http://www.911tabs.com/tabs/j/joe_bonam ... ay_tab.htmMarek4455 píše:Scháním taby na Steal your heart away - Joe Bonamassa Kdyby jste někdo věděli budu vděčný když mi dáte nějakou užitečnou informaci, kde bych je našel. díky.
Hledám tabulatury (taby) na baskytaru
Pravidla fóra
Re: Hledam taby na basgitaru
Zdarec moc díky, na gitaru jsem něco našel téže, ale na basu mi to nic nenajde, ten bridge před písničkou je myslím stejný na basu co na kytaru, dá se podle těch kytarových tónů vyvodit i basa?
Dá. Na ten song jsem nekoukal, ale bude to ve stejné tónině a když si zkusíš z toho, co hraje kytara poskládat akordy, tak by ses i mohl hezky trefit do basy.Marek4455 píše:Zdarec moc díky, na gitaru jsem něco našel téže, ale na basu mi to nic nenajde, ten bridge před písničkou je myslím stejný na basu co na kytaru, dá se podle těch kytarových tónů vyvodit i basa?

EDIT: Teď koukám a v tom Guitar Pro souboru máš ty akordy dokonce vypsaný.
-
Hledám taby
Ahoj všichni už několik dní se pokoušim najít taby na baskytaru na :
ŠKWOR -pohledy studený
Harlej - přirození
Úplně nejradči bych byl kdyby to bylo v Guitar Pro 5.2 něco málo jsem
našel ale kdyby náhodou ste to někdo měl. Moc děkuji.
ŠKWOR -pohledy studený
Harlej - přirození
Úplně nejradči bych byl kdyby to bylo v Guitar Pro 5.2 něco málo jsem
našel ale kdyby náhodou ste to někdo měl. Moc děkuji.
Re: Hledám tabulatury (taby) na baskytaru
Téma sloučeno se společným threadem na hledání tabulatur.
Harlej - Přirození je prakticky úplně to samý jako With or Without You od U2. Možná o pár tónů posunutý, to už nevím. 

-
Ahoj,
tohle bude možná trochu oříšek, ale nevíte prosím co se hraje v Anticosmic Overload od Obscury v 1:24 - 1:44
tohle bude možná trochu oříšek, ale nevíte prosím co se hraje v Anticosmic Overload od Obscury v 1:24 - 1:44

-
Nemáte náhodou někdo taby na alkoholku od Zakázanýho ovoce ?
Slaké mámení
Nepomužete někdo prosím s basovou linkou v této písni. Jedná se mi o ten přechod, nják na to nemůžu přijít.
Díky
Díky
Re: Slaké mámení
A v ktere pisni?Petr721 píše:Nepomužete někdo prosím s basovou linkou v této písni. Jedná se mi o ten přechod, nják na to nemůžu přijít.
Díky
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Slaké mámení
PS: jako nevím, co je na tom těžkého to odposlouchat? Já tam po jednom poslechu nevidím žádný zádrhel, basa je pěkně čitelná. Stačí vzít basu, tužku, papír a několikrát si to přehrát. To zvládněš sám.
PS: jako nevím, co je na tom těžkého to odposlouchat? Já tam po jednom poslechu nevidím žádný zádrhel, basa je pěkně čitelná. Stačí vzít basu, tužku, papír a několikrát si to přehrát. To zvládněš sám.
ggedhaged 

GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u.
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u.
Nu, hraje, IMHO, unisono s kytarou, ale v harmonii, tercku nebo kvartu, případně sextu dole, nezkoumal jsem to. Stačí to poslouchat a hrát a samo to tam skočí, ni? Zní to přirozeně, nesložitě.duckgrinder píše:Ahoj,
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Toto už je dnes podruhé, co reaguješ na prehistorický příspěvek. Myslíš, že to bude autora dotazu ještě zajímat, či mu to pomůže?
Dobrý den, prosím, nestahoval někdo midi na song Ty slzy dávno vpila tráva od Olympic? Chystám se to stáhnout z nějakých midi stránek, ale pouštěl jsem si dema a nejsem si jistý kvalitou zpracování. Je tam jaksi moc verzí a každá zní jinak. Potřeboval bych, aby basová linka byla dobře. Děkuji za případný odkaz
Ty slzy jsem poprvé byl nucen hrát v šestnácti letech. Ta linka je dobře slyšitelná, docela, pro začátečníka, zajímavá a inspirativní pro další hraní. Jde o takové basové funky, dávno zašlou módu, v té době. Linka nikdy nemůže být "dobře", protože si tam v podstatě můžeš hrát, co chceš. To je ten princip. Písnička je hudebně triviální a pro baskytaru tam je obrovský prostor. Je na tobě, jak ho využiješ. Sám jsem se v šestnácti divil, co se tam vše dá hrát. A ostatní budou vždy spokojení. Proboha, vždyť jsou to jen tóny stupnice. Není jedna verze. Zaposlouchej se do skladby, neboj se toho, hraj, co slyšíš, buď to, co momentálně hraje Broum, nebo to, co slyšíš v hlavě, že by tam pasovalo. Nelze udělat chybu. Držím palce.
Stejně tak jak ostatní staruchy od Olympicu. Sami aranzě 100x předělali…