Kombo, Metallica, cca do 15000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
José

Re: Kombo, Metallica, cca do 15000

Příspěvek od José »

bubucci píše: 27.02.2020 9:26 Zvuk Metallicy je o poctivém down pickingu a ne o tom jak si nastavíš korekce.
Pravda pravdoucí

P.S. vlastně se ten poctivý zvuk s výrazným atakem na nižších středech dá zahrát i slapem (teda alespoň na base :D)
MetallicaFAN

Příspěvek od MetallicaFAN »

Mozno trocha neskoro ale pre tych co hladaju zvuk Metallica snad pomoze.
Ja som zvuk/“Met. tone” hladal dost dlho. Dnes uz to mam vyriesene stalo to vsak cca 5k Eur... a to hovorim iba o cene tych veci co ten zvuk spolu dokazu dat. Totiz je to bohuzial tak ze za malo penazi malo muziky a opacne,
- gitara- po viacerych alternativach aj tak nakoniec ESP LTD KH602, EMG snimace BBset Kirk Hammett. Ak chces hrat Metallicu zacni od gitary a nic lepsie nez to na com hra samotna Metallica uz asi neexistuje 😃. Takze pripadne gitara “Hetfield signature” s Het-set snimacmi.
- Fractal AX8 - digital, TOP-ka pre amatersku/poloprofi uroven, nakrutis tam uplne vsetko co chces, aj zvuk organu zo Sagrady Familie ktory zahras na gitare 😄. Metallica zvuk ? = EASY !!!!!
- Blackstar S1 104 6L6 - to je delo, 4 kanal, z toho zvuku by si cvtkol aj Hetfield
- box Blackstar 4x12 V30
OK, to je dajme tomu taka ta este stredna cesta, to uplne najdrahsie je riesit to vsetko s Mesou ale tie ceny su trocha sialene ak si neni nejaky profi hrac.

PRS MT15 - to hra uzasne a s malym reproboxom (s velkym tiez) to urcite bude dost pripominat Met zvuk.
Iba pre zaujimavost- moja uplne prva kupa gitary plus aparat a krabicka bola nasledovna
- gitara Cort X6 - pasivne snimace
-combo Line 6 Spider IV - tranzistor 30W
- MXR Fullbone metal - tato krabicka je s tym kombom uplna bomba, totiz uplne za facku to s prizmurenim oka ten zvuk Met pripomina a pre uplneho zaciatocnika je to super kombinacia. Line 6 je vseobecne povazovany za sh*t, s tym suhlasim, ale zasa za uplne smiesne peniaze dostavas super husty zvuk tak do obyvacky ako stvoreny.
Ten FB metal som skusal aj s lampovym aparatom = 0 bodov, nic, plechovy zvuk... ale s tranzistorom= parada!!!

Samozrejme som medzi tymito variantami co opisujjem presiel dlhu cestu odskusal mnozstvo aparatov a krabiciek ard ... a minul dost penazi to vsetko boli take “macko-psi” z pohladu hladania zvuku Metallica.

Takze asi tolko k zvuku Metallicy.
Toto bolo nahrate prave s tym Line 6 + FB Metal distortion no a cez telefon video
https://youtu.be/OaIh40JP4IY
https://www.youtube.com/channel/UCGh_Fu ... a43LD4VVVQ

ESP LTD KH602
Fractal Audio AX8
Blackstar Series One 104 - 6L6
Blackstar Series One 412B V30
innerself

Příspěvek od innerself »

Ono vlastně nakonec člověk zjistí, že všechny vyhlášený aparáty vlastně fungujou - engly, peavey, mesy, laney, blackstary, kettnery, diezely, nebo i třeba marshally. Musí se člověk akorát vyhnout teda těm nejlevnějšim modelum a vlastně funguje nějak tak všechno. I když je smozřejmostí, že něco prostě našemu uchu sedí víc. Nicméně za mě nemá metallica nějak ultra specifickej zvuk, takže tam nemusí bejt ani nějak specifickej výběr. Jinak nechci teda rejpat, ale ten Line 6 s tim distortionem zní hrozně :D Takhle teda metallica mejm ušim nezní ani zdaleka. A vlastně ani moc neni slyšet co se tam hraje.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
MetallicaFAN

Ono s tym zvukom tej ktorej kapely je to tak:
- nikdy ho ako “outsider” nenakrutis, lebo ...ampy, delaye, reverby krabicky, DSP... Naviac vacsina kapiel tie svoje setupy chrani ako vyrobne tajomstvo
- je to ano aj trocha subjektivne na tom ako to komu v usiach znie
-Metallica pouziva napr aj len v jednom albume viac typov ampov a dalsich nastaveni efektov...
- zvykne sa uvadzat ze Metallica = Mesa Boogie. Nie he to pravda, pouzivaju Masrhall (Kill’am all, Ride...) potom dalej MB Mark III, Mark IV, Dual Rectifier, Diezl, Randall, Fender Twin deluxe reverb...a spustu dalsich 🙂 naviac v sucasnosti hraju live cez Fractal AXE III digital modeller
Tie ich pesnicky su velmi velmi roznorode a pestre co sa tyka farby zvuku a efektov takze kazdy kto sa tomu snazi priblizit musi zvazit svoje financne moznosti a najst pre seba tu zdravu strednu cestu.

To s tym Line 6 a MXR treba brat s rezervou, s vybavenim v hodnote 200 eur sa neda porovnavat vybavenie a zvuk za 100-tisice eur 😄. Za ten peniaz to hra pekny distortion a rozhodne to nepripomina ani Qeen ani AC/DC ani Beatles 🙂. To MXR uvadzaju ze to “simuluje” zvuk Dual rectifiera a S PRIZMURENIM OKA !!! sa stym da suhlasit.
Takze s tym zvukum kapely je to dost o peniazoch co clovek do toho je ochotny vrazit.

Poznate chlapcov co sa volaju “Scream Inc” ? Metallica revival PAR EXCELLANCE . Su z Ruska a oni teda ten zvuk Metallica maju dost dobry. A isto to stalo viac ako 200 eur 😄

Je zbytocne tu viest nejaku polemiku, o nic nejde, ale iste je ze napr na Marshalle nenakrutis nikdy zvuk z Black albumu atd... cize ak sa niekto pyta na nazor co sa da za istu sumu zvukovo dosiahnut rad sa podelim o skusenost.

Este dva odkazy = dve rozne urovne vybavy, hladame zvuk Metallica 🙂
https://youtu.be/06FPJniL0D8

https://youtu.be/eKK83Z0cnIs

Amen 😄

ESP LTD KH602
Fractal Audio AX8
torst

Příspěvek od torst »

Přečet jsem si popis tvé současné výbavy (a smekám hlubokosklon, špice!) a kouk jsem na klip se starým cajkem Line6 (cca 3 roky starý). Možná by bylo zajímavý nahrát nějaké nové video, aby šlo posoudit, zda se zlepšil nejen tvůj aparát a kytara.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
MetallicaFAN

torst píše: 11.02.2021 19:01 Přečet jsem si popis tvé současné výbavy (a smekám hlubokosklon, špice!) a kouk jsem na klip se starým cajkem Line6 (cca 3 roky starý). Možná by bylo zajímavý nahrát nějaké nové video, aby šlo posoudit, zda se zlepšil nejen tvůj aparát a kytara.
Jo dik 🙂, takze ci ta vybava yrobila zo mna lepsieho gitaristu ? 😃😃😃 Nie, v tomto ostavam pri zemi, uroven hrania je priamoumerna poctu hodim treningu. Hudba je hobby, casu na nu menej ako by si clovek predstavoval. Ak to rozpocet dovoluje treba ist urcite hned do kvality, vyjde to nakoniec lacnejsie ako kupovat vselico a potom to aj tak pod cenu predavat.
Video urcite bude neskor.mam tam inak aj jedno s Amplitube a aj s AX8.
Ale sucasna zostava, to fakt hra uzasne.

ESP LTD KH602
Fractal Audio AX8
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Když už teda neberu v potaz, že pověstný Metallica zvuk je na každém albu jiný, tak si pořád stojím za těma rukama viz někde nahoře.
Jenom pár perliček,
LTD - ani jeden určitě nehrají na LTD a otázka je jestli řešíš zvuk Metallicy z pohledu Hetfielda nebo Hammeta. Popř. možno i jako ostřílený kabrňák ....obou, jedním vrzem :)
AX8 - napodobeninu CE-1 a nějaký delay na sóla dostaneš i v menším a cenově dostupnějším balení a v podstatě nic víc na Metallicu nepotřebuješ.
Blackstar - Hetfield by si možná cvrkl, když by toho Blackstara viděl :) Daleko blíž se dostaneš s Mesa Markem, popř. levněji i Dual Caliberem nebo 50/50 + Mesa Studio, a to všechno v ± stejné cenové kategorii kolem 25k.¨

Jinak zvuk Metallicy naživo je zážitek...bohužel z mého pohledu nešťastný. Viděl jsem je při posledním turné ve Vídni a člověk by čekal masivní stěnu trashového pekla a ve skutečnosti to byly divně ostré, uchrchlané kytary bez jakéhokoliv objemu a oné 'pumpy' při palm-mutingu. V podstatě jediné pozitivum byl Hetfieldům zpěv. A to říkám z pohledů velkého fanouška.
Nejlepší zvuk měl Hetfield beztak na Wizardy na Garage.
MetallicaFAN

Bol som na 3 koncertoch Metallicy a to vo Viedni naposledy bol najslabsie. Zvuk nic moc. To napr v 2014 v Norimbergu bolo zvukovo parada. Tam to bolo na open arene...Zepelinfeld takze zaujimave ze mozno ozvucit uzavrety stadion s ozvenami odvsadial je asi tazky oriesok aj pre majstrov zvukarov.
Nebol niekto v O2 arene naposledy na Metallice ? Bol zvuk lepsi ako vo Viedni ?

Aparatura, ano zalezi od rozpoctu a ked pojdem do extremu tak aj bicie sa daju nahradit hrncami a panvicami 😀. Ale to asi nikto nechce 😄 A ak niekoho bude zaujimat v tomto videu je par odpovedi na com vlastne hraju live (v anglictine)

https://youtu.be/P6k2ghtbhoU

ESP LTD KH602
Fractal Audio AX8
innerself

Příspěvek od innerself »

Co já vim, tak každý album bylo hraný na něco jinýho. Mě osobně se zvukově s přihlídnutim na tu dobu líbilo akorát Black album. Tam byl zvuk za mě o mnoho lepší, než ostatní kapely měly. To předtim byl takovej standard tý doby, ale dneska by to nechtěli ani místní punkáči :D Black album je za mě použitelný i dneska, i když stejně na to člověk kouká jako na první polovinu 90. let a bere to tak dobově. Co se týče zvuku samotnejch kytar, tak mi přišlo ještě v pohodě St. Anger. Potom to na mě začalo bejt málo gainový a i starý živáky maj víc zkreslenější zvuk, než ty moderní. Naživo jsem Metallicu neviděl a ani nemam zájem :D Mně stačí si pustit nějakej živák na netu a ani bych tam nechtěl. To když bylo turné k black albu, jak vydali i ten živák z mexika (nebo odkud to bylo), prostě rok 93, tak tam to bylo nejlepší a i těsně předtim než starý věci podladili o půl tón dolu, který to dle mě trošku zabilo. Ale jak píšu. Zvukově to dá dle mě každej osvědčenej aparát.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“