Tak hodně štěstí. Pak se pochlub, jak to dopadlo.
Pololubovka/lubovka do +/- 15 tis.
Pravidla fóra
Re: Pololubovka/lubovka do +/- 15 tis.
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
Miles Davis
Mimochodem, ta kobylka na fotce z druhého inzerátu je dost zvláštně natočená. Tak "levoruce" 
kompenzace kompenzace? Finálně když se člověk podívá na polohu kamene tak mi to přijde oukej. (Drobné posuny záleží na strunách.)
Přesně, kompenzace kompenzace 
Majitel odpověděl, kytara je ještě k dispozici, což je dobrý začátek!
Majitel odpověděl, kytara je ještě k dispozici, což je dobrý začátek!
Vono je to teda skoro uplně jedno, ale mám rád, když se šermuje přesnýma číslama. Ten Cort z inzerátu je jiný než jsi postnul ty (Bigsby vs pevná kobyla a plovoucí struník). Ten Cort z inzerátu je na netu kolem13500. Rozdíl to není velký, ale kdybychom uvažovali velikost slevy, tak je to 19% (při tebou předpokládaný ceně 11000) versus 34 % při skutečných cenách...himself píše: 27.02.2019 9:43 Hoši, děkuju za rady. Pravda, Cort za 11 nikde není, jen tady je za 12
https://www.muziker.cz/cort-yorktown-bv ... ent-orange
Tak hoši, děkuju za pomoc! Cort Larry Coryell LCS-2 z inzerátu je už doma.
Zřejmě se tu budu postupně doptávat na nějaké věci. Jednak má neorig. snímače a kobylkový nám dost mechanicky rezonoval, což jsme nebyli schopni odstranit. Po vyndání a vrácení (abychom vyloučili, že je to jím) už se to neopakuje, ale možná má příliš těsný rámeček.
Druhá věc je pickguard - má to nějaký štelovací a nelíbí se mi, že když se o něj opírám malíkem, tak ho vlastně přimačkávám k tělu takovým šroubkem, který je zespodu, takže se zbytečně oťukává lak.
Nějaké nápady?
Díky.
Zřejmě se tu budu postupně doptávat na nějaké věci. Jednak má neorig. snímače a kobylkový nám dost mechanicky rezonoval, což jsme nebyli schopni odstranit. Po vyndání a vrácení (abychom vyloučili, že je to jím) už se to neopakuje, ale možná má příliš těsný rámeček.
Druhá věc je pickguard - má to nějaký štelovací a nelíbí se mi, že když se o něj opírám malíkem, tak ho vlastně přimačkávám k tělu takovým šroubkem, který je zespodu, takže se zbytečně oťukává lak.
Nějaké nápady?
Díky.
- bundes
- Bandzone: https://bandzone.cz/whitefruithoney
- Kontaktovat uživatele:
To přimačkávání pickguardu k tělu se dá vyřešit tak, že na šroubek navlíkneš kousek nějaké bužírky, aby na ní pickguard stál a nepřimačkával se až k tělu. A šroubek bude procházet jejím vnitřkem.
12. listopadu jsme vydali zbrusu novou věc
https://youtu.be/0-91BqDs9vo
https://youtu.be/0-91BqDs9vo
Nuže, neb je třeba nějaký progress... (vážně) uvažuji o lubovce, ovšem měla by být co nejjednodušší z pohledu konstrukce. Cena max 40k. Přiznám se, že o lubovkách toho moc nevím, hlavně z pohledu snímačů. Dosud jsem hrál jen piezo/mic a to povětšinou jen na houslích, aku kytary jsem vždy primárně snímal na mikrofon.
Cílem je si o něco ulehčit pohyb po hmatníku a vykouzlit nové zvuky - s výjimkou heavy a dalších železných odnoží. Čili nějaké další el. příslušenství do cca 20k bych ve vašem návrhu přivítal.
Cílem je si o něco ulehčit pohyb po hmatníku a vykouzlit nové zvuky - s výjimkou heavy a dalších železných odnoží. Čili nějaké další el. příslušenství do cca 20k bych ve vašem návrhu přivítal.
S touhle cenovkou bych se už podíval po českých kytarářích.
Lidi většinou chtějí hodně zvuků - mně by stačil jen humbucker u krku/na krku.
Lidi většinou chtějí hodně zvuků - mně by stačil jen humbucker u krku/na krku.
no to je promtní odpověď...díky... problém je, že přijdu za kytarářem a budu mu nejspíš připadat jako starý jelito, protože vůbec nebudu vědět, co vlastně chci:)
Čili nějaká kombinace snímačů ti přijde zbytečná?
líbí se mi třeba tohle https://kytary.cz/godin-5th-avenue-cw-k ... /HN132156/
Čili nějaká kombinace snímačů ti přijde zbytečná?
líbí se mi třeba tohle https://kytary.cz/godin-5th-avenue-cw-k ... /HN132156/
Myslím si, že se brzy dostaví uživatel Jastud, protože prakticky tuhle kytaru má, tak Ti dá fundovanou odpověď
Já mám tu nejjednodušší verzi s P90 u krku. Sám na sobě jsem zjistil, že tak nevím, co chci. Chci kulatý tlustý tón, jako z velkého jazzboxu, ale zároveň mě hodně baví malé a tenké tělo (jako linkovaná kytara). Navíc mě hodně baví hrát i nasucho, a tam zase chci spíš gypsy pojetí (a to ten Godin plní parádně).
Takže kdyby měla splnit moje požadavky jedna kytara, byla by malá a správně dřevěně šustivá a středová a po zapojení by hladila jako Joe Pass
Takže třeba jeden RM pickups Alnico u krku. Ideálně co nejméně bordelu na těle (snímače, pickguard).
Takže kdyby měla splnit moje požadavky jedna kytara, byla by malá a správně dřevěně šustivá a středová a po zapojení by hladila jako Joe Pass
No já nechci, abych se dostal do neurózy z toho, že chci všechny zvuky světa... stačil by mi zvuk George Bensona (asi můj nejoblíbenější muzikant co se pop jazz zvuku a projevu týká)... jenže Ibanez nebo Gretsch mi přijdou jako naleštěnej cirkus, navíc druhý jmenovaný je pro mne značně nekomfortní na hmatníku...
Máme to těžký
Ono to stejně nakonec vypadá, že do začátku ten Godin bude stačit... především proto, že není z Asie.
Máme to těžký
Ono to stejně nakonec vypadá, že do začátku ten Godin bude stačit... především proto, že není z Asie.
Tož su tu.
Kingpin je dobře postavená, dobře vypadající lubovka na kterou se dobře hraje. Ale není to kytara na jazz. Doma se cítí v blues, rock'n'rollu a rockabilly. Prostě na takový surovější a syrovější hraní asi jako na videu níže. Já teda jazz hrát neumím, ale když jsem se pokoušel něco v tom smyslu hrát tak na to Kingpin nějak nefungoval ani s hlazenýma dvanáctkama, mnohem líp se dařilo s Teletem a staženou clonou.
Nechci tě od Godina odrazovat (sám mám doma Godiny tři), ale myslím, že Kingpin není to co hledáš.
Ještě co se týče elektrického příslušenství. Pokud ti jde o pěkný "starý" zvuk tak tohle by nebyla špatná volba:
https://hudebnibazar.cz/celolampove-kom ... /ID376070/ nebo https://hudebnibazar.cz/kombo-mmjuz/ID357872/
Kingpin je dobře postavená, dobře vypadající lubovka na kterou se dobře hraje. Ale není to kytara na jazz. Doma se cítí v blues, rock'n'rollu a rockabilly. Prostě na takový surovější a syrovější hraní asi jako na videu níže. Já teda jazz hrát neumím, ale když jsem se pokoušel něco v tom smyslu hrát tak na to Kingpin nějak nefungoval ani s hlazenýma dvanáctkama, mnohem líp se dařilo s Teletem a staženou clonou.
Nechci tě od Godina odrazovat (sám mám doma Godiny tři), ale myslím, že Kingpin není to co hledáš.
Ještě co se týče elektrického příslušenství. Pokud ti jde o pěkný "starý" zvuk tak tohle by nebyla špatná volba:
https://hudebnibazar.cz/celolampove-kom ... /ID376070/ nebo https://hudebnibazar.cz/kombo-mmjuz/ID357872/
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Díky chlape. Oceňuji, že neobhajuješ svou stáj za každou cenu.
Beztak si toho Godina vyzkouším, neb je i vzhledově dle mého gusta. Ale vypadá to teda, že budu muset absolvovat "výběr". Tak ať už otevřou krámy, neb totéž, ale v jiném slova významu, začíná doléhat i na mě. Pak to nejspíš profrčím nástroj po nástroji a zvednu tlak prodavačům svou debilitou v oblasti lubovek. Alespoň bude zábava.
Díky i za typ na aparát, mám doma nějaký ten Acus, který by měl zatím stačit. Spíš jsem myslel nějaké krabičky - nikoliv mulťáky. Sice mám téměř vše od TC Electronic, ale to užívám k houslím (+ teda Krempera). Ale říkal jsem si, že lampa by nebyla marná, ovšem něco malého, k čemu lze případně na chalupě připojit externí reprák. Přiznávám, že kupuju věci nové, abych si za případné šrámy mohl sám.
Beztak si toho Godina vyzkouším, neb je i vzhledově dle mého gusta. Ale vypadá to teda, že budu muset absolvovat "výběr". Tak ať už otevřou krámy, neb totéž, ale v jiném slova významu, začíná doléhat i na mě. Pak to nejspíš profrčím nástroj po nástroji a zvednu tlak prodavačům svou debilitou v oblasti lubovek. Alespoň bude zábava.
Díky i za typ na aparát, mám doma nějaký ten Acus, který by měl zatím stačit. Spíš jsem myslel nějaké krabičky - nikoliv mulťáky. Sice mám téměř vše od TC Electronic, ale to užívám k houslím (+ teda Krempera). Ale říkal jsem si, že lampa by nebyla marná, ovšem něco malého, k čemu lze případně na chalupě připojit externí reprák. Přiznávám, že kupuju věci nové, abych si za případné šrámy mohl sám.
Kdybych kupoval do 30k a neměl žádnou lubovku, zaujal mě Ibanez PM2. Dobře vypadají ještě Gretsch G100CE a Guild A100. No a ještě ty Dangelica, ale ty neznám už vůbec. Taky je otázka, jestli chceš gibsoní nebo "normální" menzuru.
Díky za typ... co se menzury týká... já jsem primárně smyčcový hráč, ba i papír na to mám
Ovšem kytara je takový ten nástroj, který mne osvobozuje od striktního hraní, důsledného dodržování pravidel zapsaných v archu. Chci říct, že je mi menzura úplně jedno, že důležité je, jak se mi ta kytara bude držet a jak se mi na ni bude hrát, jak moc budu svobodnej. Ale chci, aby za vynaložený peníz měla nějakou tu konstrukční hodnotu a nebyla přeplácaná perletí či abalonem a dalšími zbytečnostmi. A úplně ideální by bylo, aby neměla asijskej původ, neboť jsme jim toho už dali zadara víc než dost 
Takze Gibson 
Jestli máš rozumné peníze (střední třída kytary), kup si Duesenberg Starplayer TV. Já si je zamiloval už před dvaceti pěti lety, ale prostě na to nikdy nebylo, musely se kupovat i jiné věci. Nikdy nezapomenu to první šáhnutí, tu první hodinu s tou kytarou, kdy jsem se nevěřícně koukal na kytaru, pak na prodavače, a vyřkl památnou větu: "kua, vono to hraje a eště se na to dobře hraje". Byl perfektní do ruky.
Koukam ale, ze to je semi.
Když starý zvuk Jazz kytary, tak pak jedině přes kvalitní lampový zesilovač. Krásně komprimuje, umí být kulatý i jedovatý, nutí hrát dobře (zvýrazní chyby), zvýrazní i kvalitu / nekvalitu nástroje. Jazzman Honza Tuláček by mohl vyprávět, jak se mu rozehrál jeho nástroj 
A kvalitní, hezký, tučný čistý zvuky v lampě není zrovna jednoduché sehnat. Dnešní běžná produkce je díky nenažranosti akcionářů výrobců osekaná na dřeň. Aby to aspoň trochu hrálo a bylo to levný, tak na to mají vývojáře. Apec za 20 v krámě - 50% marže prodejce, doprava přes celý svět, nakrmit akcionáře a zbytek na materiál a práci číňánka. Co to asi bude za kvalitku a především co to vydrží :-/
Takže za mě starý Fendery, Mmjuz Amp, Victoria Amp (NE Victori Amp) a další kloudné výrobky
A kvalitní, hezký, tučný čistý zvuky v lampě není zrovna jednoduché sehnat. Dnešní běžná produkce je díky nenažranosti akcionářů výrobců osekaná na dřeň. Aby to aspoň trochu hrálo a bylo to levný, tak na to mají vývojáře. Apec za 20 v krámě - 50% marže prodejce, doprava přes celý svět, nakrmit akcionáře a zbytek na materiál a práci číňánka. Co to asi bude za kvalitku a především co to vydrží :-/
Takže za mě starý Fendery, Mmjuz Amp, Victoria Amp (NE Victori Amp) a další kloudné výrobky
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR