Pochlubte se s vasim nastrojem, tim akustickym :-)

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
džetro
Kontaktovat uživatele:

Re: Pochlubte se s vasim nastrojem, tim akustickym :-)

Příspěvek od džetro »

grock píše: 25.09.2022 20:05 Jestli hraje jak vypadá, tak parááááda !
Hraje super (po menších úpravách) ale je to opravdu heavy metal. kdyby si někdo stěžoval že Les Paul je těžký tak mu dám podržet tohle :-) Rezofonik jsem měl hodně ale tricone model mám poprvé a ta váha je fakt velká, navíc to klouže i v sedě na kalhotách, tak musím hrát s poruhem (což na banjo taky) Brzy jí přibude sestřička.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Japhy

Příspěvek od Japhy »

Parádička, měl jsem od Johnsona podobný kousek s normálním krkem, zvednul jsem ořech a hrál na to jako na squareneck. Pak jsem ho blbec prodal a nemůžu se dokopat koupit náhradníka. Ale zas, kdy a kde bych to užil...
Za ty peníze parádní kousek, kdybys měl roupy, lepší kovy a setup může udělat divy.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Japhy píše: 26.09.2022 18:23 Za ty peníze parádní kousek, kdybys měl roupy, lepší kovy a setup může udělat divy.
Těmi kovy myslíš rezonátory? Asi do toho rýpat nebudu, jediné co jsem musel udělat byla výměna strun (byly tam kvůli snímači niklové asi 012, takže měkké) a musím kapku posunout struník, drnčí o tu opěrku ruky ale to budu dělat až při výěně strun, budu muset sundat kryt a vytáhnout rezonátory a strčit ruku dovnitř. Se zvukem jsem spokojený, samozřejmě bych to rád porovnal s nějakým značkovým nástrojem ale tricona má u nás málokdo.
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Japhy

Příspěvek od Japhy »

Jj, jiné rezonátory a bridge. Jinak v Evropě bude asi málo povolanějších než je Jerzej Kubiak, renovoval si originál National, zkus pogooglit.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Jo s Jedrzejem se znám.
vladys

Příspěvek od vladys »

Přihazuji pro zajímavost moji Waldenku.
Přílohy
waldenka.jpg
Walden WAG570ETB
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Tak k chromovanému tricone modelu, přibyl ocelový singlecone v raw úpravě.
IMG_0618.JPG
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

tohle nebezpeci nahle nakupni horecky znam... krasne nastroje. Tedy gratuluji...
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Prskyn píše: 9.10.2022 10:35 tohle nebezpeci nahle nakupni horecky znam... krasne nastroje. Tedy gratuluji...
Ve chvíli kdy jsem koupil jednu od kamaráda mi přišla z Německa i ta druhá která nebyla několik měsíců dostupná, tak se sešly obě najednou ale jsem rád, obě jsou super, každá bude na jiné ladění, takže využití obou.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

To se jen tak zastavíte v Nuslích u Čmeláka s kontrabasem... na slovíčko, pro struny, probrnknout si nějakou tu kytaru... no a akord se s akordem sejde... ale co zrovna vám tady budu vykládat... ty struny jsem koupit samozřejmě zapomněl.
Yellow G - SR...

edit: odstraněna fotografie
Naposledy upravil(a) Prskyn dne 9.01.2023 12:10, celkem upraveno 1 x.
himself

Příspěvek od himself »

Ty nedas pokoj :) Gratuluju!
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

děkuju moc Himselfe... vždyť to se za ty akční ceny nedalo nekoupit. Mrkni na nuselský stránky a pochopíš. platí jen do neděle...
himself

Příspěvek od himself »

No uf, uznavam, taky bych si vybral, ale uz konecne chci xhvili nekupovat kytary :) Jake ostatni Furchy mas, nebo zkratka proc zrovna tahle?
Koukam, ze uz nema skoro zadne Matonky...
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Docela nedávno jsem zredukoval sbírku ze tří furchů na dva. Nechal jsem si jen blue d-sa a green g-sm (ještě s lesklým lakem, nově jsou green kytary na lubech matné), prodal jsem Orange gc-sr s myšlenkou, že si nadělím red pure d-sr. Jenže... pár těch červených jsem probrnkal v různých hudebninách a v porovnání s orange a některými yellow kytarami mi to pořád nějak vnitřně nedávalo smysl. Nedocházelo k nutnému "srůstu" s kytarou. No a včera jsem zcela neočekávaně srostl s výše uvedeným nástrojem, tedy yellow g-sr. Zahryzla se mi do duše s prvním brnknutím, doma pak po výměně strun udělala doslova invazi do mé hudební podstaty :).
Čili moje sbírka jest Modrá D-SA, zelená G-SM a žlutá G-SR. Snění o červené odkládám na neurčito, zatím mi to nedává smysl. Mimo furchy mám ještě stařičkou korejskou Cort a na chalupě Cort MR 730FX (která je mimochodem dost dobrá za současný dostupný peníz na kytarách - taky do neděle).
Matonky tam měl včera tuším dvě... ale o těch už vím, že nejsou pro mého gustawa.
himself

Příspěvek od himself »

Takze dve gecka smysl maji? Zajimaci.
Kdybych si ja pustil penezenku na spacir, byla by to zluta nebo oranzova OM se smrtkou vepredu a zada bych porovnal, ale asi rosewood. Mozna bych i zvazil cutaway, aby byla zmena. A urcite nejake ozvuceni.
Matonky tam vidim jen D, to jsem nikdy nemel v ruce...
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

dvě géčka smysl dávají. Ten mahagon se smrkem je takovej kulatej, přesnej, ale přece jen medovější a utlumenější. Palisandr se smrkem je hodně konkrétní a hlasitější. Mahagon používám na prstovačku, ten palisandr je universálnější i na trsadlo. Co se týká ozvučení, osazuji Anthemem... tedy ta nová na to teprve čeká, ostatní jsou osazeny. V lednu míním, až se nástroj trochu usadí, udělat první servis, nějaké to snížení dohmatu apod,, tak to tam nechám nainstalovat.
Ssvoboda
Nový uživatel

Příspěvek od Ssvoboda »

klasická kytara Richard Hruš, rok výroby 2019, horní deska cedr (double top), dolní deska a luby sendvič wenge/palisandr amazonas.
Přílohy
IMG_20221127_152732.jpg
IMG_20221127_152721.jpg
IMG_20221127_152713.jpg
IMG_20221127_152708.jpg
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

pár aku kousků při turistické tůře po krásách valašska

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Hledani nenašlo že bych tohle Laboratorium zverejnoval, takže to dám sem,
protože se tam chlubím spoustou svých nástrojů...
PS: Nashville tuning doporucuje 5 z 5 doktorů

https://www.frontman.cz/laboratorium-dr ... ngredience

a kdo by si chtel potrénovat angličtinu....https://insounder.org/laboratorium-dr-h ... ngredients

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Japhy

Příspěvek od Japhy »

To si takhle prolejzám Marketplace a hledám na chajdu ohřívač vody a najednou kytára made in Brazil 1974 (Giannini AWS-740) za pár drobných. No tak jo, to se taky na chatu hodí. Zvuk na místě nic moc, nějaký blátěný desítky struny, ale za ty prachy... Doma s dvanáctkama úplně jiný kafe, baví mě. Je to plný, barevný, hutnej spodek, pěkný vejšky. Sice to furt bude kytara na chatu, ale když si pohraju s hratelností (blbě udělaný ořech, plátek v kobylce podložený nějakým papundeklem, mechaniky budou chtít trochu péče, pražce budou chtít lehce přelíznout), za 4,5k rozhodně zvukem neurazí. Namlsal jsem se trochu přikrášlenými inzeráty na Reverbu (kterej blb by za to dal 900€ :roll:, ale vypadá to jen na polomasiv, záda i luby budou preglejka. Ale brazilský palisandr to asi bude, proč by to vozili odjinud když jim roste za fabrikou. :D
330948904_609628551003157_9190120429967160697_n.jpg
329556547_3354576108143260_3044074779802141755_n.jpg
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“