Zesilovače Bluguitar amp1

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Miraantikrist

Zesilovače Bluguitar amp1

Příspěvek od Miraantikrist »

Naposledy upravil(a) Miraantikrist dne 5.02.2021 21:07, celkem upraveno 1 x.
Miraantikrist

Re: Zesilovače Bluguitar amp1

Zdarec mám bluguitar amp1 iridium a je to pecka. Kdyby jste se chtěli někdo podělit o zkušenosti tak dejte vědět.😉
torst

Příspěvek od torst »

měl jsem ho půjčenej na test. V něčem nadchl, v jiném méně.
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... opad~2016/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jak si psal, tohle je prave ten AMP2 neboli Iridium
btw steeltormentor ho ma, a uziva si ho
ja tam sice porad slysim, ze do lamp jeste kousicek chybi, ale koncept je to super
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

jo, pravda, v pozdní hodině jsem rozdíl 1/2 nezaznamenal. Měl jsem za to, že Iridium se liší jen černou barvou. Tak snad i líp hraje. P.S.: Mira píše "Amp 1", takže to me dezorientovalo... na Olově je taky "1" .., jo, už rozumím, nadsázka inspirovaná závěrem testu . :-G
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kvet

Příspěvek od Kvet »

Ahoj, můžu se zde taky podělit o svou zkušenost. Mám amp1.
Pár slov k designu: Je to opravdu německý kýč, jak se píše v recenzi na Muzikusu. Když to zapnu a rozsvítí se barvičky, vybaví se mi zahrádka s trpaslíky někde v Bavorsku.. :D

Na začátek jedna otázka. Nezkoušeli jste také tu jejich malou bedýnku Nanocab?

Jinak zvukově opravdu pecka, má to takový ten správný říz, je to průbojné a kytara dobře proleze kapelou. Nejvíc mě baví asi vintage mód. Chvíli jsem s tím točil a zjistil jsem, že používám podobné nastavení, které jsem měl na svém bývalém aparátu - tehdy středy skoro na plno, málo basů a výšky asi do půlky. Ale hraji na stejnou bednu, takže to je asi částečně i tím.
Dá se tam toho nakroutit opravdu dost po hc nářez i nakřáplý crunch. K té lampě se to opravdu velmi přibližuje. Je to ale kompromis něco za něco.

Subjektivně ale musím říci, že ty zvuky z preampu jsou až příliš pěkné, takové uhlazené.. Jak to říci, chybí mi tam jakási špinavost či syrovost. Jinými slovy - do alternativní kapely, která staví na zajímavých či neotřelých zvucích kytar se to nehodí. Což ale pro někoho může být naopak přednost.
To jsem ale vyřešil zapojením svých preampů a krabiček a jsem spokojen. To se ale zase dostáváme jinam oproti záměru. Soudím, že koncept BluGuitar byl myšlen tak, aby zařízení bylo co nejmenší, nejlehčí a snadno se přenášelo.

Jo a ještě mě příjemně překvapil ten reverb. Když jsem hrál sám, zdál se mi takový nijaký, nezajímavý. Ocenil jsem ho až při hraní s kapelou, když jej zapnu na sóla, tak je dokáže příjemně vyzdvihnout.

Z "malých" zesilovačů jsem hrával na MOOER Baby Bomb 30 a Harley Benton Custom Line Thunder 99, tyto koncáky jsou o mnoho tříd níž a zvukově i cenově je to nesrovnatelné.
Miraantikrist

Mrkněte na to. Srovnavacka amp1 iridium s jinejma hi gain zesakama😀. Thomas Blug je génius.
https://youtu.be/xe7PcZfTGjQ
filo01

Příspěvek od filo01 »

Kvet píše: 24.02.2021 13:03 Jinak zvukově opravdu pecka, má to takový ten správný říz, je to průbojné a kytara dobře proleze kapelou.
Docela věřím :)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
JirkaT

Re: Zesilovače Bluguitar amp1 - dotaz

Příspěvek od JirkaT »

Po otevření tohoto zesilovače na mě vypadla část ovládacího bočního knoflíku - viz. fotka. Nemá ho někdo náhodou a byl by ochoten ho poslat ? Moc díky.
20250409_091356.jpg
20250409_091712.jpg
Screenshot_20250409-095622_Chrome.jpg
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Sekundové lepidlo by to nespravilo? Případně jakkoliv jinak DIY pořešit opravu osičky.
JirkaT

Příspěvek od JirkaT »

Dík za reakci. Sekundové by nevydrželo ten kroutící moment, samotný trimr jde i šroubovákem točit dost těžko. Asi by šlo navléct silou plastovou trubičku na oba konce a tu ještě zalit tím sekundovým lepidlem. Uvidíme, ale počkám, třeba to někdo bude mít. V nouzi se koupí ta sada 6 kusů z obrázku.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Vyvrtat do knoflíkz díru a zasunout tam nový unašeč
něco jako toto https://www.puhy.cz/piher-5207-hridel-k ... 15317.html
nebo proužek ocelového plechu či kuprexitu, co máš po ruce...
trimr má jít volněji, ne tak aby se musel extra páčit, promazal bych nebo vyměnil
to že jsou tam trimry místo potenciometrů, ani nekomentuji : D
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
JirkaT

Příspěvek od JirkaT »

Trevore díky za odkaz, radu a motivaci...
Pro představu jsem vyfotil profil urvané hřídelky, která zapadá do trimru. Je to jakýsi křížek. Změřil jsem ten rozměr přes křížek - 1,7 mm. (!!!!). Je to na hraně mého zraku, šikovnosti, třesu a věku. :-)
20250409_181847.jpg
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nejspíš to bude něco z produkce čínské firmy ACP, kterou u nás distribuuje ECOM:
https://ecom.cz/data/exportdokumentu?so ... 9005-3.pdf
Ale nakonec bude stejně nejjednodušší si objednat originál. Co když ti časem prdne další... Anebo to spojení zalitím do plastové trubičky, prostor mezi panelem a trimrem se zdá dostatečný.
JirkaT

Příspěvek od JirkaT »

Fořte díky za pdf-ko, profil odpovídá rozměrům na levé straně obrázku z pdf...
Nakonec jsem použil plastovou hubičku ze sprejů. Opracoval jsem orvané konce hřídelky knoflíku a natlačil je do předvrtané a upravené trubičky a zalil sekundovým lepidlem. Je to trochu křivé ale funguje to. Přesto doporučím objednat tu šestici knoflíků. ( z prvního příspěvku )
Stále ale platí, že pokud by ten knoflík někdo měl a prodal ho, byla by to nejlepší varianta.
Screenshot_20250410-103248_Drive.jpg
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Škoda že mě to nenapadlo dříve, omluvou je snad to, že už delší dobu nemodelařím. Skvělé řešení by bylo "zalití" spoje kvalitní sekundovkou, a následně stříknout aktivátorem. Ovšem pro jedno použití řešení ne úplně nejlevnější, když jsem naposledy modelařil (už více než deset let) stála plechovka aktivátoru ve spreji cca 150 Kč. Sekundovka po použití aktivátoru je výrazně pevnější než při běžné aplikaci, spoj je vlastně plně srovnatelný s epoxidem. A ztvrde okamžitě po přestříknutí aktivátorem, bez ohledu na množství, šířku nebo hloubku spoje.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“