Ladění se zámky / přeladění s FR
Pravidla fóra
Ladění se zámky / přeladění s FR
Cau, je to sice dost divna otazka, ale urcite mi poradite.Par kytar jsem uz mel, na par uz jich i hral, ale v zivote se mi nedostala do ruky kytara s Floyd Rose a zamkama. A ta vec ktera me zajima je ladeni. Kdyz ma kytaru nalazenou E-H-G-D-A-E, tak jestli jde nejak rozumne (rychle) preladit na ladeni E-H-G-D-A-D, ktery taky nekde pouzivam ... chystam se totiz objednat Cort X-TH OPB a jestli tohle nejak rozumne nepujde tak budu muset koupit EVL-Z6 ...
diky za rady ( jo a hleda ni jsem pouzil ale nic v tomhle smyslu nenasel )
Upřesněn název - Nero, Trao
diky za rady ( jo a hleda ni jsem pouzil ale nic v tomhle smyslu nenasel )
Upřesněn název - Nero, Trao
LTD-ESP EC-500s
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
jo, s timhle budeš mít těžký pořízení...
Jakmile jednu strunu podladíš,
celý si to rozhašíš! (tý jo, takový verše)
Ne, vážně, změní se tah a můžeš to celý přeštelovávat znova...
Napadá mě jenom podladit to na D přirozeně a pak jen dát na druhej pražce kapodastr (používá se pro banja na pátou strunu), tim bys ale měl vyřazenou oblast do toho druhýho pražce...
jinak na opravdu "rychlý" přelaďování jsou speciální mechaniky, který by se při tom ani neměly rozlaďovat (jen jsem to slyšel, tuším, že to bylo u nightwish...)
EDIT: Nero: Jseš rychlejší
Jakmile jednu strunu podladíš,
celý si to rozhašíš! (tý jo, takový verše)
Ne, vážně, změní se tah a můžeš to celý přeštelovávat znova...
Napadá mě jenom podladit to na D přirozeně a pak jen dát na druhej pražce kapodastr (používá se pro banja na pátou strunu), tim bys ale měl vyřazenou oblast do toho druhýho pražce...
jinak na opravdu "rychlý" přelaďování jsou speciální mechaniky, který by se při tom ani neměly rozlaďovat (jen jsem to slyšel, tuším, že to bylo u nightwish...)
EDIT: Nero: Jseš rychlejší
Die Hard or Die Home
Já hraju drop D. Na normální ladění už nezahraju pomalu nic (musel bych se do toho zpátky dostat). Nalaď drop D a přeuč se...Naučíš se to rychle, navíš máš o tón víc než ostatní
a při rychlém hraní powerchordů a různejch rychlejch metalovejch riffů se daleko méně nadřeš.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
j ale na drop se rozhází stupnice...m to bych nemoh, navíc mě tro nesedí nelíbí a zní to blbě.... Asis em poslední s klasickým EHGDAEafektband píše:Já hraju drop D. Na normální ladění už nezahraju pomalu nic (musel bych se do toho zpátky dostat). Nalaď drop D a přeuč se...Naučíš se to rychle, navíš máš o tón víc než ostatnía při rychlém hraní powerchordů a různejch rychlejch metalovejch riffů se daleko méně nadřeš.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Tak se tu stupnici prostě naučíš hrát jinak. Zní to blbě...co to je za blbost, myslíš tím, že když to zahraješ jako na normální ladění akorát to máš drop? To potom jo, tak se to holt přeučíš. Mě třeba už vůbec nebaví hrát v klasickým ladění, s drop se daj hrát dost zajímavý věci, který bys na normálním ladění těžko hrál (ale přesně takhle je to i naopak). Jsem prostě zastánce drop...turbo_MaCk píše:j ale na drop se rozhází stupnice...m to bych nemoh, navíc mě tro nesedí nelíbí a zní to blbě.... Asis em poslední s klasickým EHGDAEafektband píše:Já hraju drop D. Na normální ladění už nezahraju pomalu nic (musel bych se do toho zpátky dostat). Nalaď drop D a přeuč se...Naučíš se to rychle, navíš máš o tón víc než ostatnía při rychlém hraní powerchordů a různejch rychlejch metalovejch riffů se daleko méně nadřeš.
no tak pro me asi bude lepsi vazne koupit s pevnou kobylkou ... zatim jsem si obednal do EVL-Z4 EMG 81 snimac a kdyz s tim budu spokojenej (jako ze asi jo
) tak k ni koupil jeste EVL-Z6 ... to preucovani vseho na drop D jsem tak nejak zkousel a u nekterejch veci to moc nejde
dekuju vsem za rady ... 
LTD-ESP EC-500s
- Nero
- Rádce
Taky jsem zastánce klasickýho ladění (sorry, Macku, nejsi poslední)...
Za prvé jsem línej se přeučovat stupnice, za druhý jsem línej se přeučovat riffy a licky co umím, za třetí hraju i klasický akordy, což je to hlavní... A ty jsou stavěný na klasický ladění...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, já nemám nic proti tune down laděním - líp se pak sóluje, protože ty struny nejsou tak naplý, ten půltón dolů stačí...
A kdybych přece jen potřeboval klasiku, fláknu na první pražec kapo (ani trochu mi to nevyřazuje část hmatníku, pořád mám 23 pražců
), bohužel si tim rozhašim oktávy...
A kdybych přece jen potřeboval klasiku, fláknu na první pražec kapo (ani trochu mi to nevyřazuje část hmatníku, pořád mám 23 pražců
Die Hard or Die Home
- Nero
- Rádce
Jo, tak kompletní ladění dolu mi nevadí, já mluvil o dropu... Já jsem takhle dřív hrál na akustice, abych si změkčil struny, ale na elektriku to chci mít normálně, takže jsem si ve výsledku šoupnul do klasiky i akustiku. Možná je to divný, ale mám radši, když cejtím ty struny pořádně naplý, i na sola... Mám z toho pak lepší pocit... 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
zajímalo by mě porovnání jak drží naladění kytara FR+zámky a naproti tomu kytary s pevnou kobylou, průcozíma stranama a neuzamykacím nulťákem? Stojí investovat do obouzvratnýho trem. jen pro to abych získla zámky, ale bohužel taky ty starosti s ním? Díki moc
Guitar: Ibanez RG550 Made in Japan Limited Edition
Preamp: Mesa Boogie V-Twin
Amplifier: Peavey Valveking 112
Effects: Boss DS-1, Electro-Harmonix Small Clone
Picks: Dunlop
Cabels: Klotz, Proel
Když máš kvalitní nulťák a ladící mechaniky, tak problém není-obejdeš se i bez zámků a douzvratný kobyly.nazaret píše:zajímalo by mě porovnání jak drží naladění kytara FR+zámky a naproti tomu kytary s pevnou kobylou, průcozíma stranama a neuzamykacím nulťákem? Stojí investovat do obouzvratnýho trem. jen pro to abych získla zámky, ale bohužel taky ty starosti s ním? Díki moc
ono hlavně nekupuješ tremolu kvůli zámkům ale máš zámky kvůli tremolu. A pokud někdo hraje ve více laděních tak buď pevnou a nebo dvě kytary
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
no já si právě tu kejtru koupil. kvůli těm zámkám. To tremolo použije jen jako aby se neřeklo, ale je to velmi zřídkakdy. Takže myslíte, že to vyjde tak nějak nastejno s přimhouřenýma očima?
Guitar: Ibanez RG550 Made in Japan Limited Edition
- Eclipse
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz FR nevyuzijes, tak si urcite kup kytaru s pevnou kobylkou, ktera podle me drzi ladeni lip, kdyz nema vylozene spatne ladici mechaniky ...
Jak uz psal Moleek, zamky tam jsou proto, ze je tam tremolo, kytara bez tremola drzi ladeni dobre i bez zamku, protoze kdyz jsou dobry ladici mechniky tak se vlastne ani nema jak rozladit...
A kytara s pevnou kobylkou ma dalsi vyhody - lepsi soustain, hodne snadny ladeni, vymena strun, muzes pouzivat vice ladeni atd atd..
Jak uz psal Moleek, zamky tam jsou proto, ze je tam tremolo, kytara bez tremola drzi ladeni dobre i bez zamku, protoze kdyz jsou dobry ladici mechniky tak se vlastne ani nema jak rozladit...
A kytara s pevnou kobylkou ma dalsi vyhody - lepsi soustain, hodne snadny ladeni, vymena strun, muzes pouzivat vice ladeni atd atd..
Hele ono to přelaďování s dvojzvratným tremolem není zas taková hrůza co se všude povídá. Stačí pod tremolo strčit nějaký kolík, přeladíš na co potřebuješ a dotáhneš dva šrouby. Samo, není to tak tak rychlé, ale že by ses s tím musel mydlit hodiny to taky ne.
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, měl bych dotaz ohledně zámků. Kolega kytarista má platinovýho BC Riche Warlocka s továrně fixovanym FR. Akorát je na tom teď nulťák bez zámků. Dá se sehnat jen ten zamykatelnej nulťák? Pod krytkou táhla na hlavě je vidět, že tam původně byly zámky, ale je to měněný. On to chce hodit do Bčka, ale mám obavy, že by byly problémy s laděním, přeci jen to má normální menzuru a ne barytonovou. Zámky by tomu měly pomoct, aby to trochu drželo, ne?
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71