Kondenzátorový mikrofón do 10000 Kč
Pravidla fóra
Kondenzátorový mikrofón do 10000 Kč
Zdravím! Chcel by som poradiť s výberom nejakého univerzalnejsieho kondenzátoroveho mikrofónu pre moju kapelu do štúdia na nahrávanie nielen vokalu. S kapelou hráme niečo medzi Linkin Park a BMTH takže to znamená - čistý vokál, rap a scream. Doteraz používam na nahrávanie screamu aj rapu Shure SM57 cez zvukovku Antelope Synergy Core, kde musím hodne zosilit signál, aspoň na 55db aby to bolo použiteľné, keďže to je dynamický mic.. ale to už začína boj so šumom!... Premýšľal som o tom žeby som zakúpil nejaký mic booster na zosilnenie signálu, alebo teda radšej ten kondenzátorový mic?!
Mám na výber tieto modely:
1- Austrian Audio OC16 (thoman cena 8799)
2-Antelope Edge Solo (bazarova cena 6500)
3-Antelope Edge Duo (bazarova cena 10 000)
Po čítaní na všelijakých fórach a recenzií a videách na youtube ma najviac zaujal mic od Austrian Audio OC16. Avšak chcel by som poradiť od vás! S kondenzátorovými mikrofónmi nemám skúsenosti a preto Vám budem vďačný za každú radu! Diky Moc!
Mám na výber tieto modely:
1- Austrian Audio OC16 (thoman cena 8799)
2-Antelope Edge Solo (bazarova cena 6500)
3-Antelope Edge Duo (bazarova cena 10 000)
Po čítaní na všelijakých fórach a recenzií a videách na youtube ma najviac zaujal mic od Austrian Audio OC16. Avšak chcel by som poradiť od vás! S kondenzátorovými mikrofónmi nemám skúsenosti a preto Vám budem vďačný za každú radu! Diky Moc!
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kondenzátorový mikrofón do 10000 Kč
Jukni do Zvukové wikipedie 3bees a na OC16 se zeptej Kakaxy, jestli mají zkušenost. A možná, že se někdo ozve i tady.
P.
P.
Diky moc za typ 

Podle toho, co píšeš, je potřeba hlavně pohlídat, aby to nebyl klasickej levnější kondík, co zvedá výšky. Protože nahrávat na takovej mikrák řev nemůže vést k dobrým výsledkům.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Z mikroofnů kolem 10k mě ještě napadl audix A131 https://imusicdata.cz/audix-a131-velkom ... y-mikrofon
Míval jsem 2x Audix CX112 a spokojenost. Točil jsem na ně, ke vší spokojenosti, jak zpěv no teda spíř řev, ale i sbor v kostele.
Míval jsem 2x Audix CX112 a spokojenost. Točil jsem na ně, ke vší spokojenosti, jak zpěv no teda spíř řev, ale i sbor v kostele.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytara: Jackoson Fusion, Basa - hlava: Peavey MiniMega; box: Peavey PVH 410; baskytara: ESP Ltd B-5ENS; krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 12; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Áno ďakujem
pýtal som sa par ludi ktorý nahrávajú len tvrdu hudbu tak tak tu mi zase kondwnzak moc nedoporučovali a že keď chcem nový majk tak skôr by šli do shure sm7b.... Ale to si vravím zase ze to bude chcieť nejaký mic preamp.... Pretože to budem musieť na zvukovke dávať gain minimálne na 80 % coz zase ide o ten šum.... Pomohol by mi k tomu nejaký in line preamp? sE Electronics DM1 napríklad? Alebo klasický mic preamp?

Alebo ma napadlo ešte, žeby som si nechal shure sm57 a tie prachy radšej investovať do kvalitnejšieho preampu?
sm7b je hodně dobrej mikrofon, ale pro specifický použití, řekl bych. Na nahrávání řevu bude určitě super. Ale na koncert ho nevezmeš (bude vazbit) a nástroje jsem taky nikdy neviděl, že by se s ním nahrávaly.
sm57 bude mít vždycky prasáckej zvuk (to je, proč ho máme rádi), pro studiový nahrávání vokálu asi možná trochu tupej, ale užije se na elektrickou kytaru a bicí
Já jsem třeba šel cestou, že jsem si koupil AKG C414, což je cenově výš, ale zase na něj můžu nahrávat naprosto cokoliv.
Asi je těžký radit, když nevíme, co už máš a na jaké úrovni se pohybuješ...
sm57 bude mít vždycky prasáckej zvuk (to je, proč ho máme rádi), pro studiový nahrávání vokálu asi možná trochu tupej, ale užije se na elektrickou kytaru a bicí
Já jsem třeba šel cestou, že jsem si koupil AKG C414, což je cenově výš, ale zase na něj můžu nahrávat naprosto cokoliv.
Asi je těžký radit, když nevíme, co už máš a na jaké úrovni se pohybuješ...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No co jsem v rychlosti skouknul net, tak na fotkách ze studia mají nějakou handku, ale nedal jsem moc energie tomu zjistit, jstli to je dynamika nebo kondík. Tak jako tak jde hlavně o to, aby ten mikrofon sedl na hlas, co na něj bude nejčastěji zpívat. Dynamiky jsou obecně méně citlivé a dají se mezi nimi najít i takové, které nebudou tak "zprasené" jako SM57
ani tak "specifické" jako je SM7b. Když sedne, tak není důvod proč na ní i ve studiu netočit.
P.

P.