Odtienenie gitary

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
dream7000

Odtienenie gitary

Příspěvek od dream7000 »

neviete niekto kde v CZ/SK by sa dala kupiť "conductive shielding guitar paint", hladám ale nič som nenašiel, ak má niekto skúsenosti poradťe prípadne link, dakujem
jbiker

Re: Odtienenie gitary

Příspěvek od jbiker »

Použil jsem tohle:
https://www.kondik.cz/kontakt-graphit-3 ... gL0V_D_BwE

Dalo to na dvě kytary a ještě něco zbylo (stříkal jsem 3 vrstvy).

PS Když jsem to původně hledal, nejlepší by měly být nátěry na kovové bázi (nikl) jako tohle: https://cz.farnell.com/mg-chemicals/841 ... price=true

Cena 12 ml pixličky je ovšem demotivující :).
Naposledy upravil(a) jbiker dne 23.03.2021 12:24, celkem upraveno 1 x.
dream7000

Příspěvek od dream7000 »

dik a skusal si to merat je to vodive dostatocne? zlepšilo to zvuk gitary?
jbiker

Příspěvek od jbiker »

To si netroufnu tvrdit. V obou případě jsem dělal komplet nové dráty, u Strata vč. noiseless snímačů. Propípal jsem to, vodivost tam je, kapsy jsem propojil kablíky na očkách a taky zastříkal tím grafitem, natáhl ke kobylce a na pickguard zespodu nalepil ALU fólii. Je to výrazně lepší, ale kolik z toho udělaly snímače v poměru k tomuhle pokusu o odstínění fakt těžko říct.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

A zvažoval jsi i alternativu samolepící měděné fólie? Už jsem tím pár kytar vylepoval a dělá se s tím dobře. Spoje jsou v pohodě vodivé. Odpor z jednoho konce kytary na druhý je v jednotkách ohmů. Ale nečekej žádné zázračné zlepšení zvuku. Už se to tu někde probíralo, co by to vlastně mělo odrušit. Já si to ve svých kytarách dělám, protože jsem hračička.
dream7000

Příspěvek od dream7000 »

ano robil som to tak, teraz skladam strata a chcel som vyskusat nieco ine, preto som daval dotaz na conductive shielding guitar paint
lathur

Příspěvek od lathur »

Nazdar, cili Hellou. Lidl eshop medena samolepici paska Parkside. 5 cm x 10 m za 129,- kc + posta. No nekup, to. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
volfi

Příspěvek od volfi »

U všech svých kytar se snažím dělat, co nejlepší odstínění. Šachty natřu Humbrelou od Bachu, na pickguardy lepím měděnou fólii v celku. A v místech, kde to odstínit nejde používám stíněné vodiče. Při brouzdání po snímačích jsem se setkal s jednou věcí, kterou znám z bastlení efektů atd., ale u kytary mě to nikdy nenapadlo řešit: "Pokud máme, takto "dokonale" odstíněnou kytaru, tak je pak nežádoucí ještě kostřit potenciometry mezi sebou jelikož by mohli vznikat zemní smyčky."
Zdroj: https://www.fralinpickups.com/2018/11/1 ... grounding/

Upřímně skoro všude mám zemní smyčky, ale problémy nemám. A souhlasím, že FralinPickups mají pravdu. Každopádně, když si představím, že se potenciometr dotahuje k tenké měděné pásce, která se hned protrhne, nebo ke křehkému vodivému nátěru, tak to na mě nepůsobí spolehlivostí.

Jaký na to máte názor?
A. RIG: Michnov no. 4 (EMG 81X + HAX), Gibson LP studio (EMG 85X + 66) --> Crybaby Classic, Polytune, SMG Cockblocker, Ibanez TS mini, home made FS v.2 ToneWheel Ensemble Box, TC Flashback mini, TC Spark mini, Pigtronix Gatekeeper --> Victory Vx Kraken + HDR 112 (creamback)
B. RIG: Boss NS-2, LS-2, Two Notes Le Lead, Maxon OD 808, still under construction
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

volfi píše: 4.05.2023 11:48 Upřímně skoro všude mám zemní smyčky, ale problémy nemám. A souhlasím, že FralinPickups mají pravdu. Každopádně, když si představím, že se potenciometr dotahuje k tenké měděné pásce, která se hned protrhne, nebo ke křehkému vodivému nátěru, tak to na mě nepůsobí spolehlivostí.
Jaký na to máte názor?
Zemni smycka zpusobuje zlo hlavne kdyz skrz ni tecou nejake proudy (v lampovem zesilovaci urcite, v efektu trochu). V pripade zapojeni kytary jsou ty proudy opravdu minimalni. Takze predstava, ze by ubytek napeti na zemni ceste "pres telo potenciometru" a na ceste "pres folii" byl nejak meritelny a zpusoboval by nejake potize, je podle me mylna....

Ale treba se pletu, nejsem netopyr, jen elektroinzenyr. Jsou pry lidi co slysi rozdil kdyz je kytara uvnitr vydratovana stribrnymi draty, nebo ma postribrene/pozlacene kontakty na jack samici (to ze tech 15cm stribrneho dratu je ja pak pripojeno na 5m obycejneho medeneho koaxu je uz kupodivu nezajima).
Hraju výhradně na šrot.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Zemní smyčku na kytaře jsem se snažil vytvořit a nepovedlo se. Malé proudy, malá plocha smyčky. Teoreticky i malá smyčka může chytnout něco v pásmu GHz, tak se jí stejně vyhýbám, spíš z principu. Plášť poťáku bych klidně nechal připojený jen dotykem k fólii. U vodivého nátěru bych to traději proměřil. Jde jen o to, kde si vytvořit zemnící bod, když to nebude tradiční plášť volume potenciometru. Stejně na poťáky nerad letuji.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“