Mesa/Boogie Mark, Caliber, Nomad

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
krade

Re: Mesa/Boogie Mark, Caliber, Nomad

Příspěvek od krade »

Tak 1x12 bedna je davno doma a odzkousena. Je to moc fajn, nema to samozrejme takovej tlak jako uzavrenej Marshall, ale ma to krasny basy i vysky, super se to chova s moji Mesou na cistej kanal s lehkym dokopnutim tubescreamerem, hlavne do pomalejsich veci, takze nevim, do veho to pouziju, kdyz moje kapely hrajou temer vyhradne rychle...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
eLGI

Příspěvek od eLGI »

Ahoj, má tu někdo Mark IV hlavu a mohl by mi prosím změřit vnitřní vzdálenost mezi spodní a horní dřevěnou deskou (vnitřní výšku) dřevěného šasi?

Moc děkuju, Láďa
frytol

Příspěvek od frytol »

Dneska jsem narychlo udělal pár tejků na dva kanály mojí MK IV.
Zapojení je snadný - send efektový smyčky, zvukovka PRESONUS, IRs YORK AUDIO SM57 + RB 121 a hotovo.
Je z toho zvuku vyloučenej koncovej zesilovač, což je škoda, protože do bedny to tak zajímavě přidává středy, mi přijde. Zahraný je to na prase, to vím. :D
Každopádně můžete poslechnout a nahodit názor. :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

vidis to, ja vzdycky IR vesel az na vystup ze slave out, musim zjistit, jestli tam je nejakej rozdil :)) ted si nejsem jistej, ale jeden z tech vystupu (smycka nebo slave out) ma vyhodu v tom, ze muzu uplne ztlumit master a jede jen tenhle vystup.
frytol

Příspěvek od frytol »

Kinx píše: 15.06.2020 9:07 vidis to, ja vzdycky IR vesel az na vystup ze slave out, musim zjistit, jestli tam je nejakej rozdil :)) ted si nejsem jistej, ale jeden z tech vystupu (smycka nebo slave out) ma vyhodu v tom, ze muzu uplne ztlumit master a jede jen tenhle vystup.
Efektová smyčka to takhle má. Dáš si tam silent recording, vytáhneš poťák a jede to jen ze smyčky. Jen musíš mít pořád zesilovač v zátěži, připojenej do boxu.
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Některé impulzy obsahují i koncový zesilovač, pokud je IR jen cabinet, dá se použít simulace konce např. Ignite TPA-1.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

jako ono to zní dobře, akorát ten zvuk není typický příklad proč si člověk kupuje Marka :)
co to je lead 2/lead3 ? nemyslels RHY2/Lead
frytol

Příspěvek od frytol »

bubucci píše: 15.06.2020 11:19 jako ono to zní dobře, akorát ten zvuk není typický příklad proč si člověk kupuje Marka :)
co to je lead 2/lead3 ? nemyslels RHY2/Lead
Joo, máš pravdu - RHY2/LEAD. Já to nějak spletl, prostě 2. a 3. kanál. :D
Jak to myslíš s tím zvukem?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Já mám Marka zafixovaného jako higain mašinu a vždycky se mi vybaví Dream Theater, Metallica a Lamb of God. A nebo 80/90's LA scéna, kdy bylo hodně alb nahráváno na MKII+C/MKIII a znělo to jako hotrodded 8kila.
Já jsem třeba RHY2 nikdy nepoužil, na mně to byl vždycky takový tvrdý crunch a špatně se mi na něj hrálo. On se jim podařil dostat na nějakou rozumnou úroveň až u MK V.
frytol

Příspěvek od frytol »

bubucci píše: 15.06.2020 12:34 Já mám Marka zafixovaného jako higain mašinu a vždycky se mi vybaví Dream Theater, Metallica a Lamb of God. A nebo 80/90's LA scéna, kdy bylo hodně alb nahráváno na MKII+C/MKIII a znělo to jako hotrodded 8kila.
Já jsem třeba RHY2 nikdy nepoužil, na mně to byl vždycky takový tvrdý crunch a špatně se mi na něj hrálo. On se jim podařil dostat na nějakou rozumnou úroveň až u MK V.
Aha aha, oukej. Já pořád moc nechápu, jak lidi taví marky do V nastavení. Mně ten zvuk přijde hrozně divnej, takovej uplně otupělej. Je funkční v kapele třeba? Zkoušel si to?
Mně daleko líp funguje tenhle zesilovač s grafickým EQ někde kolem potlačených basů a naopak vytažených středů a výšek, ne žádný vraždy úplně, ale středovej zvuk. Dynamicky má ten zesilovač rozsah od hrozně zahuhlaných basů až po usyčený vejšky a to se snažim tak nějak kočírovat.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

já nejsem taky fanda úplného Včka, ale bez 750hz faderu někde pod 1/4 je to zase jako obecní rozhlas :)
Basy v preampu max 2-2.5, výšky kolem 7-8, středy kolem 5, gain někde kolem 8. V kapele to hraje líp než samo o sobě, akorát je to takový podivný aparát. Jednou to hraje fantasticky a na druhém kšeftě zas jinak a doladit to za chodu je vcelku peklo :) Výhoda je, že nepotřebuje TSko pro 'tajt metál'.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

bubucci píše: 15.06.2020 14:16 já nejsem taky fanda úplného Včka, ale bez 750hz faderu někde pod 1/4 je to zase jako obecní rozhlas :)
Basy v preampu max 2-2.5, výšky kolem 7-8, středy kolem 5, gain někde kolem 8. V kapele to hraje líp než samo o sobě, akorát je to takový podivný aparát. Jednou to hraje fantasticky a na druhém kšeftě zas jinak a doladit to za chodu je vcelku peklo :) Výhoda je, že nepotřebuje TSko pro 'tajt metál'.
ja uz na to teda par let nehral, ale moje Mark IIC+ byla jak obecni rozhlas hlavne v konfiguraci komba :)) ale zvukari to milovali, pac si to jen lehce vykrojili a nic jim tam moc neprebyvalo.

S velkou bednou s V30 stredu dramaticky ubylo a uz to bylo "normalni". Doted me stve, ze jsem to kombo prodal.
frytol

Příspěvek od frytol »

Já mam thiele s V30 a tam mi to přijde všechno naprosto v pohodě. Naopak mi přijde, že ten zvuk víc jako "tlačí" než, že by byl uřvanej. Je takovej pevnej v těch středech, nevim jak to popsat.

@bubucci: Takhle nějak to mam taky nastavený, mam rád, když má zvuk tělo, ale není zahlcenej.
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Zdravím všechny, přemýšlím nad koupí Mark V 1x12 komba. Jaká je podle Vás férová bazarová cena? Díky
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

V EU počítej s cenou kolem 2000E.
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Mám právě nabidku na jeden kousek po druhem majiteli za 2150€ ... tak vcelku vaham, mark v se na bazaru asi moc casto neobjevujou ze?
frytol

Příspěvek od frytol »

Mark V zesilovače občas ano, komba moc ne. Ty starší mark kousky jsou těžko k sehnání, záleží co hledáš. Každopádně teď je na bazaru mark IV head za 40K. S thiele 1x12 by Tě to vyšlo skoro líp na peníze než 2150 eur
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Primárně mám zálusk na Mark V kombo, jednak je to v jedné bedně, jednak omezení výkonu (nejspíš na něj občas zahraju i doma). Hlavní účel bude nahrávání. No holt to asi budu muset vzít...
Placka

Příspěvek od Placka »

Teď je na bazaru Mark IV za 34k,to je dobrej deal:
https://hudebnibazar.cz/mesa-boogie-markiv/ID370096/
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

MKIV není plnohodnotná alternativa MKV a má smysl jenom, pokud jde o higain na lead kanálu.
A pokud jde o primárně o nahrávání, tak na Mesa Mark zvuky mi zní nejlíp Fractal. S FM3+Mesa 50/50 na tom budeš pořád cenově líp než s MKV s nesrovnatelnou variabilitou. A pokud už teda fyzicky Mesa bez nějakých velkých koncertních ambicí, tak MK V25.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“