Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
ajdam

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Příspěvek od ajdam »

pupack píše: 12.01.2021 12:56
ajdam píše: 10.01.2021 20:43 Po krátké pouze jsme s kapelou zase obživli. Tak doufám, že zas budeme brzo hrát před lidma :-) Jak se vám to líbí? (Na začátku videí jsou nějaké kecy, hraní začíná až cca od 40. vteřiny.)

https://fb.watch/2X4oGj_-_E/
https://fb.watch/2X4xEzQHA5/
Za mě to šlape dobře, co to je za voxe? je to energický a klidně bych rád slyšel samozřejmě líp nahraný když se povede! Zkuste si od někoho půjčit nějaký rekordér. Ať to hraje!
Je to AC30CC1 s reprákem Celestion Gold, občas přikopnutej MXR badass OD. Na Bandzonu a Spotify jsou k poslechu starší studiové nahrávky (ale na nich je ještě předchozí kytarista, abych se tu nechlubil cizím peřím :-D )
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

pupack: řeknu ti to takhle. Setkávám se s tím poměrně často. Lidi naředí guláš, aby ho bylo víc a pak se diví, že ho nikdo nechválí. Lidi koupí laciný víno a diví se, že se na akci nechlastá. Obchodník si nedá práci, aby rozuměl produktu, kterej prodává a diví se, že lidi kupujou jinde. Kapely si nedají práci s propagací a pak brečí, že na ně nikdo nechodí.
Ajdamovi jsem dal sodu, aby si nad tím mohl zapřemýšlet a pokud možno to zkusil posunout někam výš. Protože tohle potenciální cílovka vypne a on se nikdy nedozví, proč. A je to škoda.
bazdesh
last.fm: bazdesh
Bandzone: bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

vycucal jsem si z prstu dalsi kompilaci takovych ambientnejsich lo-fi znejicich (vetsinou) kytarovych smycek, treba to nekomu sedne do nalady :D
tony jsou - az na ty syntaky v jedny - vsechno z helix native, jako looper guitar rig5, mix a master umyslne spinavy a faux-tape znejici, aby to znelo co nejvic jako boards of canada :)
https://bazdesh.bandcamp.com/album/loopcloud
bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

kdyz uz mam tu osmistrunku.. jeden rychlej cover :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Moc pěkné. Co to používáš za delay shimmer?
bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

diky! :) je to octoverb z helix native
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Dobrý, docela mi trvalo, než jsem si uvědomil, že ten synth podmaz je reverb :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

supr, a jak neni videt ta hlava, tak ta kytara i paradne vypada 👍
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Surimi

Příspěvek od Surimi »

Zdravím. Tady tohle jsem se naučila, ale nejsem si jistá, zda dobře. Jde mi hlavně o pravou ruku. Neměl by ten pohyb vycházet spíš ze zápěstí, než s prstů? Co jsem se tak dívala na jiné kytaristy, tak se mi zdá že hlavně hýbou tím zápěstím při takovém rychlejším hraní. Jako by vůbec nepoužívali ty svaly v palci a ukazováčku. Hraju to tedy správně, nebo je třeba zapojit do hry víc to zápěstí?
Kdyby jste viděli i jinou chybu v mém hraní, budu ráda, když mě na to upozorníte. :) Díky!!
https://youtu.be/Zs9IAmXw9Ow
torst

Příspěvek od torst »

s tím zápěstím máš možná pravdu, jde o to, abys měla pohodlný dosah od melodických až k basovým strunám. Taky abys mohla plynule střídat sólo a beglajt, kterej už hraješ vždy zápěstím. Prostě dát do zápěstí takovej trvalej pohyb a ten pak aplikovat na jednotlivé struny i vícezvuky, akordy. Ale jinak se mi to líbí, děláš pokroky. Mám spíš výhradu k té levačce. Osobně nefandím hlubokému úchopu s palcem nad krkem a vycházím z klasické pozice s kolmo prsty na strunách a palcem na krku proti nim. Také víc zapojuju malíček, nelíbí se mi to ´tříprsté´sólování. Ale je to muj názor, spousta diskutérů to vidí opačně. Mrkni na YT na kyt. školu Tomáše Valáška.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Souhlas, ten palec by měl jít víc pod krk, takhle ty prsty moc leží na hmatníku. Vlastně neumím říct proč, ale tohle držení mi přijde ještě takový mírně nezdravý/nepřirozený. Ten zkroucenej malíček vypovídá o tom, že levačka ještě potřebuje pracovat na uvolnění. To je normální proces, ale u samouka je potřeba na to dát pozor, některý věci se těžko odnaučují.
Surimi

Příspěvek od Surimi »

Díky moc za rady :) Já se to držení chtěla přeučit, ale všimla jsem si, že tak hraje můj oblíbený kytarista. A to je profesionální muzikant.
Tady přikládám, jak hraje: https://youtu.be/i1FhxOLt0k0
Dá se to srovnat s mým hraním levé ruky? Co myslíte? Kdyby jo, tak se přiznám, že by mi to nevadilo 🙂 Je to omezující, ale zas... on je toho důkazem, že to tak jde.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Toho kytaristu neznám, ale na tom videu hraje poměrně jednoduchý věci, který se jistě dají zahrát i s horší technikou. Každopádně sis podle mě nevybrala správný vzor. Ledaže by ses chtěla orientovat čistě na tyhle tříprstý melodie, tak to možná. Ale elektrickej kytarista by měl umět hlavně hrát riffy a powerchordy na tlustých strunách - to je základ rocku i metalu. A to podle s tímto návykem půjde dost blbě.
bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

ja si myslim ze tim vzorem si to akorat delas vic slozity :D

ad prava ruka - trsatko vypada ze drzis v pohode, ale ten pohyb, jak pises, by nemel vychazet z prstu; zkusit vsechny prsty drzet vic pohromade, pomalu mit ruku jako pest, to by ti mohlo trochu zabranit v tom aby to vsechno nevychazelo jen z palce a ukazovaku

a ad leva ruka - ten zminenej kytarista treba vubec nezapojuje malicek, hrat se tak samozrejme i na "profi urovni" da, ale to jak hraje bych nenazval dobrou technikou... mohlo by te k jiny pozici ruky donutit si kytaru hodit z pravy nohy jako kdybys hrala na klasiku mezi, trochu zvednout krk a uz uvidis jak to bude ve vysledku nepohodlny, palec fakt mit spis uprostred krku - aby pak chudak necestoval nejak takhle https://snipboard.io/NTyQ7m.jpg
torst

Příspěvek od torst »

mrkni sem:
spravne-drzeni-leve-ruky-46668-20

pro ilustraci:
torst píše: 11.06.2020 10:56 "A tu poznámku k nevyužívání malíčku jako znaku nedospělosti kytaristy či jeho špatné techniky jsem četl i v nějakých rozhovorech, už nevím s kým, Pavlíčkem, Andrštem, už si nevzpomenu." Přesně tak! To je vzpomínka M. Pavlíčka. Že když ho někdo lanařil, tak se na něj přišel podívat a podmínkou bylo, aby nehrál sóla jen 3mi prsty!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Surimi

Příspěvek od Surimi »

Tady u tohohle kytaristy jde vidět, že používá tříprstou techniku podle potřeby. Takže by se dalo říct, že se dají obě možnosti skloubit (3 i 4 prsty). Ne? Viděla jsem to i u jiných. Střídají to.
https://youtu.be/BwQp5rBdKY8
Tak že bych se naučila hrát s malíčkem a pak to taky tak střídala 🤔 Kupodivu snad všichni Japonci hrají hlavně s 3mi prsty, proč, to je záhada.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Buď v pohodě. Pokud se ti hraje pohodlně, nezabývej se nějakými teoretickými radami, ani palcem, ani malíčkem. Až ho budeš potřebovat, určitě ho použiješ.
bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

tak jsem na osmistrunku (co-jsme-zrovna-koupili-8819?view-post=790342#p790342) konecne vymyslel neco kompletnejsiho, snad se pres ten kreativni blok prenesu... :D

https://soundcloud.com/bazdesh_3/sk-1
doporucuju stahnout si ze soundcloudu .wav, ta kvalita na streamu me tam fakt cim dal vic stve
jo a "geek" info, tony na kytare jsou vsechny z archetype nolly, na tyhle zanry to zni neskutecne
Rasguado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasguado »

Cavatina, autor Stanley Myers
... známá též ze soundtracku k oskarovému filmu Lovec jelenů (Deer Hunter) s Robertem de Nirem ..

Díky za jakékoliv postřehy stran kvality zvuku atd.
(nahráno přes Yamaha THR5A jako USB interface, snímač LR Baggs Lyric)
himself

Příspěvek od himself »

Je to krásná skladba, krásně zahraná! Zvuk nehodnotím, poslouchám na noťasu a nejsem audiofil.
Jediné, co bych vytkl (protože hraju na kytaru), že na záběru chybí pravá ruka i (kytarová) hlava, abych se mohl chytit na hmatníku. Ale chápu, že jinému to může být jedno.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“