Aky Power amp k digitalu ?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
MetallicaFAN

Re: Aky Power amp k digitalu ?

Příspěvek od MetallicaFAN »

Diky chlapi za vase prispevky.
Tak presli par tyzdnov a otazku “aky power amp k digitalu” som vyriesil nasledovne.
Vyriesil som to v dvoch variantoch:

1 K Fractalu AX8 som kupil Hotone Loadster, 75 W tranzistorovy power amp...
-hra uzasne, bez ziadneho skreslenia hra to co je na AX8 naprogramovane, co sa tyka hlasitosti v pohode “prehluci” bubenika cize v skusobni OK, v pripade live show sa to da ozvucit cez mikrofon do PA. Nema v sebe ziadne ventilatory cize absolutne bez neziaducich ruchov ci hluku. Spokojnost , a stoji to cca 140 eur coze lacnejsi variant ale funguje v pohode.
2. Kupil som aj Blackstar Series One 104 6L6. Tak toto netreba ani predstavovat a opisovat, ten aparat hra brutalne a buldozer je slabe prirovnanie. Toto je zvuk jak kraaava, dokonca aj bez akychkolvek krabiciek na nom nakrutite svoj heavy zvuk, ja konkretne Metallica ale vdaka tym moznostiam co ma v sebe od moznosti Gainu, Presence, Resonance, ISF, EQ a 4-kanalu da sa nakrutit od AC/DC az po “death” styly cokolvek. Velka spokojnost.
No a preco som kupil dve varianty...? No najskor som ten Loadster no sucasne som nasiel ponuku na ten BLK-r ktora sa nedala odmietnut takze aj to. Obidve su supy kazda svojim sposobom. Ten Loadste r ma vyhodu ze je maly lahky a hra super a je to plnohodnotna alternativa napr do skusobne alebo keby nahodou musel ist clovek na koncert autobusom :)))
Koniec temy ? Este jedna pravda na zaver,
Muzikant je ten co svoju aparaturu za 15.000 Eur nalozi do auta za 5.000 Eur, cestuje 500 km na to aby za vystupenie dostal 50 Eur :)))
Plus minus to mozno takto je :))
https://www.youtube.com/channel/UCGh_Fu ... a43LD4VVVQ

ESP LTD KH602
Fractal Audio AX8
Blackstar Series One 104 - 6L6
Blackstar Series One 412B V30
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jen pro upřesnění - Ty posíláš AX8 + Hotone amp do nějaké klasické kytarové bedny, předpokládám bez IR simulace?
MetallicaFAN píše: 1.01.2021 18:55 Muzikant je ten co svoju aparaturu za 15.000 Eur nalozi do auta za 5.000 Eur, cestuje 500 km na to aby za vystupenie dostal 50 Eur :)))
Plus minus to mozno takto je :))
Njn, když se před rokem ještě chodilo do práce, tak jsem s lehkým šokem zjistil, že si kolegové myslí, že za koncert skutečně dostáváme nějaké smysluplné částky. :) Nemohli pochopit, že 5 dospělých lidí v produktivním věku zabije den a noc tím, že jedeme přes půl republiky dvěmi auty zanosit si aparaturu, abysme na hodinu zavrzali a ještě si část benzínu sami zasponzorovali. Překvapeně se smáli, než jsem se jich zeptal, kolik je stojí a k čemu jim jsou jejich koníčky - modelaření, amatérské rallye, střelba, potápění, golf... :) Muzika se dá provozovat ještě vcelku levně, obzvlášť dneska. 8)
MetallicaFAN

Příspěvek od MetallicaFAN »

cherreda píše: 4.01.2021 12:19 Jen pro upřesnění - Ty posíláš AX8 + Hotone amp do nějaké klasické kytarové bedny, předpokládám bez IR simulace?
Ano pustam to do bedne 2x12 (2xV30). Ono sa da i s IR aj bez. Nie je pravidlo ze do klasickeho boxu iba bez IR. Niektore presety totiz bez IR davaju zvuk trocha do vyssich frekvencii. Ja som mal presety robene na zvuk cez aktivne bedne a na ten box 2x12 ich trena opat upravit lebo je to dost rozdiel. Treba sa pohrat s EQ, HPF, LPF , s blokom FILTER, eventuelne ENHANCE ak je v “efect chain” pritomny. Principialne ci s IR alebo bez nich je vecou ako sa clovek spolahne na vlastne usi, cize individualne.
Kazdopadne Loudster doporucujem aspon s AX8 (nemam skusenost s inymi digi-multi-efektami...), hra cisto, silno (hlavne na 4 ohm) a aj pri hlasitosti na MAX hra bez skreslenia. V pohode odhadom vystaci na priestor velkosti vacsej telocvicne...
https://www.youtube.com/channel/UCGh_Fu ... a43LD4VVVQ

ESP LTD KH602
Fractal Audio AX8
Blackstar Series One 104 - 6L6
Blackstar Series One 412B V30
volfi

Příspěvek od volfi »

Stále víc pokukuji po lampovým konci, do pedalboardu asi nic zajímavého nenajdu. A tak hold půjdou cestou racku ideálně 1U, ale otázka po čem koukat? Jediný co takhle z hlavy znám byl nějakej 50w ENGL. A asi rozhodně bazar nechci za to moc utrácet.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jo, je ten Engl.
Pak ty menší jsou ještě třeba Mesa a Marshall 20/20, Fryette Power Station, Mooer mají nějaký 20W, něco 1U mají Synergy.
Ale podle mě to levně nepude. Leda nějak levně a blbě. :)
torst

Příspěvek od torst »

Nebál bych se kvalitně stavěného. Nedávno byl na HB od D. Zemana. Bubucciho Fryette se mi taky líbí.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
volfi

Příspěvek od volfi »

No chtěl bych se vejít do 10 000.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Kvalitně stavěný od nějakého českého výrobce nejspíš nebude malý.

Ale máš štěstí, že Bubucci zrovna nabízí ten pěknej Fryette, řekl bych jako na přání:
https://hudebnibazar.cz/fryette-powerst ... /ID360377/
Jen do těch 10k se velmi pravděpodobně nevejdeš, to už bys fakt chtěl moc. :)

Podle mě se za 10 nesežene ani ten Marshall, natož Mesa, Engl, Synergy...
Mooer tak nějak stojí novej, ale je to holt Mooer, osobně bych 10k za nějakou věc od tědlech čínských značek prostě nedal, proč bych si ti dobrovolně dělal... :roll:

Na bazaru je za 9k Peavey, vypadá super, je to dobrý a spolehlivý zesik - akorát samozřejmě není malý:
https://hudebnibazar.cz/peavey-classic- ... /ID356841/
Lepší koupě do 10k možná ani není.

No je to Tvůj boj. :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

kolem 10-ti je jediná rozumná možnost Mesa 50/50, ale to je 2U. Ale není tak těžký (12kg) ani dlouhý. Mesa 20 je dobrá ale drahá, o Synergy ani nemluvě. Marshall 20/20 je katastrofa.
Peavey Classic není špatný, ale už je těžší a má 8xEL84, které nejsou drahé ale je jich tam dost a nemají velkou výdrž v porovnání s EL34/6L6.
Ty Fryette/Synergy jsou dobré, ale jsou hodně neutrální, ideální k modelerům a pro reamping.
volfi

Příspěvek od volfi »

Ten Peavej se mi dost líbí a tu neutrálnost bych uvítal, ale nechci zase utrácet za něco co mi zůstane doma ležet. Děkuji za tipy v koncákách se absolutně nevyznám.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

1U je fakt dost malý, už jen kvůli teplu a trafům
el 84 jsou nejlepší sovětské vojenského značení, mají x krát větší životnost něž klasické co se teď prodávají a i elektricky jsou slušně odolné
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
volfi

Příspěvek od volfi »

Jasný rozumím, 2U taky snesu.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

OT:
To s nižší výdrží EL84 slyším prvně - bez urážky, ale není to nějaký mýtus?
Ale přiznávám - ne že bych se o toto někdy nějak extra zajímal. :)
Jen pokud na tom vůbec něco je, nebral bych to moc dramaticky a nebál se toho.
Z vlastní zkušenosti - měl jsem kdysi fungl novou 50W hlavu Peavey Classic, kterou jsem po cca 6 letech prodal a koncové EL84 se ještě rozhodně měnit nemusely. Co vím, tak jedna koncovka v tom zesiku odešla až nejdřív po dalších 2 letech, takže pak se měnila celá čtveřice. Ale to jsme ještě tehdy zkoušeli a hráli vcelku často, koupil to ode mne známý ze spřátelené kapely, proto si vybavuju, že jsme se o tom nějak radili.
Aby to nebyl podobně přifouknutý "problém", jako lampy naležato. :) Frekventovaných 8 let mi nepřijde málo. :wink:

PS: Teď koukám, že ten Peavey je i s kejsem... jestli je zesik ok, tak to za 9k patří do "Výhodných nákupů". 8)
torst

Příspěvek od torst »

OT: Hlavu PV Classic jsem taky chvíli měl. Měla i ventilátor, že? Naštěstí jsem jí brzy vyměnil za ESH. Ty lampy na ležato, ještě vyšprajcované nějakou pěnou, mi prostě vadily. Jinak samo luxus apec, tedy až na to, že příležitostně vrčel ... Jakkoli mám PV rád, tohle byly smíšené pocity.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
kunec

Příspěvek od kunec »

Chtěl jsem se přidat do diskuze a najednou koukám, že se tu řeší i můj zesák.
Je opravdu v pohodě. 😉
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

No prosim, sám majitel. :)
Jaké asi ZLÖ tím Peavey mohli sledovat, že ty zesiky s lampami naležato a ještě vyšprajcovanými jakousi pěnou, lidem fungujou celé roky? To bude nějaký podvod na chudáky lidi. :)
kunec

Příspěvek od kunec »

ani lampy naležato, jsou pěna nebyla :-D
slušně hrající zemská, který si dobře rozumí s různými preampy, ať už digitálními, nebo lampovými
Jarmut, když mi kdysi prodával RM4 prohlásil "ten je boží :-)"
Ted jsou ho už 4 roky nepoužil a je škoda, aby u mne ležel ladem....
http://www.chambonino.com/work/peavey/pea2.html
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“