Zvukové karty
Pravidla fóra
-
Jakub Halm
- Nový uživatel
Zvukové karty
Ahojte, pls chcem sa opýtať, mam doma workstation od Rolanda, ale ako seqvencer používam Ableton. Rád by som používal ale aj svoje midi klávesy a užíval tak aj zvuky abletonu. To všetko naraz aj s tým Rolandom. Stačí mi teda kúpiť externú zvukovú kartu, do ktorej budem môcť zapojiť Rolanda so svojimi zvukmi a aj svoje midi klávesy s Ableton zvukmi tak, aby som mohol oba nástroje a teda oba rozdielne zvukove zdroje používať súčasne a nahrávať tak všetko do abletonu in real time? Ďakujem za info. V problematike som totálny amatér...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zvukové karty
Ano, v zásadě to bude stačit. Otázkou je, zdali bude hra přes virtuální nástroje v Abletonu použitelná v reálném čase, to se odvíjí od tzv. latence zvukové karty. Ale to se takhle od stolu předem říci nedá, je potřeba to vyzkoušet (vstupuje do toho mnoho proměnných).
P.
P.
Využiji téma.
Potřeboval bych poradit s výběrem zvukové karty. Vstupy stačí 1x xlr a 2x jack na kytaru, jeden nebo oba vstupy mohou výt kombinované. Dále potřebuji možnost připojení iPadu, macu a PC. A dva sluchátkové výstupy, každý musí mít potenciometr hlasitosti.
Vyhlédl jsem si Steinberg ur44c a UA volt 476P, který už je o něco dražší. Vyplatí si kvuli něčemu připlácet UA? Případně ocením jiné návrhy.
Potřeboval bych poradit s výběrem zvukové karty. Vstupy stačí 1x xlr a 2x jack na kytaru, jeden nebo oba vstupy mohou výt kombinované. Dále potřebuji možnost připojení iPadu, macu a PC. A dva sluchátkové výstupy, každý musí mít potenciometr hlasitosti.
Vyhlédl jsem si Steinberg ur44c a UA volt 476P, který už je o něco dražší. Vyplatí si kvuli něčemu připlácet UA? Případně ocením jiné návrhy.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No pro kytaristu to vypadá na poněkud lepší výbavu u UA. Preampy+převodníky jsou subjektivní věc, takže podle tohoto bych asi nedělil tyhle dvě karty na lepší/horší. Ideální by byla praktická zkušenost s tím UA, třeba se někdo ozve. Já mám už léta od Steinberga model 824 a spokojenost - usuzoval bych, že celá UR řada bude celkem bezproblémová. Ale z principu bych totéž řekl asi i o UA, byť jsem jí v ruce neměl.
Pokud bychom měli řešit konkurenci, tak co ještě Focusrite Clarett řada?
P.
Pokud bychom měli řešit konkurenci, tak co ještě Focusrite Clarett řada?
P.
Ahoj,
všechny bazary jsou plné karet Focusrite Scarlett 3rd Gen. Nevíte proč?
Je to nějaká průserová věc? Potřebuju něco koupit pro dítě.
všechny bazary jsou plné karet Focusrite Scarlett 3rd Gen. Nevíte proč?
Je to nějaká průserová věc? Potřebuju něco koupit pro dítě.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nic jsem nezaregistroval, ale nezajímám se cíleně. Jen jsem si prostě nevšiml, že by zničehož nic nějak narostly dotazy na téma Scarlett. Osobně mám za to, že to jsou v pohodě karty.
P.
P.
Volt budeme tak během Týdne až dvou kupovat do školy, tak můžu poreferovat. Akorát já tomu zas tak nerozumím,tak nevím jestli jsem dobrej referent. Pro Volt mluví přiložený zajímavý pluginy, ne?