Pedálový předzesilovač

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedálový předzesilovač

Příspěvek od hyenik »

možná jenom na doplnění,
na poslech mi přišlo víc věcí v klidu, chleba se láme při okamžitém přepínání,
to se to pak vyjeví v plné kráse a spoustu svých psychoakustických pocitů a chimér jsem musel razantně přehodnotit.
IMG_3069 (1).jpg
Naposledy upravil(a) hyenik dne 7.11.2021 20:41, celkem upraveno 1 x.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

lol, trendy octave fuzz. aha. no nevadi.

Jak bylo reseno, bylo to rychle demo optikou pro moje pouziti, necekal jsem vubec nic a byl jsem prijemne prekvapeny, ze to boost a fuzz (coz jsou moje kriteria pro kompatibilitu s krabickama) to pobira pro muj usecase prekvapive dobre. jako levny reseni do kapsy na ruzne holirny nebo jako backup bych to pouzil s uplne klidnym svedomim, jen je to na me trochu moc zahuhlane, jeste uvidim, co s tim udela radar, ale tusim zradu ve voicingu. Hledam nejaky kapesni preamp kvuli in earum, tohle jsem zkousel jako prvni a byl jsem fakt prijemen prekvapenej. Samozrejme veci jako Milkman The Amp jsou dal, ale ty taky stojej desetkrat tolik ;)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Ty bys takový hnuzz strkal do Milkmana?
To si myslíš že když máš pár Andělů, tak si můžeš dovolit cokoli???
Pěkně se vrať zpátky do lavice a poslouchej rady zábavových zkušenějších ;)
innerself

Příspěvek od innerself »

Vždyť si tu píšeme proboha o hudbě, která se líbí každýmu úplně jiná a k tomu ještě řešit různý zvuky. To se ani fanoušci jedný oblíbený kapely neshodnou, jaký vlastně album mělo nejlepší zvuk.

A ještě když si dovolim říct na úspěšnou kapelu/interpreta, že je to děsný, tak na to nemám právo, protože nemám stejnou slávu? To snad ne. Několikrát jsem byl na amatérskejch kapelách, který zněly i jako světový kapely a nikdy se tim ty frajeři neživili. Možná byli i rádi, že se jim zaplatil alespoň cesťák. Dřív jsem si taky myslel, že slavný kapely jsou zkrátka ty lepší, ale ono to neni jak ve sportu, že ten co něco umí nejlíp hraje nejvyšší ligu. To protože v umění nejde vždycky říct, že je něco špatně, nebo dobře. Právě nějaký undergroundový akce mi otevřely oči. Samozřejmě, že nějaký umění tam musí bejt. Ale třeba punkáči by mohli rozporovat, když na tom taky postavili celej styl :D Nechci se Kinxe nějak dotýkat, vlastně ho ani neznám, ale kdyby jeho kapela hrála třeba death metal, tak je dost možný, že je na stejnym levelu, jako my "kecálci". Nechci teda nějak shazovat jeho schopnosti a ani nevim, co vlastně všechno umí, ale tim chci říct, že když člověk hraje hudbu, která je přijatelná i pro normální lidi, který nějak hudbu neřeší, tak je šance na úspěch vždycky vyšší, než když hrajou mladý kluci specifickej styl, kterej vyhledává populační menšina. On dokonce i ten um neni vždycky zaručenou zárukou. Třeba takový rammstein by si v tom případě ani neškrtli, když maj vlastně taky dost jednoduchou hudbu a ono se to prostě lidem z nějakýho důvodu líbí. A když jsem už nakousnul ten death metal, tak si vemte zvuk švédskýho death metalu. Hm2 před high gainem. Neskutečnej humus zvuk, ale taky se najdou lidi co z toho uchcávaj, jakej je to námrd. To hned by ale přece neznamenalo, že takovej člověk absolutně hudbě nerozumí, protože na to má jinej nazor/pohled.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
torst

Příspěvek od torst »

hoši, hoši, Kinx je machr. Ale to fuzzboxové sólo v covidovém streamu z ND byl propadák. Nebo ne? A mám-li být opravdu zlý - nejen zvukem. Košatá arpeggia do retrového rockandrollu?
P.S.: Omlouvám se, že veřejně vyslovuji názor, ačkoli jsem jen průměrný hudebník.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
volfi

Příspěvek od volfi »

Přece jenom jsme tu kytarový "nerdi", mě osobně se fuzz a například Švédskej chainsaw nelibí, ale nedovolil bych si kritizovat někoho za to, že to používá, jen protože se mi to nelíbí. Jsem typickej posluchač a hráč "moderního" metalu s tím, že zbožňuji Pink Floyd, U2, The Cure atd. Aktuálně ujíždím na JCM800 s Tumnusem a B drop laděním, což by se mohlo teoreticky zdát jako "nekompromisní" zvuk. Ale taky zbožnuju starej Roland GP16 do čistýho kanálu a je mi naprosto jasný, že by strašně moc lidí odsoudilo, jak je ten zvuk hnusnej. Ale i v tý hnusotě je občas pro někoho krása. Klasickej příklad jsou EMG81, někdo je nesnáší a někdo je má rád. Naprosto chápu obě strany.
A reálně, co dělá úspěšnou písničku písničkou není zvuk kytary, ale celková skladba a frontman. Kinxe neznám, ale kdysi jsem viděl zbrojnici a objevil jsem The Atavist. Jedna z mála českejch kapel, co mě zaujala a několikrát jsem si poslechl album, ikdyž to není můj styl. Je to jiný, západní, když jsem na youtube viděl živák, tak ten chlap s kytarou má strašnou energii a proto chápu, že to má nějakej úspěch. Takže i pro mě nezajímavej efekt jako FUZZ měl úspěch a zaujal mě.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

volfi:
Je smutné, když tady glorifikujeme Kinxe a Atavist za to, že jakž takž drží laťku tím, že hrají celkem slušné retro.
Problém s fuzzovým zvukem: čas 0:58:10 byl-li to záměr, bezva. Ale prostě si poslechnu Kratochvílovou, banální noname kytarista s banálním Lead zvukem, ale zní tak jak má, čas 2:37:00.
Hendrix měl taky Fuzz, ale Fuzzface a byl jen v Power triu !
P.S.: Když náhled toho YT jsou Chinaski, tak jdu spát, možná navěky !!!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jastud

Příspěvek od jastud »

Ještě k té Kinxově ukázce. Riffování od času 0:17 zní vyloženě dobře a úplný konec se staženým fuzzem od 2:10 je taky bezva.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
torst

Příspěvek od torst »

V 00:00:17 je znělka, v 00:02:10 jsou moderátoři. V 01:02:10 je Neckář. V 02:10:00 je Pokáč.
innerself

Příspěvek od innerself »

Volfi: To mi tu taky kolikrát vadí, že tu padaly rady i od lidí, co ten styl, na kterej to člověk chtěl, ani neposlouchali, nehráli, nebo znali danej zesilovač z koncertu, že tam někdo na něj hrál :D Já osobně nemůžu objektivně hodnotit čistý zvuky, crunche, overdrivery a nebo i ty fuzzy, protože mi to nepřišlo dobrý nikdy a nikde :D I když to zní trapně a puberťácky, tak já nic kromě subžánrů heavy metalu neposlouchám. Teda na takový úrovni, že mě ta hudba vcucne, očaruje a donutila mě se naučit hrát na nástroj pro mojí potřebu. Nehrát tvrďárny, tak fakt nehraju vůbec. Neni to zase názor, že ostatní je mrdka a s****a, i když bych to tak klidně nazval, když mi to někdo vnucuje. :D Jde to zkrátka mimo mě a neřešim. Ale kolikrát jsem sem postnul v začátku fórování svoje oblíbence a dozvěděl jsem se skoro to, že i oni to dělaj vlastně špatně :D

A ať nejsem úplně mimo téma.
Torst: ty jsi takovej digitechťák. Nezkoušel jsi i známej digitech grunge? Koukal jsem, že s death metalem maj i stejnej tišťák, tak jestli nemáš nějakou zkušenost v čem všem se od sebe liší.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

hyenik píše: 7.11.2021 20:45 Ty bys takový hnuzz strkal do Milkmana?
To si myslíš že když máš pár Andělů, tak si můžeš dovolit cokoli???
Pěkně se vrať zpátky do lavice a poslouchej rady zábavových zkušenějších ;)
takže o kvalitě zvuku a jeho srozumitelnosti rozhoduje .... počet andělů :lol:
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

torst píše: 7.11.2021 22:47 volfi:
Je smutné, když tady glorifikujeme Kinxe a Atavist za to, že jakž takž drží laťku tím, že hrají celkem slušné retro.
Problém s fuzzovým zvukem: čas 0:58:10 byl-li to záměr, bezva. Ale prostě si poslechnu Kratochvílovou, banální noname kytarista s banálním Lead zvukem, ale zní tak jak má, čas 2:37:00.
Hendrix měl taky Fuzz, ale Fuzzface a byl jen v Power triu !
P.S.: Když náhled toho YT jsou Chinaski, tak jdu spát, možná navěky !!!
Pouzivat tohle video jako referenci pro fuzz zvuk je dost zavadejici z nekolika duvodu:
1) fuzz tam krom uplne posledniho kila nepouzivam
2) tato pisen nestoji na kytare, nybrz na klavesach
3) zrovna tenhle zivak se proste nepovedl, rozladena kytara + velmi diskutabilni performance od zvukaru i me samotneho

Porovnavani nekomentuji :))

Kdybych mel potrebu se obhajovat a za sebe dat referenci svyho fuzz zvuku se kterym jsem spokojenej, asi vytahnu studiovku

https://youtu.be/3d5vHlfbZvM

Nebo pridruzeny zivak, kde se to imho povedlo nazvucit i smichat lip (jine osazeni zapultem).

https://youtu.be/vpOINdlUdKc

Nicmene je to muj zvuk, jsem s nim spokojeny a jestli se na hudebnim foru nelibi, tak se s tim nejak holt budu muset naucit zit :)
volfi

Příspěvek od volfi »

torst píše: 7.11.2021 22:47
Problém s fuzzovým zvukem: čas 0:58:10 byl-li to záměr, bezva. Ale prostě si poslechnu Kratochvílovou, banální noname kytarista s banálním Lead zvukem, ale zní tak jak má
Poslechnuto, zda to byl záměr nebo ne, těžko říct. Ale mě by nad tím nenapadlo vůbec přemýšlet, protože mi to do toho stylu nějak zapadlo a ba naopak, mě to během řízení donutilo se zaposlouchat víc a hledat, co tam vlastně hraje. Kdyby ta kytara tak zněla pořád, tak mě asi začne vadit. Ale to neznamená, že ten zvuk je špatnej.... A to, že má něco znít "tak jak má" se mi příčí.
innerself píše: 7.11.2021 23:49 Ale kolikrát jsem sem postnul v začátku fórování svoje oblíbence a dozvěděl jsem se skoro to, že i oni to dělaj vlastně špatně :D
Tak já osobně nemám žádný velký představy o tom, že naši oblíbenci dělaj vše "správně", zase se vrátim k EMG :D "jsou to nejlepší snímače na světě protože na ně hraje každej". Ale vono h***o, jen jsou prostě na "každý" kytaře z výroby... A co si budem, z pohledu kapely je daleko důležitější hrát než špekulovat nad zvukem. Tuhle jsem četl, že kytarista Genesis hraje na squiera bullet strat. Je mi to trošku divný proč by člověk měl hrát na bullet strata, protože ta nepohodlnost hraní je z mého pohledu očividná, ale proč ne.
PS: nemám rád Genesis :D
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

kam tyhle diskuze dospívají :(
člověk který celý život úspěšně maká, tak je popotahovaný a urážený salónníma sběratelama
Asertivně mu "radí" lidi kteří jeho práci nenávidí, a neustále dokola mu to vypisují jak placený ruský troll.
Torst by řekl, že je tohle přesně je ta demokracie 🤢🤮🤧

Pro mě je střípek z pestré mozaiky odpovědi na to kde jsme
a proč žádná česká kapela ve světě nikdy nic nedokázala (pouze jednotlivci)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

to je solidní meltdownek :D
Tady žádné urážky napadaly a lidi tu normálně píší svoje názory na zvuk. O nenávisti nemůže být ani vůbec řeč, tu sem vždycky dotáhneš až ty s tím 'jediným správným názorem' a kastováním ostatních . Nelíbí se ti názory ostatních ? Nelez na fóra, protože ty přesně od toho jsou.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Mooer 019 má druhý kytarista a valíme na to. Je fajn! No, pedály mu před tím až tak nefungují, ale to ani mě před 012 (Friedman). Nejlepší jsou sólo, DIboxované a s poštelovaným mixpultem. Pomáhá jim pohnout středy tak na 2-3 kHz a boostnout tak 3dB. Pak to zní v PAčkách i monitorech naprosto reálně (pro většinu populace) a hraje se jen to sviští po jevišti. Mám i záznam z našich koncíků, které jsme takhle odehráli a kytarám je mezi lidma v obecenstvu rozumět a jsou slyšet. Co chceš za ty prachy víc?
Takže proč ne? :)

A přesně. Když se to někomu nelíbí, naučím se s tím žít. Vy byste to dělali jinak a zněli jinak. Protože vy jste vy a já jsem já. Jsme jiní a hrajem jinou muziku. No tak co, budem si kvůli tomu nadávat? Asi ne :wink: Každý zboží má svýho kupce.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
torst

Příspěvek od torst »

bubucci: Podepisuji !!!
"Torst by řekl, že je tohle přesně je ta demokracie" Ano, přesně to si myslím. Nebo je demokracie, že na názor má právo jen absolvent VŠ a majitel tří Andělů? Na mě se nemůžeš zlobit. Já jsem jen produkt télo doby ! Takto jsme si to v 89. vyzvonili na náměstí. Hosana!
"Pro mě je střípek z pestré mozaiky odpovědi na to kde jsme a proč žádná česká kapela ve světě nikdy nic nedokázala" Zahraniční kapely se ve světě prosazují proto, že v jejich zemích nemají Hudební fórum.
Kinx: Poslech jsem si (znovu) 2. živák, samozřejmě zní bezva, taky proto, že je tam ten fuzz od začátku a zvukař si to nastaví pro celou píseň dobře. Problém bývají ty přechody, viz Lazer níže.

Laser - 01:08:20 - i moje zkušenost s typickýma fuzzama, s těma chlupatýma. Fuzzface se tak sice jmenuje, ale je to přirozenější, středovější efekt. Bigmuff opět basy a výšky-problém v kapelním zvuku (proto se před Mesy zapojují TS9, aby ořízly ty basy a vytáhly středy, které maj v mixu smysl, že hyeniku?)

inner: Grunge jsem nezkoušel. Podleh jsem zdrcujícím kritikám. Kdežto DDM je celkem chválenej, na YT pěkně "preampuje", takže mám už dva. :-X Ale nalomils mě, možná ho zkusim.

Ano, Rutheford hraje na Squiera a to z toho důvodu, že rozdíl mezi ním a Fenderem je nápis nahlavě a možná snímače. https://www.musicradar.com/news/mike-ru ... uier-strat
Naposledy upravil(a) torst dne 8.11.2021 10:19, celkem upraveno 1 x.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

torst píše: 8.11.2021 10:07 bubucci: Podepisuji !!!
"Torst by řekl, že je tohle přesně je ta demokracie" Ano, přesně to si myslím. Nebo je demokracie, že na názor má právo jen absolvent VŠ? Na mě se nemůžeš zlobit. Já jsem jen produkt télo doby ! Takto jsme si to v 89. vyzvonili na náměstí. Hosana!
"Pro mě je střípek z pestré mozaiky odpovědi na to kde jsme a proč žádná česká kapela ve světě nikdy nic nedokázala" Zahraniční kapely se ve světě prosazují proto, že v jejich zemích nemají Hudební fórum.
Kinx: Poslech jsem si (znovu) 2. živák, samozřejmě zní bezva, taky proto, že je tam ten fuzz od začátku a zvukař si to nastaví pro celou píseň dobře. Problém bývají ty přechody, viz Lazer níže.

Laser - 01:08:20 - i moje zkušenost s typickýma fuzzama, s těma chlupatýma. Fuzzface se tak sice jmenuje, ale je to přirozenější, středovější efekt. Bigmuff opět basy a výšky-problém v kapelním zvuku (proto se před Mesy zapojují TS9, aby ořízly ty basy a vytáhly středy, které maj v mixu smysl, že hyeniku?)

inner: Grunge jsem nezkoušel. Podleh jsem zdrcujícím kritikám. Kdežto DDM je celkem chválenej, na YT pěkně "preampuje", takže mám už dva. :-X Ale nalomils mě, možná ho zkusim.
no v mym pripade mam zvuk udelanej tak, ze zvukar skoro nic nenastavuje, jen orez basu. ne vzdy se ale evidentne povede a tady se naopak na EQ evidentne kreslily pohori (vim to i od svedku z prenosaku) :) jeste jednou - puvodni tebou linkovanou performance jakozto bernou minci nemuzes brat, protoze tam zadnej fuzz neni (vyjimaje uplne posledni kilo).
torst

Příspěvek od torst »

Kinx: Tak to se omlouvám za omyl. Měl jsem to video z ND už z minula zafixovaný jako "fuzzový problém" . S tím streamem je to vždy těžký, tedy jako s každým festem, kde hraje víc kapel. Nehájím chybu zvukaře, ale uhlídat různé kapely s různým obsazením, stylem a zvukem, není to lehké. Na druhou stranu, Monkeybussines tam neuvěřitelně zazářili !! Asi protekce. :-F
HoSl

Příspěvek od HoSl »

torst píše: 8.11.2021 10:22 Kinx: Tak to se omlouvám za omyl. Měl jsem to video z ND už z minula zafixovaný jako "fuzzový problém" . S tím streamem je to vždy těžký, tedy jako s každým festem, kde hraje víc kapel. Nehájím chybu zvukaře, ale uhlídat různé kapely s různým obsazením, stylem a zvukem, není to lehké. Na druhou stranu, Monkeybussines tam neuvěřitelně zazářili !! Asi protekce. :-F
Však už tady Kinx dřív zmiňoval, že někteři interpreti byli z playbacku. Hádám, že to byli zrovna ti, kteří měli skvělý zvuk. :-)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“