Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Příspěvek od Hiddenplate »

zdárek... koumal jsem IRka od Bogren Digital, přesněji Rhythm IR (Downtuned).... a zkusil jsem s tim zvukem udělat takovy klasický HCčko...

check it out: https://youtu.be/Tl8fjcDwqO4
torst

Příspěvek od torst »

Hidden: Poslouchám a přijde mi, že už máš svuj styl a zvuk, který už takový zůstane. Nic proti. Nevím, jestli je to těmi IR´s , ale trochu mi ta kytara přijde živější, "odPODovanější", ve srovnání se staršími ukázkami.
Taky přiložím polínko:
https://soundcloud.com/torst2/laska-z-baru-fin
Je to klasickej demáč pro kapelu, kterej pak ve zkušebně zmrvíme podle možností instrumentalistů. Trochu jsem zaexperimantoval se zvukem - kytary jsou nejdřív přes analog preampy do DAW + impuls, potom brutální POD2 do linky a pak se to střídá. (a to kritizuju Hiddena za POD Go !). Připadám si jako Jeff Beck na albu Guitar Shop!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
affordano

Příspěvek od affordano »

to torst: Hezký, veselý. Co takhle pěkný sólíčko? Bude aktualizace?
torst

Příspěvek od torst »

dík. zatím se sólem nepočítám. spokojím se s tou r´n´r mezihrou. Abych se neusóloval!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

torst: dík, hele ten "můj" zvuk je spíš asi výsledek nakroucenýho Perfect Drums pluginu, kterej dělá všechno to bubnový bahno pod tím... mám teď v plánu pořídit Krimh Drums od Bogren Digital (nasamplovaný bicí od Septic Flesh)... takže až se mi to dostane pod ruce, tak by celkovej mix měl znít s novejma bubenama jinak... no jsem zvědav jak to pak dopadne... nicméně...

IRka do PODa mam od Bogren DIgital a jsou to specificky dělaný impulzy pro 7mi a 8mi strunný kytary... prostě vyladěný frekvenčně pro podladěný kytary... na jejich strankach je to za nejakejch cca asi 20 éček... nic extra drahýho... a zvukově to PODa posouvá trochu dál...

každopádně...

mám tu ještě jednu ukázečku s tím samým zvukem... akorát trochu rozmanitější riffáž než to HCčko na YT...

soubor zde: https://drive.google.com/file/d/1_0zTua ... share_link

EDIT: v tyhle skladbě jsou bubny trochu podladěný jak dovolil PD plugin dokud to znělo ještě relativně přirozeně... ale stejnak je to znát, že to je Perfect Drums plugin...

EDIT2: torst: jo a snare jsem ubral asi o 6dB než původně byl, ale stejně prolejzaj transienty úderu virblu víc než by měly... když uberu snare víc, tak zas není slyšet jeho komprese atd. jedno s druhym... prostě...
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

zdárek, vlastně všechno jako předtím jen konceptuálně uplně něco jinýho... aby bylo co zvukově porovnávat...

prostě další novej song:
link zde:
OGG: https://drive.google.com/file/d/1i9AICX ... share_link
kterej stejně ještě upravim ještě tak 20x než to dostanu do nějakýho finálního stavu... :D
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

stále Bogren Digital, jen jiný song:
https://youtu.be/GSU5mnyIp_4
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Náš nový, předvánoční klip. Popík jde do světa ;)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cSH0pFSycYs[/youtube]
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
torst

Příspěvek od torst »

https://soundcloud.com/torst2/vzdutarek
Novej demáč pro kapelu. Zatim mi ho pochválili, ale už vidim, že předražená 1/8 v riffu bude při nácviku závažný problém.
1. kytara AMT R2+IR, 2. kytara plugin EZmix2, obě lehce podpořeny PODem a samplerem Virtual Guitarist.
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Ani ne tak hodnocení, jako spíše vzpomínka na starý originální bigbeatový časy, přesně tedy 35 let od vzniku této skladby a poté i živé nahrávky z poctivýho retro analogu na kazeťák. Moje maličkost ještě zívala :-)
https://soundcloud.com/feki-1/jwr95-mej ... al_sharing
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
torst

Příspěvek od torst »

Paráda! 80-90ky! Mládí, tancovačky, pivo. Na živou nahrávku je to slušná kvalita! Pěkný, klasický sólo.
bazdesh
last.fm: bazdesh
Bandzone: bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

prvni experiment s aluminiem; musel jsem po xx pokusech o render vyhodit getgood drums, protoze mi pri kazdym renderu vynechal nejaky random uder na bici... driv to stacilo prejet jednou dvakrat a kontakt se s tim nejak srovnal, ted jsem uz totalne prisel o nervy, takze jsem po dlouhe dobe vytahl superior drummer a nejsem si uplne stopro jisty se zvukem... kazdopadne je tam i wav download, tak spis prosim poslechout to, znate soundcloud stream :D
https://soundcloud.com/bazdesh_3/egc
/edit: tak jsem neco potahal, mozna to zni lip. :D
torst

Příspěvek od torst »

Další příspěvek do soutěže o Zlatého Evžena.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Dobrej trolling
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Aby řeč nestála, tak zde vzorek z 80s-koncertu z minulého roku - se všema nedokonalostma, co k tomu patří, když se to hraje jen jednou.
torst

Příspěvek od torst »

si děláš kozy? Je to přeci perfektní. Muzikantsky, pěvecky i zvukově! Jak jste udělali záznam? Nahrávky z pultu jsou často nevyvážený (kytary hrajou částečně z pódia).
himself

Příspěvek od himself »

A copa to tam visí za malou kytárku? :)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Díky, je to smíchaný ze záznamu po stopách. Normálně k tomu přimíchávám zvuk z frontální kamery kvůli přirozenému ambientu. Ale tady jsem ho neměl, tak jsem přimíchal zvuk z jednoho z mobilů na pódiu.
Tak kytárka je nějaká Furchovka, ale nevím, jestli je nějak menší, nehrál jsem na ni nikdy.
himself

Příspěvek od himself »

Já jen že mi to připomnělo příběh té mojí, kterou si údajně koupil někdo na oživení nějaké popové kapely kdesi na Vysočině, ale pak ji prodal a dostala se až ke mně. Ale to je opravdu malé tělo.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

nene, my jsme z Brnečka
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“