Kytara do 10 000

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Favor

Re: Kytara do 10 000

Příspěvek od Favor »

Tak kytárka je doma a můžu jenom chválit. Stačilo jenom malinko doladit dohmat na co jsem zvyklý a natáhnout Elixíry. Ty D'Addaria XTAPB1253 Light jako by "drhnou" ani zvuk není takový jako s Elixíry - výbornej zvuk a skvělej sustain. Jasně Furch (smrk) má vyrovnanější přednes ale tady si člověk může při hraní s tím zvukem fakt pohrát protože je výraznější. Překvapilo mne že je o dost hlasitější než Furch.
Už dlouho mne žádná kytara tak nebavila. Jedinou věc kterou bych udělal asi jinak, že bych vzal ten typ s výřezem. Výborně se na ní hrají sóla - má moc příjemný krk. Řekl bych že mi sedí ještě o kousek lépe než u Furcha. Škoda, že na ní nedávají rovnou ty Elixíry s nimi je to "jiná" kytara.
Když budete mít možnost tak jí určitě vyzkoušejte - skvělý poměr ceny a co za ní dostanete. Ať vám to hraje.
Furch D22 SR12, Crafter SA TM VS, Fender American Standard Telecaster
Gil_Estel
Nový uživatel

Příspěvek od Gil_Estel »

Ahoj všem. Jsem tu nový.
Potřebuji poradit ohledně koupě kytary v ceně kolem 10000. Moje představa je dreadnought smrk/mahagon. Šířka na nultém pražci 45 (44,5) - doma mám Furcha OM SR celomasiv proto požadavek na šířku hmatníku.
Budu to kupovat v Praze (asi v Kytary.cz). Hledám co nejlepší zvuk za rozumnou cenu. :-)
Rád bych si zkusil max kolem 5 kytar na místě víc asi ne. Koukal jsme nejvíc na sigmy, ale není to dogma. Rád si nechám poradit od zkušenějších. Díky
jastud

Příspěvek od jastud »

https://kytary.cz/cort-earth-70-w-ns/HN134959

V Praze si dokonce muzes vybrat z vice kusu. Alespon jeden z nich bude bezva nastroj.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
himself

Příspěvek od himself »

Pobavila me hricka, ze Sigma neni dogma.
OldaS
Nový uživatel

Příspěvek od OldaS »

Prosím o radu. Jsem začátečník a kupuji první kytaru. Limit jsem si dal cca 10. Máte třeba zkušenosti s akustikou od p. Vitáčka (Pablo Vitaso) ? Našel jsem pochvalné recenze týkající se klasických kytar ale o akustikách se moc nepíše. Jsem z Jižních Čech. Díky!

Vyřešeno
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“