Zkresleni zvuku housli
Pravidla fóra
Zkresleni zvuku housli
Mam akusticke housle se snimacem, pres kombo, jako elektricke. Nezni to spatne, ale na irskou muziku, kterou hraji, bych chtel, aby to znelo vice ..taahle...tesive...chraplaveji.
Trosku ton podobny dudam..treba...nevite nekdo o nejakem efektu...krabicce, ktere se da dokoupit, a splnuje vyse uvedene???
Trosku ton podobny dudam..treba...nevite nekdo o nejakem efektu...krabicce, ktere se da dokoupit, a splnuje vyse uvedene???
Naposledy upravil(a) pavlii dne 27.04.2023 15:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upravena čeština a stylistika - asi psáno na mobilu...
Důvod: Upravena čeština a stylistika - asi psáno na mobilu...
Re: Zkresleni zvuku housli
Co nějaký mulťák?
Diky,perfekt..to vse umi ta 1 krabicka??kolik tak stoji??
Jbiker v podstate navrhl pro tvou potrebu nejlepsi reseni. Netusim, jaky mas snimac na houslich. Za predpokladu, ze je to kobylkove piezo, doporucuju to protahnout krabickou TC Electronic Body Rez a teprve za ni pripojit efekt. Pouzivam krabicky TC Electronic ( Flashback2, Hall Of Fame 2, Quintessence, Sub 'n' Up a ditto st looper), mam tedy Pedal board. Vyhodou je TC appka, kde spojis hrusky a jabka a mozna bys pri trpelive konfiguraci dosahnul i na vytouzene dudy. Temer kazda TC krabicka ma volne "sloty" pro nahrani vlastniho algoritmu = neomezene zvukovych moznosti.
Edit: oprava pravopisné chyby ve slově kobylka...
Edit: oprava pravopisné chyby ve slově kobylka...
Naposledy upravil(a) Prskyn dne 9.05.2023 10:54, celkem upraveno 1 x.
say goodbye...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
V podstatě "hotový zvuk" nenajdeš nejspíš nikde. Musíš si jej buď nastavit za použití efektů, které mulťák nabízí nebo si někde stáhnout nějaký uživatelský preset, nebo poskládat z fyzických pedálů do efektového řetězce.
Tak jako tak to chce rozšířit povědomí o tom, co který efekt se zvukem dělá, abys tomu rozuměl, a zvuk, který máš v hlavě si pak dokázal z těch jednotlivýc dílků skládačky dát do kupy.
viewtopic.php?t=6945
Tak jako tak to chce rozšířit povědomí o tom, co který efekt se zvukem dělá, abys tomu rozuměl, a zvuk, který máš v hlavě si pak dokázal z těch jednotlivýc dílků skládačky dát do kupy.
viewtopic.php?t=6945
-
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Zapomněl jsi napsat, jaké kombo používáš. Pokud je to např. něco jako Valveking s V30 reproduktorem, či klidně z opačného konce nějaká levná akustická mrcha typu Marshall AS50, Tak ten zvuk nikdy nebude nějak slavný a můžeš nakupovat krabičky do aleluja.
Inspiroval bych se americkou country scénou. Tam se akustické nástroje včetně houslí běžně hrnou přes kvalitní lampáky. Klasika je Fender Bandmaster.
Netuším, jak moc potřebuješ zvuk podobný dudám, ale chraplavost a chlupatost Ti lampy dají až až. Asi by šel použít i Fender Deluxe 65 Reverb, jen bys musel vyhodit mizerný Jensen C12K a dát tam něco lepšího. Dobře v tom funguje Jensen Tornado 100 a to nejen na kytaru, ale i na foukací harmoniku, mandolínu tohle repro rovněž dobře dává. Housle by měly fakčit také. Houslista Tomáš Vtípil též mimo jiné používá lampu na housličky, ale ten country nehraje. Nevyznám se v téhle scéně, tak neznám názvy kapel, ale na poprvé mi YT vyhodil tuhle bandu, asi to moc irské není, ale principiálně to funguje stejně:
https://www.youtube.com/watch?v=dlRuYCDyeOA
Je to klasika - Fendery. Já vím, je to drahé, ale vyhneš se nekonečnému kolotoči s nákupy a prodejem různých krabiček. Pakliže tohle všechno víš a jsi dobře vybaven, omlovám se, leč nenapsal jsi to. Hodně štěstí!
Inspiroval bych se americkou country scénou. Tam se akustické nástroje včetně houslí běžně hrnou přes kvalitní lampáky. Klasika je Fender Bandmaster.
Netuším, jak moc potřebuješ zvuk podobný dudám, ale chraplavost a chlupatost Ti lampy dají až až. Asi by šel použít i Fender Deluxe 65 Reverb, jen bys musel vyhodit mizerný Jensen C12K a dát tam něco lepšího. Dobře v tom funguje Jensen Tornado 100 a to nejen na kytaru, ale i na foukací harmoniku, mandolínu tohle repro rovněž dobře dává. Housle by měly fakčit také. Houslista Tomáš Vtípil též mimo jiné používá lampu na housličky, ale ten country nehraje. Nevyznám se v téhle scéně, tak neznám názvy kapel, ale na poprvé mi YT vyhodil tuhle bandu, asi to moc irské není, ale principiálně to funguje stejně:
https://www.youtube.com/watch?v=dlRuYCDyeOA
Je to klasika - Fendery. Já vím, je to drahé, ale vyhneš se nekonečnému kolotoči s nákupy a prodejem různých krabiček. Pakliže tohle všechno víš a jsi dobře vybaven, omlovám se, leč nenapsal jsi to. Hodně štěstí!
diky vsem za rady a doporuceni
Piezo mám v dobru spíš jak zálohu a pokud bych měl hrát elektrifikován, sáhnu radši po lapsteelce. Ale je to přesně jak popisuješ, zkoušel jsem modelingové kombíčko Fender Mustang, reverb, delay, nějaké modulace ok. Ale co se mi nepovedlo nakroutit ani presety ani krabičkami před byly zkreslení. Ani maličko nakřápnutý crunch se nedal použít. Pak jsem to o nějaký čas později náhodou zkusil přes malou lampičku a la Blackstar a najednou to tam bylo, jen lehce předkopnuté Boss Blues Driverem, troška gainu v kombu a plně postačující. Samozřejmě s mírou, signál z akustického nástroje přes piezzo si nedá líbit to co signál ze singlu nebo hb.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
-
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jsem si vzpomněl na jednu zajímavou tuzemskou kapelu s houslemi přes lampové Fendrry. Pod Černý Vrch. Jejich sound se mi vždy hodně líbil.
https://www.youtube.com/watch?v=80PheKILo2c nebo https://www.youtube.com/watch?v=Fz570erFcUE
https://www.youtube.com/watch?v=80PheKILo2c nebo https://www.youtube.com/watch?v=Fz570erFcUE