Rád bych se zeptal.
Mám gramofon Lenco 92WA https://www.aq.cz/lenco-l-92wa-hi-fi-gramofon-p35158/
s vlastním předzesilovačem a usb výstupem pro nahrávání do pc.
Při přehrávání desek se mi u některých stává, vždy na stejném místě, že se ztiší zvuk téměř na minimum a potom se opět srovná. Myslel jsem, že se jedná o vadu desek, ale po zkušebním stažení inkrimovaných skladeb přes usb programem Audacity je nahrávka bez této vady. Takže to nevypadá na vadu desek a ani přenosky, Předpokládám, že za to může inkorporovaný předzesilovač, který si dobře neporadí s nelinearitou záznamu.
Je to možné?
Plánuji koupit lepší přenosku než je instalovaná Audio-technica 3600 T, ale zřejmě bude nutné koupit i kvalitní preamp. Co myslíte?
Děkuji za pomoc.
Dan
Problém s gramofonem
Pravidla fóra
Re: Zeslabování zvuku gramofonu
Zkoušel jsi inkriminovanou skladbu současně poslouchat přes ten předzesilovač a nahrávat přes usb do Audacity? Pokud se poslouchaný zvuk zeslabí, v tu chvíli je křivka nahrávání v Audacity stále stejná, bez zmenšení úrovně?
Pokud ano, vada může být jak v předzesilovači, tak uvnitř gramofonu v sekci, která dodává signál do konektoru pro výstup na předzesilovač. Taky padá v úvahu vada v zesilovači za tím předzesilovačem. Je to ale velmi neobvyklé... Pošli sem foto toho předzesilovače.
Pokud ano, vada může být jak v předzesilovači, tak uvnitř gramofonu v sekci, která dodává signál do konektoru pro výstup na předzesilovač. Taky padá v úvahu vada v zesilovači za tím předzesilovačem. Je to ale velmi neobvyklé... Pošli sem foto toho předzesilovače.
Gramofon má svůj vlastní předzesilovač, který se dá vypnout. Proto přemýšlím nad koupí toho externího.
V životě jsem u svých gramofonů a zesilovačů podobný jev nepozoroval, pokud byla a je na gramofon zárukaa pár let a nemáš ho déle, prostě ho vyhoď, vrať. JInak, mít ho jen jako deck jistě lze, s tím, že budeš mít sokl z pilin, motůrek, řemínek, talíř, raménko a zbytek bude někde venku. Není to ale drahé řešení? A zbytečné?
Díky, asi to udělám.
Gramofony
Dobrý den. Potřeboval bych poradit s gramofonem st 202 comliment kupovaným bazarově.
Gramofon je funkční ale po zapnutí otáčení vydává docela hlasitý zvuk jakoby z motoru a hlavně nefunguje rychlost 33. Kotouč se roztočí ale jakmile položím desku a jehlu položím na desku začne spomalovat až se úplně zastaví. Gramofon není poháněn řemeny ale takovým červeným kolečkem. Omlouvám za Moje špatné názvosloví nerozumím tomu. Možná že kdybych názvosloví znal tak mi pomůže i internet samotný ale nemohu nic najít.
Děkuji moc za pomoc.
Gramofon je funkční ale po zapnutí otáčení vydává docela hlasitý zvuk jakoby z motoru a hlavně nefunguje rychlost 33. Kotouč se roztočí ale jakmile položím desku a jehlu položím na desku začne spomalovat až se úplně zastaví. Gramofon není poháněn řemeny ale takovým červeným kolečkem. Omlouvám za Moje špatné názvosloví nerozumím tomu. Možná že kdybych názvosloví znal tak mi pomůže i internet samotný ale nemohu nic najít.
Děkuji moc za pomoc.
Re: Problém s gramofonem
Když není řemínkový,asi bude převod pohybu třením, nebude přenašeč prostě už odřený tak, že nemá potřebný přítlak?
samotný motor bez talíře hluk nedělá a sílu má předpokládám?
samotný motor bez talíře hluk nedělá a sílu má předpokládám?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Re: Problém s gramofonem
je to přesně jak říkáte děkuji moc za zprávu, chtěl bych se zeptat jak by jste hledal náhradní díl. Zkouším psát kotoučový přenašeč apod. A nic nenacházím. Děkuji mnohokrát za odpověď