Software pro živý zpěv
Pravidla fóra
Software pro živý zpěv
Chci zpívat do mikrofonu, přes zvukovku do pc, tam na to přidat efekt a výsledek poslat do repráku. Jaký software umí přidat efekt na živý zpěv? (Nechci zpěv nahrát a efekt aplikovat až na hotovou nahrávku)
http://screamuj.blog.cz/ - jediný web o screamingu a growlingu
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Software pro živý zpěv
Umí to jakýkoliv DAW, který umí pracovat s VST efekty. Potřebuješ samozřejmě kvalitní ASIO drivery, jinak bude kvůli latenci výše popsaný způsob nepoužitelný.
Mnohem praktičtější je ovšem mít efektový procesor a přes PC to vůbec netahat.
Mnohem praktičtější je ovšem mít efektový procesor a přes PC to vůbec netahat.
Děkuju!
Jsem zvyklý na Audacity, které ty úpravy v reálném čase nedělá. Teď jsem si stáhl Waveform a MPC Beats, ale vypadají hodně složitě. Popíšeš mi prosímtě, jak začít zpívat s efektem, jakmile hardware mám připojen?
Jsem zvyklý na Audacity, které ty úpravy v reálném čase nedělá. Teď jsem si stáhl Waveform a MPC Beats, ale vypadají hodně složitě. Popíšeš mi prosímtě, jak začít zpívat s efektem, jakmile hardware mám připojen?
http://screamuj.blog.cz/ - jediný web o screamingu a growlingu
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jestli chápu správně, ptáš se na to, jak během zpěvu aktivovat efekt? Podlahové efektové procesory mají nožní spínač. A rackové procesory se dají rovněž spínat externím nožním spínačem.
Jestli chceš software jen na efektování (pomocí VST efektů), doporučím Cantabile lite. Zas neumí nahrávat apod., chová se jako efektový (s midi, resp. VSTi i nástrojový) rack.
Každopádně naživo to bude hrozně nevypočitatelný..
Každopádně naživo to bude hrozně nevypočitatelný..
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Cantabile (resp. jakýkoliv SW) může občas zamrznout, alespoň mi se tak občas doma stalo. Je třeba to mít hodně dobře otestované, než se to nasadí naživo. HW cesta je nejspolehlivější.