Behringer Xenyx X1622USB - dobrá volba???

Pro živé ozvučení, studiové, monitorovací, ...
Odpovědět
gab

Behringer Xenyx X1622USB - dobrá volba???

Příspěvek od gab »

Zdravím. :arrow:
Zvažuji koupi mixáku Behringer Xenyx X1622USB. http://www.behringer.com/EN/Products/X1622USB.aspx
Máte někdo s tímto nebo s nějakým podobným Behringerem zkušenosti??
Někteří tvrdí, že Xenyxy mají problém se šumem. Je to pravda nebo mýtus?
:!: A teď to nejdůležitější: :?: Fungují dobře ty kompresory u těch prvních 4 kanálů? Nezesiluje to při nízkém levelu moc (že by to pak třeba chytalo zpětnou vazbu)??
Za každý postřeh a připomínku ohledně X1622USB (a značky Behringer celkově) předem děkuji. Budu vděčný také za případné alternativy v cenové relaci cca 5000 Kč. (min. 8 vstupů)
Dík :)

Pozn.: Jsem zvukař, který hlavně ozvučuje a také nahrává LIVE (to, co se právě děje na pódiu - konference atd.)
bigmal

Re: Behringer Xenyx X1622USB - dobrá volba???

Příspěvek od bigmal »

Ahoj, mám Behringer Xenyx QX 1202 USB. Přestože jsem měl špatné zkušenosti s jiným výrobkem stejné značky, dal jsem Ulimu ještě šanci. Koupil jsem ho raději na krámě, kvůli snažší reklamaci. Kvalita je na tuto cenovou relaci velmi dobrá, šum minimální, ale ty kompresory na mikrofoních vstupech jsou spíše limitery. Efektová jednotka(Klarkteknik) mě překvapila perfektním přednastavením a kvalitou. Linkové stereofonní vstupy nemají možnost ekvalizace, ale ani ji nepotřebují. Tento mixpultík nemá tahové fadery, pouze jeden pro celkovou hlasitost. Abych ale jen nechválil, nepovedené je napájení. Z krabičky zdroje vedou dva kabely, které si cestou do Evropy ve vyhřátém kontejneru zapamatovaly, jak jsou smotaný a ani pred kamnama se nechtějí vzdát toho afra. Po vybalení se mix na stole kinklal. Stačilo sice povolit a zase utáhnout šroubky, ale to by se stávat nemělo, jo a USB je zklamání. Jako vstup pro Mp3 to nefunguje a jako výstup do PC jenom L a R. Očekával jsem aspoň nějakou grafiku, funkce, ale nic. Kontrolka přebuzení efektové jednotky stále nepravidelně bliká i bez signálu, ale už jsem si zvykl. Tyto mixy vyrábí spousta výrobců, za přibližne stejné ceny. Podobají se sobě jako vejce vejci a podle mě je ůplně jedno, jakou značku si vybereš.Já jsem spokojenej. Jo, odposlech tahám ze sluchátek, takže všechno.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Taky zdravím.
Jediné hodnocení tohoto mixu na fóru je zde
mikrofony-a-snimani/stagg-pgt40h-bude-t ... ml#p459300
(až se divím, že toho není víc, ale asi máme uvědomnělé členy, kteří sáhnou radši po kvalitě :) ).

Jinak další reakce k řadě XENYX USB např. zde:
mixazni-pulty/mixpult-xenyx-x1204usb-na ... 35170.html

Co se USB týče, pokud sis bigmale myslel, že to bude umět něco z toho, cos psal, bylo to bláhové :). Doporučuji před koupí jakéhokoliv výrobku přečíst předem manuál a zjistit, co to umí a zda mi bude zařízení vyhovovat po všech stránkách. V dnešní internetové době to není žádný problém. Rozhodně nespoléhat jen na popis a obrázek v eshopu, či rady prodavačů. Kolikrát by ty rady potřebovali spíš oni :).

Kdybych já měl cca 5000 tis. kouknul bych radši na bazar a hledal nějaký Mackie, Soundcraft, Yamaha...
Na USB bych netrval, propojení s PC bych řešil externí zvukovou kartou.

hudebnibazar Yamaha (např. Yamaha MX12/4 nebo Yamaha MG166 C)
hudebnibazar Mackie (teď tam žádný 8mi kanál zrovna není)
hudebnibazar Soundcraft (nyní je tam Folio SX, který osobně neznám, ale bývají tam občas EPM a EFX, které bych mohl doporučit)
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Hendrek píše:/
...
Kdybych já měl cca 5000 tis. kouknul bych radši na bazar a hledal nějaký Mackie, Soundcraft, Yamaha...
Na USB bych netrval, propojení s PC bych řešil externí zvukovou kartou.
...
Ano, ProFx8 máš teď v Prodance za 4990,- přesně (bez DPH). S pro ProFx řadou mám zkušenosti a na malé akce vyhovuje maximálně. Hodně dobré korekce, slušnej efekťák.

Věci od Uliho za něco stály když se dělaly v Německu, dodnes mi od něj leží Dualfex ve skříni a ve slabých chvilkách jsem ho ještě před rokem brával na reprodukovanou muziku do divadla.
LTH
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Letho píše:Mackie ProFx8
Nevím, zda nebude vadit, že když zapojí 4 mikrofony, zbudou mu dva mono kanály a navíc se společným ovládáním (1 stereo).
To se musí vyjádřit autor dotazu, co do mixu plánuje zapojovat.
Podle mě, když chce minimálně 8 kanálů, toto už je hodně na hraně.
night-man
Nový uživatel

Xenyx qx1622usb

Příspěvek od night-man »

Zdravim prosim o radu jaky program zvolit na mixu aby echo pri zpívání by bylo nejlepší... Ma nekdo zkušenost? Děkuji za odpověď
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nejlepší je takové, co sedne nejlíp do příslušné skladby. Takže asi tak. V dané rovině obecnosti se obávám nebude moc leší odpověď.

P.

home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
stadler4
Bandzone: www.bandzone.cz/luckybrew

Příspěvek od stadler4 »

Ahoj,

Hledám zařízení, které by splňovalo následující požadavky, pro In ear odposlech.

Obrázek

Prosím o radu.
Přílohy
In-ear.jpg
<3 I love rock <3
Kytara: Epiphone Les Paul Custom AW Left hand
Aparát: Peavey Valveking 212 (live). Marshall MG15 CDR (home)
Efekty: ladička Ibanez LU-20, Boss DS-1
Struny: Ernie Ball Regular Slinky, DR strings
Trsátka: Dunlop, Ibanez
Placka

Příspěvek od Placka »

Tohle splňuje jakýkoliv malý mixpult s dostatecnym počtem vstupů. Na co je na konci ten gate?
Ke kytaře a k bicím si budeš dávat vlastní mikrofony? Od sampleru budeš taky signál rozdělovat?
Je to dost nestandardní a nepraktický řešení. Kupříkladu když bude chtít ineary někdo další v kapele, bude muset mít vlastní miclx a bude muset být vlastní oddělení (samozřejmě je možné na analog mix míchat víc mixů...)
Standardní řešení je spliter na oddělení signálu k zvukaři a k tobě (staci tzv "kalhotky", tzn prostý paralelní konektor) a nějaký Digimix k míchání odposlechovych cest.
My v kapele používáme x32rack, ale ten je teď drahý. Klidně se dá použít třeba x18, Ui24, x16, Ui16, presonus r16, Zoom L16/L20...
Podle toho, co z druhé ruky seženeš nejlépe...
stadler4

Příspěvek od stadler4 »

- Gate není nutný, byl fajn, kdyby vznikla nějaká nechtěná vazba, aby to neutrhlo uši.
- Sampler má mnoho výstupů, není třeba signál rozbočovat
- Ke kytaře a k bicím bych chtěl používat vlastní mikrofony.
- In ear odposlechy by chtěla mít i zpěvačka.

Jaké je tedy ideální řešení? Nechci jít cestou koupení mikrofonů pro celou kapelu, následně jít do mixu, a komplet všechno poslat zvukařovi.
Nejlepší metoda = finančně velmi nákladná. Odposlech pouze vlastního zpěvu přes spliter do uší je málo.

Pro hledám nějakou třetí variantu.. Abych mohl ve sluchátkách mít minimálně Sampler, zpěv, kytaru.

Podobné zařízení, které jsem hledal byla krabička Posse Pm-01 (již se bohužel nevyrábí)
<3 I love rock <3
Placka

Příspěvek od Placka »

Gate zpětné vazbě nezamezí, když už vazba naběhne, gate ji neumí zavřít, k tomu se nepoužívá.

Tvoje řešení znamená, že stejně nevyhneš věcem jako je rozbočení nebo koupě mixpultu. Navíc ještě budeš kupovat mikrofony ke kytaře a a bicím a stavět je vedle zvukařových mikrofonů? Používá se jen jedna sada mikrofonů a ta se rozděluje a táhne jak do FOH mixu, tak do inear mixu. Když to chceš lowbudget, tak to jsou vždy zvukařovy mikrofony (ale pokaždé tak mohou být jiné), když chceš maximálně konzistentní zvuk, vozíš si svoje mikrofony a zvukař používá ty tvoje (typicky u kapel, kde zvukař rovnou jezdí s kapelou)

Ideální řešení je mít vlastní mix a splitter. Mikrofony zůstávají na zvukaři a funguje to takto:

Zvukař dá ke kytaře/zpevákovi/k bicím mikrofon jako vždycky, jen kabel z něj nepíchne do svého stageboxu, ale k tobě do splitteru. z něj jdou dva výsutpy od každého vstupu: 1. výstup/odbočení ze spliteru si táhneš k sobě do inear mixu (ideálně digitálního) a druhá odbočka ze splitteru pokračuje do zvukařova stageboxu a singál z jednoho mikrofonu putuje jak k tobě do mixu, tak ke zvukaři do jeho mixu a každej si s ním dělá dál co chce.

Takže ty potřebuješ jen splitter (s tolika vstupy/výstupy, kolik jich potřebuješ), mixpult na kterém budeš míchat ineary (opět opakuji, že ideálně digitální) a kabely, které rozbočují signál ze splitteru k tobě do mixu a ke zvukaři do jeho stageboxu:
splitter (tenhle levnej bazmek používáme k kapele 3x): https://www.thomann.de/cz/behringer_ult ... ms8000.htm
propojení ze splitteru ke zvukaři/do tvého mixu: https://www.thomann.de/cz/the_sssnake_sk418_3_snake.htm
Mixpult: podle chuti, ale já rozhodně doporučuji digitální, např. https://hudebnibazar.cz/digitalni-mix-b ... /ID507540/
ten Behringer X18 za 9k je skvělá volba, dostatek vstupů a hlavně má 8 výstupů, takže na něm si namixují nezávislé ineary klidně všichni z kapely nebo si je můžete míchat ve stereu.)

samozřejmě se to nemůže jen tak válet po pódiu, ale musíš to vše mít v nějakém racku, dále potřebuješ:
nějaké sluchátkové zesilovače (dobře funguje například https://www.thomann.de/cz/behringer_powerplay_p1.htm), či přímo bezdrátove inear vysílače/přijímače (dá se i s LD systém, nejlevnější "profi" je Mipro 808, lépe Sennheiser či Shure) a slušný sluchátka (za klasický základ se považuje Shure se215, ale velmi dobře se dá žít s čínskýma levnýma inearama, napříkla KZ)
stadler4

Příspěvek od stadler4 »

Skvělé, děkuji moc za info. Moc mi to pomohlo.

Do budoucna o tom s kapelou budeme uvažovat. Aktuálně, ale musíme slevit ze svých požadavků.

Existuje nějaký předzesilovač/mix/krabička, do které bych připojil jen XLR kytaru, XLR zpěv, Jack sampler a mohl ovládat hlasitosti? Zároveň by to bylo malinké, skladné? Myslím, že něco podobného vyrábí firma Rolls. Prosím o radu.
<3 I love rock <3
Placka

Příspěvek od Placka »

Takže si to stejně uděláš po svém způsobu:). Věř mi, že ineary jsou skvělá věc, ale aby to mělo nějakej smysl proti klasickým odposlechům musí se to udělat aspoň trochu pořádně. Nemusí to být vysoká investice, ale lepit to roluznyma pochybnými zpusobama je blbost, nakonec k tomu dojdeš sám. Sám jsem sem si prošel celou řadou různých variant drátových inearu (začínal jsem příposlechem vlastní kytary v jednom uchu nekdy před 15 lety, abych se mohl pohybovat po pódiu a nemusel tavit aparát) a nakonec pochopil, že je potřeba to udělat klidně docela levně, ale nějak systematicky.

Jinak hledáš zařízení, který umí smíchat třeba tři signály a ovládat celkovou hlasitost? O něčem takovém už jsem slyšel, jak jen se to jmenovalo....nebyl to...ten...mixpult?:) Klasického malej levnej mixpult poslouží, bubeníci to často používají právě takhle

Superlevna varianta je třeba tohle:
https://www.thomann.de/cz/behringer_micromix_mx400.htm
Ale nemá xlr vstupy, myslím že vlastně nemá ani mic preampy (je to jen linkový mix) a hlavně nemá sluchátkový výstup
Takže spíš něco takového: https://www.thomann.de/cz/the_t.mix_mix_802.htm

Low budget varianta: https://hudebnibazar.cz/soundking-mix04a/ID504498/
Nebo: https://hudebnibazar.cz/behringer-x1204-usb/ID506234/
Tenhle Behringer má aspoň tu výhodu,že má aux prefader sběrnici, takže na něm namichas dva nezávislý mix a může jeden udělat sobě,druhej zpěvačce

Případně na FB bazaru:
Screenshot_20230318-165611.png
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“