Telecaster kobylka

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
jastud

Re: Telecaster kobylka

Příspěvek od jastud »

vypiluj si tam slic. zadna veda.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
himself

Příspěvek od himself »

Aha, to me jaksi nenapadlo :)
Dream, to je skladacka.
jastud

Příspěvek od jastud »

Ja mel na teleti od Vintage uplne stejnou kobylu, stejny problem a stejne reseni. Fungovalo.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Nacrewl

Příspěvek od Nacrewl »

Placka píše: 17.10.2020 9:25 Telat sem měl víc: Fokuse, classic vibe, Mexiko, Sivcaka a teď mám american Standard a za mě doporučuji nějaký Mexiko. Classic vibe je taky dobrej, ale Mexika se daj na bazarech sehnat kolem devíti tisíc (moje zkušenost) a jsou to velmi dobrý kytary. Měl jsem v těch telatech všechny tři typy kobyl (vintage se tréma kamenama, šest kamenů z ohybaneho plechu, šest kamenů moderní styl). V mexickým teleti jsem měl s moderní kobylku se šesti kamenama a na PM hraní je rozhodně nejlepší.
modern-player-vs-standard-tele-bridge_orig.jpg
Celkové nevidím moc důvod tam mít jinou než modern kobylku, pokud ti nejde o vintage ducha telecasteru
Edit: se snímačema se dá hodně čarovat, já měl v Mexiku kobyla dimarzio DP421; krk dimarzio DP411 a nebylo to sice už úplně čistý tele, ale na tvrdší muziku super a přitom pořád zachovavaly právě ducha telecasteru

Chci se zeptat jak moc je náročná výměna kobylky na obrázku? (kobylka s humbuckerem)
Hledám, asi blbě takovou kobylu ale liší se v rozteči děr, délkou atd.
himself

Příspěvek od himself »

Během svého telecího období se snažím připravit si výrobu opravdu pěkného T těla a po vyzkoušení tradiční kobylky chci zkusit tu moderní. Dost mě překvapilo, jak nesedí rozměry, vizte fotku.
Díry pro struny jsou asi ok (vyjde hezky do půlky rozsahu kamenů menzura), ale kapsa pro kobylkový snímač je skoro o centimetr jinde. Přitom tělo je podle '52 výkresu. Máte nějaké vysvětlení, nebo doporučení, čím to srovnat?

Ajta, proč nemůžu přiložit obrázek?
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Takhle jsem si naběhl s Bentonem. Mosazná kobylka od Thomanna za původní parodii na jakože vintage (T20), akorát byla o něco delší. Abych se vešel s kameny do menzury, vyšel mi snímač do plných, cca 1/2 cm. Tak jsme u kamaráda v truhlárně přitáhli tělo k ponku a na prasáka v teplejch jsme horní frézou vyroutovali tak cenťák navíc. Mezi filc, aby se to nepodřelo, profesionální bezpečák by se po…al, kdyby to viděl :).
himself

Příspěvek od himself »

No pěkný. Já samozřejmě umím tu díru předělat, ale nechtěl bych dělat něco, co je nestanadrdní. Existuje nějaká norma pro moderní kobylku?
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Na jakou stranu potřebuješ ubrat materiál? Já jsem dával takovou "vintage modern" kobylku (popelník pro tři kameny, ale se seříznutými bočnicemi) na kupovaný polotovar těla a musel jsem ubírat tak 7-8 mm směrem ke krku. Už si to úplně nepamatuju, ale myslím, že jsem to upravoval na výkresový rozměr.
himself

Příspěvek od himself »

Myslím, že jsem narazil na tento problém
https://www.unofficialwarmoth.com/index ... ic=32374.0
Jde mi o výrobu vlastního těla, udělal jsem jen smrkový pokus podle klasického '52 výkresu a když položím moderní kobylku (tři díry, šest kamenů) na to tělo a slícuju díry na struny, tak je díra na kobylkový snímač (v plechu) tak o 0,5-1 cm dál (směrem k hlavě), než díra v těle...
Chci těch těl pár vyrobit, abych se to naučil a pak je event. poslat dál, tak abych neudělal nějaký nestandardní bastl jen kvůli "divné wilkinson kobylce".
jbiker

Příspěvek od jbiker »

To bude ono. Měnil jsem vietnamský popelník za tu vlevo od Goldo. Když čtu recenze na Thomannovi, tak se to tam párkrát zmiňuje. Asi ty modern mají jiný routing.
himself

Příspěvek od himself »

Prosímvás lze u takovéhle kobylky vyházet kameny a dám tam sadu šesti a použít těch šest děr, které jsou primárně asi pro top load natahování strun?
telebridge.jpg
MartyC

Příspěvek od MartyC »

Celkem o tom vím houby , ale:
1.Ty díry jsou níž.
2.Ty šroubky šestikamenového systému by se mohly bít se strunama.

Spíš bych hledal kompletní šestikamenovou kobylku , která by rozměrově sedla do děr po demontáži Té tvojí.
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
himself

Příspěvek od himself »

Jo, což není se čtyřma dírama do dřeva zrovna snadný úkol :(
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
himself

Příspěvek od himself »

Ne, dik, ma do dreva 3 diry.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

himself píše: 22.02.2022 18:00 Ne, dik, ma do dreva 3 diry.
Proč se mi zdálo že má čtyři? Jsem se špatně podíval. Ale zalepit ty díry a dát tam jinou kobylku nebude takový problém.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
himself

Příspěvek od himself »

Jsem dement. Postavil jsem svoji defacto první kytaru a klasická kobylka se mi zdála cool. Ale intonace má absolutní přednost. No a převrtávat nové, ach jo. To raději koupím tu dlouhou kobylku (ta se sehnat dá) a uříznu ji.
grock

Příspěvek od grock »

Na orig. US fenderech nelze zaměnit vintage a modern kobylky, nesedí o cca půl díry, takže to máš správně :-). Na mexických to prý zaměnit jde.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
grock

Příspěvek od grock »

grock píše: 22.02.2022 20:52 Na orig. US fenderech nelze zaměnit vintage a modern kobylky, nesedí o cca půl díry, takže to máš správně :-). Na mexických to prý zaměnit jde.
A díry má 4. Kobylka z odkazu je na hardtail strata, řekl bych... ? Ale tady už hádám.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Co zkusit jinak kompenzované kameny? Jinak na mém teleti ty seříznuté kameny, co máš ty, ladí v oktávách dobře.

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“