Homemade kytara
Re: Homemade kytara
Výměnu kabliku za stíněný jsem u singlu dělal dvakrát. V obou případech to hodně pomohlo. Určitě bych tím začal.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Děkuji za tipy, ještě jsem se k tomu nedostal, ale určitě chci. Když se dotknu kolejnice ve snímači, brumí to o dost víc.
Kolejnice má být uzemněná, teď je připojená na Hot, proto při doteku brumí.
Vnější strana vinutí má být taky uzemněná, aby fungovala jako stínění snímače. Přehoď ty 2 dráty od snímače mezi sebou a mělo by to být slyšitelně tišší.
Je i horší varianta, že je vinutí přímo na kolejnici a má prodřenou izolaci, to se ale stává až po dlouhých letech u klasických strato singlů...
Vnější strana vinutí má být taky uzemněná, aby fungovala jako stínění snímače. Přehoď ty 2 dráty od snímače mezi sebou a mělo by to být slyšitelně tišší.
Je i horší varianta, že je vinutí přímo na kolejnici a má prodřenou izolaci, to se ale stává až po dlouhých letech u klasických strato singlů...
Myslím, že tady problém není. Snímač snímá pomocí magnetu, a když se ho dotkneš, sejme to, co se na tobě naindukuje. Dotkni se kteréhokoliv rodu AlNiCo snímače a bude reagovat stejně.
A prodřené vinutí u Lollaru ??? To snad ne!!! Tady můžeme kouzlit jak chceme, ale ten brum tam prostě bude.
Buď doplnit kobylkový snímač, a nebo stávající vyměnit za Lollartron ( Ideální řešení, ale nikoliv finančně

GK MB 150 S, GK MB 800
J. Bass Hand Made / Lindy Fralin p.u.-------------- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/ Bare Knuckle 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Lindy Fralin p.u.-------------- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/ Bare Knuckle 58 p.u.
Hellou, čli nazdar. Díky "kovidu" jsem se doma nudil(už třetí měsíc) a tak jsem si vyrobil akustický "tele". Krk jsem koupil na bazošu, ale zbytek je home-jak made, tak ze zásob a zbytků. Tělo je z fošen palety, co byla pod kotlem, spodní deska je z přebíraných lamel smrku. Vybíral jsem ideálně husté a rovné s minimem suků. Top je tzv. altholze- to jsou lamely uřezané z hran starých trámů(používají se na výrobu obkladů stěn). Kobylka je osazena piezo tyčinkou, jeden potenciometr vol., uzemněno pod kobylkovou destičkou mosazným páskem s dotekem rolen strun a to je z elektriky vše. Spodní i horní deska jsou normálně vyžebrované, jak na akustice. Povrchovka je vylitá zatím Diavou, az se to celý usadí, tak prijde šmirglový relic a olej. Natáhl jsem na to desítky struny, naladil, vyzkoušel-hraje to docela obstojně. Do hospody a na chajdu dobrý. A když se připojí kombíčko, tak by se mohla uplatnit i v nějakém šramlu. Teď se jenom musí usadit krk, protože víc jak rok stál s povoleným TR, dotáhnout, doladit a tradá...K vidění zde https://lathur1.rajce.idnes.cz/frnde_hike_pubcaster
proč to kupovat, když se to dá postavit
- fantomasxxx
Tak tomu říkám opravdové home made. 

- fantomasxxx
Mám tu na opravu jednu hodně retro homemade baskytaru. Celkem hezky udělaná, někdo si s tím v 80tých celkem vyhrál.
A použil tvůj patent na odfláklé pražce horní části hmatníku 

- fantomasxxx
Já tam mám krásné pravidelné linky
Tady to je komplet homemade, pražce jsou lepený mosazný drát do drážek bez nožičky. Pár jich už vypadalo za těch padesát let. Nicméně pán to chce z nostalgie dát do hratelného stavu, zřejmě basa po dědovi. Asi se na to moc hrát nedalo, pražce jsou vůči menzuře dost mimo. Ani nechce dělat hmatník, ale rovnou opražcovat krk. Tak uvidím co s tím vymyslím. Kupodivu elektronika je plně funkční.

Pánové, vracím se s otázkou telecího brumu/šumu.
Jediné, co jsem zatím udělal, je použití stíněného vodiče. Protože jde o nejjednodušší zapojení
https://sixstringsupplies.co.uk/pages/1 ... ume-1-tone
týká se to vlastně dvou vodičů: propojení potů a připojení jacku. Úprava prakticky nepomohla. Abych neřečnil naprázdno, rozhodl jsem se nahrát ukázku a vložit. A ejhle, při připojení do zvukovky (bez komba) do pc mi přijdou ruchy naprosto v pořádku. Jde vždy o okamžik, kdy se pustím strun, tj. 0:14 a 0:22.
Protože je to tady podle mého ok, napadá vás, proč by měl být problém při připojení komba? Test na jiném kombu provést nemohu
Díky.
Jediné, co jsem zatím udělal, je použití stíněného vodiče. Protože jde o nejjednodušší zapojení
https://sixstringsupplies.co.uk/pages/1 ... ume-1-tone
týká se to vlastně dvou vodičů: propojení potů a připojení jacku. Úprava prakticky nepomohla. Abych neřečnil naprázdno, rozhodl jsem se nahrát ukázku a vložit. A ejhle, při připojení do zvukovky (bez komba) do pc mi přijdou ruchy naprosto v pořádku. Jde vždy o okamžik, kdy se pustím strun, tj. 0:14 a 0:22.
Protože je to tady podle mého ok, napadá vás, proč by měl být problém při připojení komba? Test na jiném kombu provést nemohu

Díky.
Na singl je ten ruch dost potichu, lepší bych to nečekal.
nejak nestiham niečo vážnejšie . . . takže moj posledný gitarový počin je len takýto gitarový kredenc do altánku

- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Tak, toto je fakt pekné a originálne
nálepky nemajú chybu

Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu
Ahoj, během předešlého půl roku jsem zkoušel něco vyrobit.
Dávám fotku z mobilu. Měla by to by to být kopie Gibsonu RD
s hlavou od Firebirdu ale prosím berte to s rezervou. Díky
Dávám fotku z mobilu. Měla by to by to být kopie Gibsonu RD
s hlavou od Firebirdu ale prosím berte to s rezervou. Díky
- Michnov
- Kontaktovat uživatele:
Však je to ok ne? Proč s rezervou? 

Jak už je u mě zvykem nevyhnul jsem se různým renoncům a zbytečným chybám z nepozornosti včetně výroby nového těla. To první jsem vyhodil kvůli špatně vyvrtaným dírám pro kobylku. Byl jsem na sebe dost nasrán.
Ke to zvlastni lidska vlastnost, ale dost me to uklidjuje

Nebýt těchto chyb z nepozornosti , byl bych spokojenej. Krk se vcelku povedl. Ještě povrchovka.