Vaše adaptéry a krabičky
Pravidla fóra
Re: Vaše adaptéry a krabičky
Jo to je v poho
Jj jde jakoby o tu kvalitu.
Nestabilizovany ma daný odber vztazeny k napeti
takze naprazdno ma vetsi napeti a to klesa umerne se zatizenim, kdyz je zdroj rekneme nekalitni, muze se stat ze napeti klesne pod jmenovitou hodnotu, coz se nekdy da prezit, ale taky se muze objevit silnejsi sitovy brum, kdyz filtracni kondenzator nestiha napeti vyrovnavat a trafo jede na hranici moznosti
Takze lepsi mit rezervu
U stabilizovaného zdroje by se to stávat nemelo, tam je i zvlneni napeti mnohem mensi.
Jj jde jakoby o tu kvalitu.
Nestabilizovany ma daný odber vztazeny k napeti
takze naprazdno ma vetsi napeti a to klesa umerne se zatizenim, kdyz je zdroj rekneme nekalitni, muze se stat ze napeti klesne pod jmenovitou hodnotu, coz se nekdy da prezit, ale taky se muze objevit silnejsi sitovy brum, kdyz filtracni kondenzator nestiha napeti vyrovnavat a trafo jede na hranici moznosti
Takze lepsi mit rezervu
U stabilizovaného zdroje by se to stávat nemelo, tam je i zvlneni napeti mnohem mensi.
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Děkuji za odpověď. Asi se teda po tom zdroji vrhnu 
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Čau, mám dotaz. Přeměřoval jsem nějaké zdroje, a zjistil jsem, že jeden naprázdno nedává žádnou šťávu, tedy nenaměřím na jacku žádné napětí. Přitom ale zdroj funguje, poháním s ním multiefekt. Je to dáno stabilizací, tedy žádný odběr=žádné napětí?
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Teoreticky ano. Nektere spinane zdroje se bez zateze nerozebehnou. Otazka je, jestli to byl zamer vyrobce, nebo jen spatny navrh.
Hraju výhradně na šrot.
Je to tady ten. Tak snad záměr! 
Ale podle toho, jak je těžký, bych řekl, že je uvnitř transformátor…
Ale podle toho, jak je těžký, bych řekl, že je uvnitř transformátor…
Podle ty ceny bych rekl ze aspoň tři : D
Měřil jsi střídave nebo stejnosměrné napeti?
Měřil jsi střídave nebo stejnosměrné napeti?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Já ho koupil jako součást multiefektu… odkaz byl jen kvůlli typu.
Jo taaaak, ono to dává na výstupu střídavé napětí! To mě vůbec nenapadlo. Střídavé jsem naměřil 10,5V!
No jo, vstup do Digitechu je 9V AC… jsem já to ale trouba… Díky!
Jo taaaak, ono to dává na výstupu střídavé napětí! To mě vůbec nenapadlo. Střídavé jsem naměřil 10,5V!
No jo, vstup do Digitechu je 9V AC… jsem já to ale trouba… Díky!
Koupil jsem https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... _5_pro.htm
A luxus. Jede na tom Mooer MicroPreamp (i dva najednou, oba z 300mA zdířky), jakýkoli OD před tím, paráda. Nic nepíská a nebrumí. Voliče napětí fachčí, změřeny, mají trochu víc dokonce. Vleze se do kapsy a adaptér do zásuvky není velký. Trochu se zahřívá, ale nic kritického. Balení skoro na úrovni Apple. Čumím a doporučuju. Za tu cenu bez debat
EDIT: Teď jsem i vyzkoušel šílenou kombinaci dvou digi efektů a 2 overdrivů, jeden na 18V (Pigtronix FAT drive) a nic nepískalo a nebrumělo. Všech 5 větví zatížených.
A luxus. Jede na tom Mooer MicroPreamp (i dva najednou, oba z 300mA zdířky), jakýkoli OD před tím, paráda. Nic nepíská a nebrumí. Voliče napětí fachčí, změřeny, mají trochu víc dokonce. Vleze se do kapsy a adaptér do zásuvky není velký. Trochu se zahřívá, ale nic kritického. Balení skoro na úrovni Apple. Čumím a doporučuju. Za tu cenu bez debat
EDIT: Teď jsem i vyzkoušel šílenou kombinaci dvou digi efektů a 2 overdrivů, jeden na 18V (Pigtronix FAT drive) a nic nepískalo a nebrumělo. Všech 5 větví zatížených.
Naposledy upravil(a) Demilich dne 19.06.2021 11:14, celkem upraveno 1 x.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jestli jsi měřil naprázdno, tak je to pochopitelné, že to ukazuje víc. Jinak také mám a jsem s ním tuze šťasten
Ahoj, vedeli by ste mi niekto poradit? Mam v sucasnosti adapter Harley Benton PowerPlant ISO-1 Pro (8x 500mA vystup, 9V), napajam z toho zopar analogovych efektov, plus Atomic Amplifirebox a Line6 M5, ktore oboje potrebuju 500mA. Samotny adapter pre tento multizdroj ma 12V a 2A.
Chcel by som v tomto setupe vyskusat AMT SS11 co som prave kupil na bazaci, ale ten potrebuje 12V a 0.56A. Myslite ze by na to stacila nejaka varianta od HB co dokaze dodat 12V a 500mA, alebo je to malo?
Alebo by slo urobit split na ten 12V HB adapter pre multizdroj, z jednej vetve napajat AMT a z druhej ten Powerplant Brick?
Chcel by som v tomto setupe vyskusat AMT SS11 co som prave kupil na bazaci, ale ten potrebuje 12V a 0.56A. Myslite ze by na to stacila nejaka varianta od HB co dokaze dodat 12V a 500mA, alebo je to malo?
Alebo by slo urobit split na ten 12V HB adapter pre multizdroj, z jednej vetve napajat AMT a z druhej ten Powerplant Brick?
napájení lampových krabek je dycky loterie, asi je lepší to mít zvlášť kvůli brumu
cherreda by mohl vykládat...
cherreda by mohl vykládat...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
SS11 a LeLead mi oba bzučely na izolovaném multizdroji od Vašinky (spolu i každý extra), na kterém jsem si pro ně paradoxně nechal udělat speciální silné výstupy. Po té zkušenosti doporučuju SS11 dát na samostatný silnější adaptér - nezkoušel jsem nikdy jiný než orig. AMT, ale nevidím důvod, proč by nevyhověl nějaký slušný adaptér od jiné značky. Přičemž 500 mA bych nekupoval, když uvádějí odběr 560 mA (AMT adaptér má tuším 1,2 A a krmil jsem jím v pohodě SS11 a Pangaeu, ale P. si bere málo).
| Cruel YT | Cruel sptf
ok diky za rady. K pedalu bol 12V zdroj, aj ked neni original AMT tak funguje vpohode zda sa, budem teda pouzivat ten radsej..
Mám od HDR tube amp switcher, kterej maká na 15 vdc a 200mA. Většina adaptéru je 9, 12, 18. Moh bych to napájet teda nějakym 18v, nebo striktně se musí použít 15, když je to logicky na 15?
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
vzhledem k tomu že je to uvnitř pasivní, asi bych vzal 12V, relé i optočlen by měl ty tři volty dolů tolerovat
nebo to otevři a mrkni jestli je u vstupu napájení nějaký stabilizátor, ať víme víc
nebo to otevři a mrkni jestli je u vstupu napájení nějaký stabilizátor, ať víme víc
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Ok. Do příště to zdokumentuju, nebo zkusim napsat přímo Horáčkovi. A hlavně kouknu i na adaptér, co jsem k tomu dostal. Jde mi čistě o lenost mít o jednu zásuvku míň. Chci ke krabičkám pořídit tuhle srandu. A v prodlužováku už místo nemám
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... odular.htm
Tak tube amp switcher má stejně nakonec otočenou polaritu. Tim pádem je to celý vyřešený 
Tak nakonec jsem vzal tenhle zdroj https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... odular.htm a úspěšně jsem se vrátil k power plant juniorovi, protože ten na rozdíl od tady toho nebrumí. Čekal jsem teda, že to bude tichý, jak lidi popisijou, ale ono ne. Nebo na kapelní hlasitost jsem to teprve poznal. Zkoušel jsem to pomocí multimetru nastavenýho na ohmy proklepnout, jestli vstupy jsou fakt oddělený a nejsou daisy chain a oddělený jsou. Tak nevim co je za problém, ale junior to prostě nedělá.
OK diky za info, tiez som sa po ISO-1AC Pro dival...podla recenzii to ludom funguje dobre, tak ktovie co v tom je za problem...
Ja pouzivam cca 2 roky tento a zatial bolo vsetko bez problemov:
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... _1_pro.htm
Cely PB som s tym pohanal (vratane viacero efektov s vyssim odberom, napr Ampli-firebox, Line6 M5). Akurat nedavno som do toho zapojil aj Amplifire 6 (6tlacitkova verzia s odberom cca 800mA) cez current doubler kabel, vsetko aj dalej funguje dobre a nebrumi, akurat samotny zdroj sa behom polhodinky dostava na dost vysoke teploty.
Pocital som si odbery jednotlivych efektov a mal by som byt stale v limite celeho zdroja/adapteru.
Nemoze to niecomu ublizit ked sa takto bude pouzivat castejsie? Premyslam ci nebude bezpecnejsie pouzit nejaku alternativu kde bybola vacsia vykonova rezerva, mate tip?
Ja pouzivam cca 2 roky tento a zatial bolo vsetko bez problemov:
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... _1_pro.htm
Cely PB som s tym pohanal (vratane viacero efektov s vyssim odberom, napr Ampli-firebox, Line6 M5). Akurat nedavno som do toho zapojil aj Amplifire 6 (6tlacitkova verzia s odberom cca 800mA) cez current doubler kabel, vsetko aj dalej funguje dobre a nebrumi, akurat samotny zdroj sa behom polhodinky dostava na dost vysoke teploty.
Pocital som si odbery jednotlivych efektov a mal by som byt stale v limite celeho zdroja/adapteru.
Nemoze to niecomu ublizit ked sa takto bude pouzivat castejsie? Premyslam ci nebude bezpecnejsie pouzit nejaku alternativu kde bybola vacsia vykonova rezerva, mate tip?