktory sa pouzival na klasicke LP mat nebude. ale mozno to bude mat dost spolocne s mahagonom co sa pouziva v nashville dnes. neviem. v kazdom pripade, pokial nemas s pracou s drevom par rokov skusenosti, pripadne nemas k dispozicii cnc a niekoho kto ma par rokov, ale radsej par parov rokov skusenosti s drevom tak to moze byt cesta. ak nieco poseres tak ta to nezruinuje a ak to bude zaujimave tak to bude plus.
len mala rada - neskac po prvej ponuke co najdes na nete. vzdy najdes nieco o kus lepsie, a ak aj nie, tak sa aspon popri hladani vela veci naucis.
len mala rada - neskac po prvej ponuke co najdes na nete. vzdy najdes nieco o kus lepsie, a ak aj nie, tak sa aspon popri hladani vela veci naucis.
Co když neseženu mahagon? Jaký dřevo bych mohl použít?
Ty budeš expert na hledání a na ptaní. Doporučuju volšový dřevo.
Tady čti - drevo-pro-stavbu-kytary-38542