Navrhněte řešení sestavy
Pravidla fóra
- ais
Navrhněte řešení sestavy
Ahoj, mohu požádat o Vaše názory na jednodušší přenosnou sestavu pro hraní na drobná session ?
Myslím lehce přenosnou sestavu . Kytara - převodník - Android systém - software, kde bych vybral song, efekt se jednoduše nastaví - tablatura s textem - zároveň ideálně podklad (guitar backing track) + malé kombo a jít hrát. Mít tam play list a vše easy.
Není to o koncertním hraní.
Mám i nějaké appkyplné verze viz Amplitube, GTabs,Tonebridge, Guitar JAm, songster atd, ale zatím sem se tím neprokousal úspěšně.
Díky za rady.
Myslím lehce přenosnou sestavu . Kytara - převodník - Android systém - software, kde bych vybral song, efekt se jednoduše nastaví - tablatura s textem - zároveň ideálně podklad (guitar backing track) + malé kombo a jít hrát. Mít tam play list a vše easy.
Není to o koncertním hraní.
Mám i nějaké appkyplné verze viz Amplitube, GTabs,Tonebridge, Guitar JAm, songster atd, ale zatím sem se tím neprokousal úspěšně.
Díky za rady.
Prkna s drátama : Ibanez RGT 42DX
To hranatý : Berserker - Red Plate 30W, AIS stack 212
ostatky : Boss GT-10
To hranatý : Berserker - Red Plate 30W, AIS stack 212
ostatky : Boss GT-10
Re: Navrhněte řešení sestavy
Nevím zda existuje all in one applikace na android. Aplitube je použitelnej pokud to teda hraje stejně jako iPhonu. V amplitube můžeš použít backing track. Ale pokud chceš tabulatury, tak to je úplně jiný druh applikace. Ale nevidím problém mít puštěné dvě aplikace najednou. Před půl rokem jsem řešil záložní řešení aparátu a jelikož občas jezdim na služební cesty, tak jsem chtěl mít u sebe něco na cvičení atd. Nejlepší aplikace co jsem našel je BIAS FX2, ale asi je jen na iPhone. Koupil jsem převodník iRig HD2 a hraju přes studiová AKG sluchátka. Na živé hraní jsem si doukoupil bluetooth footswitch. Aplitube do lampovýho zesilovače prostě nehraje dobře, zatím co BIAS FX2 má výborně udělanej output setting, kde si navolím do čeho hraju (přímo do zesilovače nebo do koncového zesilovače, sluchátka, mix). Navíc umí vlastní IR.
V tvém případě bych šel asi cestou notebooku, protože číst tabulatury z mobilu bude nic moc.
V tvém případě bych šel asi cestou notebooku, protože číst tabulatury z mobilu bude nic moc.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
tohle all-in-one řešení asi neexistuje. Dobrý na texty/noty/tabulatury je na androidu Setlist Helper, ten umí i přiřadit mp3 (backing track) k textu/tabu, ale neumí a nemá v sobě žádný kytarový efekty.
Ideální použití je na tabletu, na mobilu je to malý/nepoužitelný
Imho je hraní a efektování kytary přes android systém jako drbat se pravou nohou za levým uchem - jde to, ale je to děsně kostrbatý. Předpokládám, že chceš zvuky přepínat i během songu a fakt nechceš šmatlat po sklíčku během hraní. Možná by to šlo řešit nějakým BT pedálem viz Volfi, ale na androidu bych se s tím fakt nepáral. Kytaru bych klasicky řešil v nějakém multiefektu (třeba HX stomp, pod GO) a noty/texty/backing tracky v tabletu...
Ideální použití je na tabletu, na mobilu je to malý/nepoužitelný
Imho je hraní a efektování kytary přes android systém jako drbat se pravou nohou za levým uchem - jde to, ale je to děsně kostrbatý. Předpokládám, že chceš zvuky přepínat i během songu a fakt nechceš šmatlat po sklíčku během hraní. Možná by to šlo řešit nějakým BT pedálem viz Volfi, ale na androidu bych se s tím fakt nepáral. Kytaru bych klasicky řešil v nějakém multiefektu (třeba HX stomp, pod GO) a noty/texty/backing tracky v tabletu...
Tohle by mohla byt odpoved: https://www.positivegrid.com/spark/
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Tvůj dotaz je celkem inspirativní. Aplikace, která po napsání názvu písničky zapne správný efekt, spustí backing track a v reálném čase zobrazuje tabulaturu je geniální. Ale myslím, že neexistuje.
Pokud vím, tak pro android neexistuje efektová aplikace podobná Amplitube, z nějakých softwarových a výkonnostních důvodů. Ale můžu se mýlit, doba jde dopředu.
Programy, které v reálném čase zobrazují tabulatury už existují hodně dlouho a jsou i ve webových verzích. Obávám se že jsou všechny placené. Navíc přehrávají jen midi zvuk, ne reálnou nahrávku.
Problém s backing tracky je ten, že z většiny songů nelze kytaru jednoduše vystřihnout. Spousta jich vzniká tak, že se normálně nahrajou znova od nuly bez kytary. To je dost pracné na to, aby vznikla nějaká databáze jedné "firmy", která by to pak používala. A používat nahrávky z YT by asi mělo problém s právy.
Myslím, že to zatím budeš muset řešit podlahovým efektem (nebo zakoupením zánovního Iphonu) pro efekty. K tomu na notebooku/PC pustit na YT backing track a na 911tabs vybrat tabulaturu.
Na PC by se daly řešit i ty efekty (zkoušel jsem Amplitube, ale jen 30 min a smazal jsem to, nenadchlo) Ale jsou samozřejmě i profi programy s dobrou kvalitou zvuku.
Pokud vím, tak pro android neexistuje efektová aplikace podobná Amplitube, z nějakých softwarových a výkonnostních důvodů. Ale můžu se mýlit, doba jde dopředu.
Programy, které v reálném čase zobrazují tabulatury už existují hodně dlouho a jsou i ve webových verzích. Obávám se že jsou všechny placené. Navíc přehrávají jen midi zvuk, ne reálnou nahrávku.
Problém s backing tracky je ten, že z většiny songů nelze kytaru jednoduše vystřihnout. Spousta jich vzniká tak, že se normálně nahrajou znova od nuly bez kytary. To je dost pracné na to, aby vznikla nějaká databáze jedné "firmy", která by to pak používala. A používat nahrávky z YT by asi mělo problém s právy.
Myslím, že to zatím budeš muset řešit podlahovým efektem (nebo zakoupením zánovního Iphonu) pro efekty. K tomu na notebooku/PC pustit na YT backing track a na 911tabs vybrat tabulaturu.
Na PC by se daly řešit i ty efekty (zkoušel jsem Amplitube, ale jen 30 min a smazal jsem to, nenadchlo) Ale jsou samozřejmě i profi programy s dobrou kvalitou zvuku.
Jen pro upřesnění na karaoke-version to právě jde, backing track je mix celé kapely včetně zpěvu a ty si zatrhneš jen to co tam chceš. Pravda je to placené, skladba tuším za 3 éčka, ale je to dobře zpracované a ta možnost mixování (včetně hlasitosti) je perfektní. Písničku kterou si koupíš můžeš nekonečně stahovat v jakých koliv kombinacích nástrojů. Bohužel pouze zahraniční skladby.simiruz píše: 25.01.2021 12:12 Problém s backing tracky je ten, že z většiny songů nelze kytaru jednoduše vystřihnout.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Už je oficiálně amplitube s guitar rigem i na android, ale jak to funguje netuším.simiruz píše: 25.01.2021 12:12
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
A je to skutečně původní nahrávka?stenly67 píše: 25.01.2021 14:02 Jen pro upřesnění na karaoke-version to právě jde, backing track je mix celé kapely včetně zpěvu a ty si zatrhneš jen to co tam chceš.
Písničku jsem si nekoupil, ale čekal bych spíše, že je to znovu nahrané a proto si to můžeš upravovat po jednotlivých stopách. Jak se to jednou smíchá do sterea, už to zpátky rozebrat (až na výjimky) nejde.
Nahrávat backing track pro karaoke je jednodušší, než pro kytaru, protože nahráváš jen nástroje. Nástroje se dají zvukově napodobit přesněji než zpěv. Backing track pro kytary zpěv obsahuje a ten se u specifických hlasů kopíruje špatně.
Třeba backing tracky Guns n Roses bývají nahrané znovu a na zpěvu je evidentní, že to není Axl:
https://www.youtube.com/watch?v=AgYl5wE ... ukaCuturic
Naopak Slashova Anastasia má backing track z originální nahrávky, protože Slashova kytara je kompletně na pravém kanálu sterea. Stačilo pravý kanál odříznout a backing track je hotový:
https://www.youtube.com/watch?v=kZNMvzt ... lashedLove
Edit: Nedalo mi to a poslechnul jsem si ukázku od AC DC na těch karaoke stránkách. Není to originál.
No tak samozřejmě to originály nejsou a abych řekl ani netuším, že se někde dají sehnat. Já znám jen tyto stránky a Guitarbackingtrack příp. guitarvoice a všude se jedná o více-méně zdařilé nahrávky. Na karaoke-version je to evidentně z jedné dílny ale na slušné úrovni. Ono taky záleží k čemu to potřebuješ, já si stahuji jen bicí, basu, klávesy a doprovod si dohrávám sám, tuto nahrávku pak přehrávám jako hudební podklad do kterého zpívám a sóluji. To vše pouze na rodinných sešlostech kde je jedno jestli se jedná nebo nejedná o originál.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
já jsem si teda teď pustil asi dvě "nahrávky" a podlě mě je to obyčejný midi. Stejného výsledku dosáhneš, když si stáhneš midi (docela dobrej zdroje je songsterr), natáhneš do daw pověsíš si na midi virtuální instrumenty s lepším zvukem...
Midi...daw...virtuální instrumenty...Vůbec nevím která páčka, to je pro mě úplně neznámé území. Karaoke-version je pro mě jednoduchý v tom, že si namixuji skladbu a stáhnu mp3, kterou už nahraji do komba, ale ten songsterr nabízí víc (i českých) skladeb.Placka píše: 26.01.2021 11:41 já jsem si teda teď pustil asi dvě "nahrávky" a podlě mě je to obyčejný midi. Stejného výsledku dosáhneš, když si stáhneš midi (docela dobrej zdroje je songsterr), natáhneš do daw pověsíš si na midi virtuální instrumenty s lepším zvukem...