Pedálový předzesilovač
Pravidla fóra
Re: Pedálový předzesilovač
za 10 je profi kvalitní Strymon
https://kytary.cz/strymon-iridium/HN210363/
Ale higan to nebude. :-/
https://kytary.cz/strymon-iridium/HN210363/
Ale higan to nebude. :-/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Na bazaru je Atomic Amplify, ale bohužel starší verze jen se třemi ftwsch. Pak ta cena není tak výhodná. Co se IRs týče, tak mám doma takovou smesku free IRs, nějaký od Torsta a pak vždy když je někde nějaka akce, "giveaway" a jsou nějak profi impulsy zdarma, tak si je stáhnu. Nejvíc ale stejně používám impuls koupené od Celestion. Nejvíc používám Celestion Gold, kterej jsem koupil v nějaké akci. Ale trochu myslím, že na hi-gain to moc nebude...
Reálně jako minimum potřebuju 4 zvuky. Čistej, čistej + chorus, zkreslenej, zkreslenej + lehkej delay nebo reverb na sólo. Pokud vezmu v úvahu radar, tak k tomu potřebuju zkreslovací krabici, ale asi takovou, aby měla dva kanály. Doma se mi chorus, delay a boost válí. Ta cena 10K byla orientační, úplně jsem si neuvědomil, že za zhruba 15K už se právě dá sehnat boss, line 6 a headrush, takže tomu se také nebráním. Amplifire absolutně neznám, ale nebráním se tomu. Beru to jako provizorní řešení. A třeba se mi digitál zalíbí a někdy koupím něco pořádného.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Mam Headrush Pedalboard cca. 2 roky. Hraje jak z praku, problem nikdy zadny, uzivatelsky komfort dokonaly. Nemenil bych. Zejmena po posledni aktualizaci FW.
Pouzivam to s aktivkou nebo do sluchatek. Ovsem prdlam si. jen doma. S kapelou nehraju..
Pouzivam to s aktivkou nebo do sluchatek. Ovsem prdlam si. jen doma. S kapelou nehraju..
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
A máš nějaký porovnání, třeba s jiným multiefektem s IR?jastud píše: 7.07.2021 17:53 Mam Headrush Pedalboard cca. 2 roky. Hraje jak z praku, problem nikdy zadny, uzivatelsky komfort dokonaly. Nemenil bych. Zejmena po posledni aktualizaci FW.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Mel jsem Mooer Radar a pred tim ruzne analogove preampy i digitalni multaky. Headrush je jinde. Jakoze o hodne. Fractal, Kemper jsou mozna jeste lepsi, nevim. S Helixem to bude asi tak nastejno, hadam.
dík za infojastud píše: 7.07.2021 20:41 Mel jsem Mooer Radar a pred tim ruzne analogove preampy i digitalni multaky. Headrush je jinde. Jakoze o hodne. Fractal, Kemper jsou mozna jeste lepsi, nevim. S Helixem to bude asi tak nastejno, hadam.
Jen pro jistotu: Radar byl na konci retezce a pred nim byly zapojene ty preampy. Aby ten predchozi post nebyl blbe pochopeny.
?? Radar je jen přehrávátko, žádný užitečný slyšitelný rozdíl na stejném impulzu mezi radarem, softem (NadIR) a darkglassem (ADAM) jsem nezpozoroval. Ten samý impulz, bude, imho, hrát stejně u Headrushů jako u číňanů. To, že ty defaulty v radaru nikomu moc nesedly nepovažuju za nějaký zásadní průser, stejně to braly všichni na koupené či vlastní pulzy. Nebo kde myslíš, že ten rozdíl byl zakopanej?
Radar mi sumel. Sam o sobe. Taky muzou hrat roli operaky v ceste, algoritmus dokonvoluce, co ja vim. Slo s tim zit, ale...
Headrush (nebo jiny poradny multak) je PRO ME nejlepsi reseni. A vis co? Ono je to nakonec i nejlevnejsi cesta. Nez resit krabicky, zdroje, kabely, pedalboard, brumy, sumy, piskani...
Ne diky, radej jedno slusne zarizeni a nazdar. Ostatni cesty jsem si taky prosel a stacilo.
Headrush (nebo jiny poradny multak) je PRO ME nejlepsi reseni. A vis co? Ono je to nakonec i nejlevnejsi cesta. Nez resit krabicky, zdroje, kabely, pedalboard, brumy, sumy, piskani...
Ne diky, radej jedno slusne zarizeni a nazdar. Ostatni cesty jsem si taky prosel a stacilo.
Tyjo, tak je možný že mají nějaký větší rozptyly ve výrobě. Já mám s Radarem jen ty nejlepší zkušenosti a zkušenosti s nějakým pískáním? Oproti standardní produkci EHX zanedbatelné, taky to už mně spíš štval TC flashback 2, že na druhém (stereo) vstupu fungoval jako anténa (než jsem ho deaktivoval a ano měl jsem ho před zkreslením a zesilováním) - to abyste si udělali představu, jak byl radar v mém setupu tichý (zdroj HB iso). Používán za Two Notes Lebassem. Operáky a algoritmy mi také (jak jsem uváděl výš) nepřišly slabší než u NadIRu, kterýmu v zádech stojí celé PC, nebo u DG, které bych s šizení operáků taky nepodezíral (vzhledem k Applelike imidži, kterou si budují)
Jinak to byl jediný „efekt“, bez fyzického ovládače jednotlivých parametrů, který jsem akceptoval naživo. Bez toho, aby zařízení mělo všechno ovládání po ruce, už na pódium (ani do zkušebny) nelezu. Ty nervy mi za to nestojí. Dneska je ovladatelnost vlastně pro mě důležitější parametr, než jestli je v cestě nějaký A/D D/A převod.
P.S. z toho, co tu padlo, a z toho co má Volfi doma, bych zkusil asi toho strymona, dle všech názorů mají u strymonů braní externích drivů vychytaný. Má to jen pár ovladaču, dva kanály, nebo jeho přímého konkurenta Walruse ACS
https://hudebnibazar.cz/walrus-audio-ac ... /ID383018/
Jinak to byl jediný „efekt“, bez fyzického ovládače jednotlivých parametrů, který jsem akceptoval naživo. Bez toho, aby zařízení mělo všechno ovládání po ruce, už na pódium (ani do zkušebny) nelezu. Ty nervy mi za to nestojí. Dneska je ovladatelnost vlastně pro mě důležitější parametr, než jestli je v cestě nějaký A/D D/A převod.
P.S. z toho, co tu padlo, a z toho co má Volfi doma, bych zkusil asi toho strymona, dle všech názorů mají u strymonů braní externích drivů vychytaný. Má to jen pár ovladaču, dva kanály, nebo jeho přímého konkurenta Walruse ACS
https://hudebnibazar.cz/walrus-audio-ac ... /ID383018/
https://hudebnibazar.cz/ampero-hotone/ID387842/volfi píše: 6.07.2021 22:59 Mohl byste mi někdo doporučit nějaký mutielfekt s IR, který není vyloženě špatný? Kdyby se to vešlo do 10K byl bych rád. Jde o to, že aktuálně nejsem schopnej tahat těžký věci, ale potřebuju hrát. Odposlech mám RCF 710, kterej mi odnosí spoluhráči, ale zbytkem je fakt otravovat nechci. Potřebuju, aby z toho lezl aspoň přijatelný HI gain zvuk. Koukal jsem na Hotone Ampero, Nux MG30, ale bez osobní zkušenosti, těžko vybírat.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ten strymon iridium se mi docela líbí. Jen to prahistorický USB mini, ale to je detail.
je bezva, ale uved jsem ho spíš jako zajímavou kvalitní alternativu. Jak píšu - metloš z něj asi nedostaneš. A i podle toho, co jsi poptával, myslím, že by ti sed spíš ten multiefekt, kde máš i vše ostatní - hally, gate a td.
Souhlas s torstem. IMHO potřebuješ Helix, nebo Headrush nebo jiný kvalitní mulťák s IR. Headrush Gigboard je nový za 14k, sice nemá tak vychytané ovládání jako Pedalboard, ale zvukově by to mělo být totéž. Když už digitál, tak IMHO je nejlepší cesta mít všechno v jednom.
https://www.banggood.com/Cuvave-CUBE-BA ... EAQAvD_BwE
Tenhhle je už nový za socku a na bazáči za 700. Co čtu, tak umí externí IR´s,
Tenhhle je už nový za socku a na bazáči za 700. Co čtu, tak umí externí IR´s,
To už mi příjde podezřele levný i na číňana
Každopádně ten kompletní multiefekt bude asi opravdu nejlepší. Ovládáním se mi nejvíce líbí GT1000 a Headrush, ten HX stomp, hraje stejně jako větší Helix, nebo je to nějak šizený?
https://blog.andertons.co.uk/labs/line- ... x-lt-vs-hx
Conclusion
It is easy to see why someone would get confused when discussing the differences between the Line 6 Helix, Helix LT & and the Line 6 HX Multi-Effects unit but really, it’s quite simple.
Line 6 Helix – The Helix is the powerhouse of the bunch. It has all of the features you’d need from a multi-fx, amp and cab sim unit and is also super-easy to use. The Helix is as powerful in the studio as it is on stage and even as a practice tool. It’s been designed to have everything a guitarist might need in one box.
Line 6 Helix LT – The Helix LT does what it says on the tin – it’s the ‘light’ version of the Helix but still has all of the amp and cab sims available. It hasn’t got the uber-flexibility of the bigger Helix, however, it will easily cover all the bases that a pro musician would need to cover.
Line 6 Helix HX Stomp – The Helix HX Stomp is the newest addition and sees the Helix squeezed into a pedal-sized chassis. It’s got 300+ Helix effects in a tiny format and has amp modelling unlike the HX Multi-Effects which is more of a powerhouse effects unit!
Line 6 HX Multi-Effects – Due to incredible demand from fans of the Helix, Line 6 decided to release an ‘effects only’ version of their Helix floor units. The HX captures all of their coveted effects in one unit and is your pedalboard replacement pedal. Or you could integrate it into an already existing setup.
Conclusion
It is easy to see why someone would get confused when discussing the differences between the Line 6 Helix, Helix LT & and the Line 6 HX Multi-Effects unit but really, it’s quite simple.
Line 6 Helix – The Helix is the powerhouse of the bunch. It has all of the features you’d need from a multi-fx, amp and cab sim unit and is also super-easy to use. The Helix is as powerful in the studio as it is on stage and even as a practice tool. It’s been designed to have everything a guitarist might need in one box.
Line 6 Helix LT – The Helix LT does what it says on the tin – it’s the ‘light’ version of the Helix but still has all of the amp and cab sims available. It hasn’t got the uber-flexibility of the bigger Helix, however, it will easily cover all the bases that a pro musician would need to cover.
Line 6 Helix HX Stomp – The Helix HX Stomp is the newest addition and sees the Helix squeezed into a pedal-sized chassis. It’s got 300+ Helix effects in a tiny format and has amp modelling unlike the HX Multi-Effects which is more of a powerhouse effects unit!
Line 6 HX Multi-Effects – Due to incredible demand from fans of the Helix, Line 6 decided to release an ‘effects only’ version of their Helix floor units. The HX captures all of their coveted effects in one unit and is your pedalboard replacement pedal. Or you could integrate it into an already existing setup.
Jen doplním, že z rodiny Helixu existuje ještě Stomp XL a zajímavou volbou může být i Pod GO, který zvukové je stejný jako dospělý helix, ale je značně osekany v možnostech routingu, množství naráz použitelných efektů atd.
Ale zvukové gró je stejné a ovládání je jednodušší, přehlednější a máš fakt vše v jednom.
HX stomp hraje stejně jako dospěly helix, ale má menší procesorovou kapacitu, takže na něm nejde použít tolik efektů zároveň a vytvářet tak komplexní patche jako na dospělém Helixu
Ale zvukové gró je stejné a ovládání je jednodušší, přehlednější a máš fakt vše v jednom.
HX stomp hraje stejně jako dospěly helix, ale má menší procesorovou kapacitu, takže na něm nejde použít tolik efektů zároveň a vytvářet tak komplexní patche jako na dospělém Helixu
Ten Cuvave mam, a Hyenik mal myslim tu "ampplug" verziu. Na nic ine ako domace cvicenie by som to nepouzival...IR to nezachrani, zvuk preampov (hlavne skreslenych) znie skor ako hracka.
Na bazaci je stale ten trojtlacitkovy Atomic Amplifire za 8000. Je tam uz nejaku dobu, mozno by predavajuci zlavil. Pod 7000 by to uz bol super kauf IMHO. Vyborny multak, u nas menej znamy, ale pozri si napr. ohlasy na TGP forum. Hlavne co sa tyka amp sims, je to stale top v danej cenovej kategorii.
Na bazaci je stale ten trojtlacitkovy Atomic Amplifire za 8000. Je tam uz nejaku dobu, mozno by predavajuci zlavil. Pod 7000 by to uz bol super kauf IMHO. Vyborny multak, u nas menej znamy, ale pozri si napr. ohlasy na TGP forum. Hlavne co sa tyka amp sims, je to stale top v danej cenovej kategorii.