Presonus Audiobox iTwo a sluchátka bez basů

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Suchac cz

Presonus Audiobox iTwo a sluchátka bez basů

Příspěvek od Suchac cz »

Zdravím všechny, mám problém, který jsem naznačil výše.

Pořídil jsem si externí zvukovku Presonus Audiobox iTwo pro domácí potřebu, hlavně pro hraní na kytaru přes počítač se sluchátky.
Mám in-ear sluchátka KZ ZS10 Pro, impedance 30 ohm, hrají pěkně vyváženě, malinko do "V", s běžnými zdroji zvuku (mobil, PC, AV receiver) maji basy věrné, prokreslené, melodické.
Ale se zvukovkou jsou basy hrozně tiché, jinak středy a výšky jsou v pořádku, krásně prokreslené, bez rušení, nebo pazvuků.
Zkoušel jsem i jiná sluchátka (Superlux 681 Evo, over-ear 32 ohm) a tam se zvuk zdál být v pořádku, na zvukovce hrají srovnatelně s jinými zdroji. Ale ty zas nejsou vhodné pro kytaru.

Nevíte, kde může být problém? Může to být kabelem, respektive jackem? Jack je klasik 3,5mm stereo, bez mikrofonu, s redukcí na 6,3mm jack (značková, pozlacená).

Dík za podněty
Suchac cz

Re: Presonus Audiobox iTwo a sluchátka bez basů

Příspěvek od Suchac cz »

...tak po zkoušení různých nahrávek jsem usoudil, že tahle kombinace prostě tak hraje. Zajímavé, že když ty KZ použiju např. jako monitor na kytaru, tak tam to tělo je...

Ale mám ještě jinej dotaz.
Podle specifikací zařízení https://www.presonus.com/products/Audio ... tech-specs by na sluch. výstup měly přijít max. 60 Ohm sluchátka. Já bych rád pořídil Beyer. DT770, ale ty mají impedanci 80 Ohm. Neodpálím zesilovač? Nebo nebudou sluchátka dostatečně vybuzená? Jaké jsou vaše zkušenosti?

Díky, v týhle oblasti se teprv rozkoukávám :wink: .
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Tam je napsaný maximální výkon do té dané zátěže, je to podobně jako u repro, vyšší impedance neva, jen přijdeš o trochu výkonu
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Suchac cz

Příspěvek od Suchac cz »

Jo takhle :idea:

Takže 80ohm by to mělo utáhnout, ne?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ano.

P.

home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Suchac cz

Příspěvek od Suchac cz »

Možná to někomu pomůže, mě to pomohlo. Zvuk ze sluchátek (30 ohmů) je teď o dost plnější, barevnější...

Snížil jsem hlasitost ve Windows na 25% a sluchátkový výstup zesílil na cca 75%. Že mě to nenapadlo dřív!
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hmm - zajímavé ale v zásadě to krásně ctí zásady "gain-stagingu" :-) neříkám, že to je jednoznačné vysvětlení, ale když to vezmeme (pro zjednodušení) jako prostý fakt, tak to nakrásně ukazuje i častou příčinu toho, že mix v DAW "zní" blbě :-)

P.

home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Suchac cz

Příspěvek od Suchac cz »

...asi to souvisí s charakteristikou zesilovače. Kdysi jsem někde četl nějaké moudro, že zesilovač nejlépe pracuje na cca 2/3 výkonu. Ale dnes mi přišly ty Beyery a je vyřešeno 👍😁

KZ si nechám k telefonu, s tím si rozumějí super.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“