Problematika vícevstupých zvukovek

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Re: Problematika vícevstupých zvukovek

Příspěvek od vasekh »

Nemá se něco udělat v nastavení? Připojit se přes Wi-fi a tam něco pomačkat. Tipoval bych to na tohle.
José

Příspěvek od José »

Další tip, měl si alespoň tři ty USBéra? Typicky třeba digipreamp od Darkglassu si nepovídal s mým počítačem přes USB od Nordu (ani u jedné ze značek bych nečekal, že šetřejí na přiloženém USBéru). Jako nechápal jsem, ale dal jsem originální kábl a violoncelló. Bylo to tam.
torst

Příspěvek od torst »

měl jsem kably 2, ale oba modré, tak jsem si myslel, že je to totéž a 2. jsem nezkusil.
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Kajman2nd píše: 14.12.2021 14:34 Asio4all driver v NTB máš? Standardní Woknové na toto nefachčí... aspoň takto se mi to chovalo, když jsem nahrával multitrack z X32 do PC (DAW Cakewalk)
To není ovladač. ASIO4ALL potřebuje ke své funkčnosti standardní OS ovladače. Furt dokola....... :roll: sám o sobě je ten soft k ničemu.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
torst

Příspěvek od torst »

Rozšiřuji počet vstupů zvukovky, momentálně 12, a narazil jsem na zásadní vadu, že nemám DAW, který umí nahrávat simultánně víc jak cca 4 stopy. Můj oblíbený Cubase LE a SE mají omezení na 4 stopy a podobně další freečka. (Presonus Studio One, Reaper...). Asi by to uměl Kristal, ale nemá volbu 24 bit, etc. Nějaký tip na soft, 44,1 kHz, 24 bit, formát WAV? Dík.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Cakewalk by Bandlab
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

To je mi divné, že by Cubase AI/LE neumělo víc jak 4 stopy. Dnes by Cubase 12 AE/AI měla umět 16 stop. https://www.steinberg.net/cubase/compare-editions/ A v rámci nové licenční politiky tak Steinberg rozesílá zdarma klíče pro C12 LE/AI kdo má C4LE/AI a novější. Teda pokud máš u Steinbergu zaregistrovanou licenci. Mě přišla včera, protože tam mám zalicencovaný C5 LE :lol:
Jinak z dalších mě napadá Reaper, nebo Cakewalk by BandLab.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
torst

Příspěvek od torst »

Lubosh: Nevím, jestli si rozumíme. Stop mám dost, vstupy chybí.
Cubase mám ty starší, LE1 a SE3 a ty mají opravdu limitaci max. 4 vstupy, víc ani ťuk.
BandLab mám, ten opravdu umí načíst všechny vstupy. Ale zasek jsem se na nutnosti registrace, takto bez uložení, ale to bych asi zvlád.
Reaper mám také, ale v základní verzi umí jen dvě stopy, pokud dobře vidím.
reap.jpeg
Pak jsem to ještě rozchodil u "neofiko" plné verze StudioOne PreSonus.
dík všem za nápady !!
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Myslim ze toho Reapera mas nastavenyho spatne. Je tam "Prvni vstup" a "Posledni vstup" (ne "druhy vstup"). Ja ho teda provozuju jen se 4 vstupou Omegou Lexicon, takze rozhodne neplati ze:
torst píše: 1.04.2022 9:23 Reaper mám také, ale v základní verzi umí jen dvě stopy, pokud dobře vidím.
Hraju výhradně na šrot.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

LUBOSH píše: 1.04.2022 7:30 A v rámci nové licenční politiky tak Steinberg rozesílá zdarma klíče pro C12 LE/AI kdo má C4LE/AI a novější. Teda pokud máš u Steinbergu zaregistrovanou licenci. Mě přišla včera, protože tam mám zalicencovaný C5 LE :lol:
Mám přes eLicenser zaregistrované LE4 a LE5. Znamená to, že mám někdy očekávat mail s klíčem na LE12?

PS: např. DAW Ardour nemá omezení na počet současně nahrávaných tracků, omezuje tě jen HW.
torst

Příspěvek od torst »

Abu: dík, to mě nenapadlo, ještě omrknu.
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Hendrek píše: 1.04.2022 9:41
LUBOSH píše: 1.04.2022 7:30 A v rámci nové licenční politiky tak Steinberg rozesílá zdarma klíče pro C12 LE/AI kdo má C4LE/AI a novější. Teda pokud máš u Steinbergu zaregistrovanou licenci. Mě přišla včera, protože tam mám zalicencovaný C5 LE :lol:
Mám přes eLicenser zaregistrované LE4 a LE5. Znamená to, že mám někdy očekávat mail s klíčem na LE12?

PS: např. DAW Ardour nemá omezení na počet současně nahrávaných tracků, omezuje tě jen HW.
Dle steinbergu ano. Už by nové kódy měli rozesílat od 12. 3. 2022
https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... -versions-
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
torst

Příspěvek od torst »

Abu píše: 1.04.2022 9:32 Myslim ze toho Reapera mas nastavenyho spatne. Je tam "Prvni vstup" a "Posledni vstup" (ne "druhy vstup"). Ja ho teda provozuju jen se 4 vstupou Omegou Lexicon,
Máš pravdu, právě jsem to testnul. Reaper bez problémů 8 in, navíc přiřazování vstupů ke stopám bezva intuitivní. Paráda, moc děkuju za postrk !
Ale asi bude nejlepší ten Kristal, do kterého jsem po letech konečně zas pronik. Úplně prostinkej, jednoduchej na instalaci i obsluhu, takže torstoblbuvzdornej. Max 16 stop, vstupů, což je přesně muj strop. Měl jsem obavu o tu Bit Deph, kterou jsem nikde neviděl, ale v Preferencích je Resolution: 32 Bit (LSB) a při exportu je taky nabídka 16, 24, 32 bit, takže asi dobrý. https://www.kreatives.org/kristal/
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jj - Kristal je sice letitá, ale docela fajn záležitost, čas od času doporučuju, když se lidi ptaj, co zkoušet.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“