Peavey bandit 112 sheffield

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
torst

Re: Peavey bandit 112 sheffield

Příspěvek od torst »

No je to ptákovina. Minimálně proto, že ty jacky jsou mono a musel bys stavět nějakej splitter, aby ti hrála obě sluchátka. Ale hlavně zkreslenej zvuk bude nepoužitelnej, bez sp. simulátoru to bude jen bzučet. Koupil bych na HB Zoom G1on za 850 a zbytečně nepálil elektriku a nedělal z Bandita přímotop. Amortizace výkonového zesíku a td.
P.S.: Včera jsem si toho svého přivez ze zkušebny a přes víkend se vrhnu na ten switch + nahraju ukázky.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
José

Příspěvek od José »

Ja bych zas koupil do smycky neco, co umi IR a ma sluchatkovej vystup. Tím by navíc existovala alternativa ke zvučení majkem.
torst

Příspěvek od torst »

Jose: technicky ano, ale pořád to je s kanonem na vrabce.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
José

Příspěvek od José »

To mi nepřijde, jako neřeknu, kdyby dneska byl nejlevnější loader za pět a půl jak před pár lety - ale když máš dneska loader za 62 eur myslím, že není moc, co řešit.. (nux mini studio loader - ekvalizovat impulzy, tusim, slo v tom jejich prográmku).
Proč mi to přijde lepší? Zrovna zoomacký reproboxy jsou nejslabší článek G1Onu, tak proč to nahrazovat jím. A když zařízení nemá displej a menu, stravim vic casu hranim (rekl clovek vyhradne hrajici pres HX stomp :D )
Bambusatko

Příspěvek od Bambusatko »

Hoši moc dík za vysvětlení problematiky, už to celkem chápu o co asi go...:-)...nebudu to takhle hrotit...bandita bude zkrátka do zkušebny a živý hraní...na doma mám boss GT 100, ten mi na sluchátka vyhovuje a tak to tedy i zůstane...spíš mi šlo o to zvuk co leze z bandity mít i na hraní doma jen do sluchátek...ale kašlu na to...:-)
torst

Příspěvek od torst »

Rozumnej názor, souhlasím.
torst

Příspěvek od torst »

kmensik píše: 13.01.2022 11:39 U většiny Peavey musí být ta LED v sérii se spínačem.
Teď, když je LED paralelně s přepínačem, je obvod vždy uzavřen, buď spínačem, nebo ledkou - proud pro svícení stačí pro sepnutí obvodu v kombu. Pro vypnutí musí být obvod FS úplně otevřený.
Tak jsem přeletoval tímto způsobem a opravdu dobrý. Kanály i smyčka fungují. Dík kmensikovi! Problém je, že bych u smyčky potřeboval reverzní signalizaci, tedy rozsvítit při vypnuté smyčce. Což je v tomto základním zapojení nereálné.
Bambusatko

Torste mě pořád vrtá hlavou proč to potřebuješ mít zapojený obráceně?
Jinak včera jsem s banditem absolvoval první celou zkoušku s kapelou...zvuk super...zajímavý je, že moje původní 120w kombo (Crate FW 120) jsem měl vždycky tak na 50-60% hlasitosti...80w Banditovi stačilo bez přídavný bedýnky 25-30%...masakr...
torst

Příspěvek od torst »

Chvála Bandita nepřekvapí! A co teprv až bude ta bedýnka..
S Crate mám jednu špatnou zkušenost. Kamarád měl od nich trandovej stack, hlava + 4x12, hráo to blbě a časem přestal hrát zkreslený kanál. Od té doby mám vůči Crate averzi.
Reverzní signalizace eff. loop: To jednoduchý. Mám ve smyčce volume potenciometr, který trochu sníží hlasitost. Takže jako "solo jump" ho vyřadím, takže vypnutá smyčka = solo jump.
Bambusatko

Tak leda dát do smyčky nějakou krabku, která by při sepnutí smyčky volume naopak přidala? A nebo si holt zvyknout na obrácenou signalizaci footswitche....:-)...jinak je to celkem dobrej tip na zesílení se na sóla...
torst

Příspěvek od torst »

samozřejmě o tom uvažuju, ale zase bych musel řešit napájení, kdežto poťák je pasivní.
Bambusatko

No to je pravda...zkrátka všechno je většinou o kompromisech a každý řešení má svý + a -...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

A řešení s DPDT přepínačem a LED na samostatném kontaktu přepínače krmenou 9V baterií jsi již zavrhnul?
torst

Příspěvek od torst »

Hendrek: Ani náhodou, ty switche už mám v šuplíku a budu pokračovat touto cestou. Musím v elektru koupit box na tužkovku.
Kdo si chce užít zvuk Bandita v instantní zádanezlomné verzi, tak zde: ir-impulse-response-44707?view-post=804246#p804246
Bambusatko

Úvaha k zamyšlení...je nějakej pádnej důvod stavět na pódiu většího, těžšího Banditu na menší a lehčí přídavnou bedýnku? Z hlediska fyzikálních zákonů (těžiště) bych to viděl spíš obráceně...a taky si říkám, jestli jde o to aby se zvuk z hlavního repráku (bandita) neplazil po zemi tak není to ve finále jedno, když se stejně sejme mikrákem a přes PA pustí do lidí?...asi potřebuju slyšet názor někoho zkušenějšího, abych si to v hlavě srovnal...;-)
torst

Příspěvek od torst »

Nó, stavim těžkého Banditu na malou 112 a někdy ho dokonce pootáčím, aby jedno repro hrálo víc do lidí a druhé do kapely. To už se kynklá hodně a musím podkládat různými klacky. torstagrometal v praxi. Ale přijde mi to tak opticky i funkčně lepší. Primární líp hrající repro bude Bandit a z něho se chceš taky slyšet, tak ho dáš výš. Dolní bedýnka dodává spíš basy a mohutnost. Dále dosah na knoflíky. Nechci se ohybat a pořádně na to nevidět. A v neposlední řadě, menší a lehčí bedýnka navrchu se může třást, drnčet a při mohutném PM možná i pochodovat a spadnout.
Bambusatko

Torste dík za tvoje postřehy...já to budu asi kombinovat...ve zkušebně mám kombo položený na ledničce s lahváčema, takže Bandita dám na ní (cca v úrovni mých ramen) pěkně dosáhnu na čudlíky...přídavnou bedýnku pak postavím na Banditu,,,na koncertě to pak udělám obráceně...jen si ještě udělám nějakej mezikus (prkno) mezi bedýnku a Bandita, protože větší Bandit na menší bedýnce je v mém případě dost nestabilní, tak aby mi to nespadlo...;-)...
torst

Příspěvek od torst »

Koupil jsem v železářství 4 takové gumové špunty, které se montují jako zarážka dveří nebo nožičky, nevím, a vrutama jsem je přišrouboval na horní 4 rohy té Kustom 112. Přední řadu jsem ještě podložil, aby Bandit byl o něco skloněný dozadu a hrál výš.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Ve výšce ramen a ještě výš? Není zvuk moc drsný? Raději bych k tomu stál zády.
Vyzkoušej, jak ti to bude vyhovovat, při burácení celé kapely se možná právě takto uslyšíš nejlíp. Torstovo pootočení je dobrý nápad.
Bambusatko

jj...kombo mám na tý ledničce cca ve výšce ramen a stojím k němu zády...takhle už to praktikuju dlouho...krásně se slyším a když chci slyšet basu, druhou kytaru nebo bicí trochu víc, stačí se posunout trochu od mojeho komba správným směrem a je to...hrajeme rozestavěný do kruhu čelem k sobě a tak nám to max. vyhovuje...
jinak do zkušebny mi v pohodě (hlasitostně) stačí i Bandit bez bedýnky...když jsem říkal, že si přinesu ještě přídavnou bednu, tak mě poslali někam, že to i tak řve jako kráva...:-))...ale já se nedám...;-)...dnes se mi podařilo sehnat pro kolegu kytaristu druhého Banditu silver stripa, tak budeme bandití gang jak hovado...:-))
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“