Kytara a PC

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Bijec

Re: Kytara a PC

Příspěvek od Bijec »

Ahoj. Ano. Jakýkoli free DAW s VST. Vím, že Audacity zdaleka nepodporuje všechno, navíc jsou úpravy v něm destruktivní. Tracktion je možná stále free nebo za registraci. Pracoval jsem i s Cakewalk. Zkoušej a uvidíš. Já stejně skončil u Reaperu s licencí pro nekomerční použití. Za ty korunky bezva a napořád. A na rozdíl od ostatních si rozumí takřka se všemi VST třetích stran, k tomu má spoustu efektů už v sobě. A je spousta VST, které umí overdrive i distortion, existuje i mnoho VST simulací reálných krabiček, i ve free verzích. A hlavně nezapomenout na impulse response, protože jinak to bude znít, jako stroužek česneku na zčernalé tvrdé topince.
"Já chci hrát!" - já, 2021
filo01

Příspěvek od filo01 »

jestli to má být jednorázovka, tak nemusí být ani DAW, stačí portable Wavosaur.
https://www.wavosaur.com/tutorials/how-to-use-VST.php
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
torst

Příspěvek od torst »

Přikláním se také k Wavosauru. Jestli nemáš větší zkušenost s prací se zvukem v PC, prokousávání se obsluhou DAW by bylo asi komplikované. Wavosaur umí načítat i externí simulátory.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
volfi

Příspěvek od volfi »

Poradili byste mi jak nejlépe zapojit zvukovku a mix? abych se vyvaroval některým zbytečným chybám.
Chci hrát live přes PC případně iPhone. Aktuálně mám použitelnou zvukovou kartu iRig HD2 otázka zní jakým kabelem propojit iRig a mix? Z iRigu mohu vést 3,5mm stereo jack, nebo 6,3mm mono jack, který je asi spíše určen na vstup do komba. A jaký vstup na mixu použit? XLR nebo Jack? Mix je soundcraft UI24-r.
Dále měli byste doporučení na nějakou zvukovou kartu, která by byla nejideálnější na Live hraní přes PC?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

No já bych to klidně vytáhnoul do mixu právě z toho amp out. na vstup 1 popř 2. To by mohly bít Hi-Z vstupy. Podívej se když tak do návodu. Jestli dobře chápu tak chceš používat AT živě. Tak IK Multimedia má k tomu tenhle bazmek. Ale cena je jaká je cca 7 - 8k Kč. https://www.ikmultimedia.com/products/irigstompio/
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
volfi

Příspěvek od volfi »

No úplně se mi to nechce tahat nesymetrickým kabelem. Ale třeba je to jedno. Zvukovku od IK asi nechci, nějak mi nepřijde, že to je dobrý. Navíc to chci hlavně pro PC. Přepínač si vyřeším po MIDI.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Když budeš mít nesymetriku do 5m a kvalitní kabel tak bych v tom moc velký problém neviděl. Já doma používám tuhle zvukovku a nejen na kytaru a spokojenost. https://www.ikmultimedia.com/products/axeio/
Jediný co mi vadí, že phantom se zapíná sw cestou a přijde mi to dost nepohodlné. Ale naštěstí to používám v drtivé většině na kytaru či mix/mastr tak se to dá.
Edit: kdybys to tahal dál tak to zapojíš iRig - DI box - mix.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Symetriku tam stejně nemáš odkud vytáhnout, takže je to bezpředmětné.
volfi

Příspěvek od volfi »

To mi nedošlo, dík. Takže tím pádem hledám zvukovku se symetrikou.
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

To můžeš vzít v podstatě cokoli. Steinberg, Focusrite... Jen si pohlídat ten sym. výstup. U těch nejzákladnějších, většinou pojmenované solo, je výstup řešen nesymetricky přes RCA.
himself

Příspěvek od himself »

Chci se vás zeptat na nějakou nejjednodušší a nejlevnější cestu, jak nahrát kytaru, někam (někomu) to poslat, a ten dotyčný aby k tomu dohrál zpěv (nebo max dva hlasy, ale postupně).
Ode mě počítám půjde wav (jak přesně ho udělám, je zatím jedno) a dotyčná na druhé straně Zeměkoule si musí pořídit nějakou obyč zvukovku a mikrofon a software, který bude umět to moje přehrávat a zároveň k tomu nahrávat její hlas a pak ještě event. další stopu (další hlas). Poradíte mi prosím, jestli je to správná představa a jestli na to existuje nějaký jednoduchý free software?
Děkuju
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Úvaha není špatná, proč taky. K tomu free DAW, jestli si budeš zvukovku teprve kupovat tak bych upřednostnil takovou zvukovku u které je už nějaký DAW přiložen. Ideálně bych s protistranou řešil stejný DAW aby jste si mohli poslat celý projekt a nemuseli exportovat nahranou stopu/y.
himself

Příspěvek od himself »

Díky.
Já mám Focusrite Scarlett Solo a protože jde o opravdu sranda "projekt", budu nahrávat rovnou z kytary (nebo teda asi z komba), takže jak jsem psal, od mě nějak vznikne wav snadno.
Protistrana je ženského pohlaví, tak ji nechci zatěžovat moc technikáliemi.
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Jo chápu. Tím spíš bych volil stejný DAW. Pošleš ji celý projekt a jen si ho otevře, nazpívá stopu/y a zas pošle celý zpět. Nemusíš vysvětlovat jak založit nový projekt (aby si měl stejnou vzorkovací frekvenci / bitovou hloubku ), jak importovat stopu, jak exportovat jednotlivou stopu. A taky jde o podporu ohledně DAW ze tvé strany. Já mám v projektu basáka, takový ten " IT talent " a můžu ti říct, že s návodama přes e-mail, telefon jsem si užil. To bylo print screenů :D . Jemu jsem musel posílat jen kytary zvlášť, protože jeho výkon počítače byl mizerný a stejně neměl plug-iny ke kytarám.
himself

Příspěvek od himself »

Děkuji :)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Případně pro tyto situace se velmi hodí Teamviewer https://www.teamviewer.com/cs/
himself

Příspěvek od himself »

Jojo, mam licenci :)
torst

Příspěvek od torst »

" Ideálně bych s protistranou řešil stejný DAW aby jste si mohli poslat celý projekt a nemuseli exportovat nahranou stopu/y."
Nainstalujte si oba Audacity a mělo by to být bez problému.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

To už radši Cakewalk
himself

Příspěvek od himself »

My budeme mít tak jednoduché použití, že si to snad ani neumíte představit :)
Za pár dní tu ještě budu prudit s mikrofonem na zpěv a k tomu nějakou nezbytnou zvukovkou.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“