Nahranie novej sady el. bicie

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
rasto2222
Nový uživatel
Příspěvky: 2
Registrován: 26.12.2022 13:03

Nahranie novej sady el. bicie

Příspěvek od rasto2222 »

Ahoj.
Mám otázku ohľadom nahrania nových sád do el bicích. Existuje nejaká app alebo software na nahrávanie bicích sád známych bubeníkov do el bicích? Napríklad chcel by som zvuk sady Johna Bonhama do svojich el bicích Yamaha DTX 10K real Wood.
Uživatelský avatar
pavlii
Globální moderátor
Příspěvky: 7156
Registrován: 2.04.2009 11:47
Skype: studio_kappka
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahranie novej sady el. bicie

Příspěvek od pavlii »

Pokud není postup popsaný v manuálu, tak to nejde. Jediný asi nejsmysluplnější způsob je v takových případech nevyužívat vestavěné zvuky z bicího modulu, ale po MIDI propojení pracovat s VSTi (virtuálním nástrojem) typu EZ Drummer a podobně, kde by existovala požadovaná zvuková sada.

Na výkonnosti celého systému (zvukovka + počítač) pak záleží, zdali bude zpoždění (tzv. "latence") vnímatelná nebo ne (<10ms); v prvním případě pak toto řešení není použitelné.

P.

Skype: studio_kappka
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
rasto2222
Nový uživatel
Příspěvky: 2
Registrován: 26.12.2022 13:03

Re: Nahranie novej sady el. bicie

Příspěvek od rasto2222 »

Ďakujem za odpoveď. Vyskúšam ten EZ Drmmer.
Uživatelský avatar
Tewerko
Příspěvky: 26
Registrován: 29.10.2021 11:08
Bydliště: Levice
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahranie novej sady el. bicie

Příspěvek od Tewerko »

potreboval by si nieco ako IMPULSE IR LOADER. niektore gitarove aparaty a efekty to uz maju. neviem ci to maju niektore el bicie. Taku moznost by som privital aj pre digitalne mixy.
vasekh
Příspěvky: 1042
Registrován: 16.05.2016 7:04

Re: Nahranie novej sady el. bicie

Příspěvek od vasekh »

A to by jak pomohlo v tomto případě?
Uživatelský avatar
Tewerko
Příspěvky: 26
Registrován: 29.10.2021 11:08
Bydliště: Levice
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahranie novej sady el. bicie

Příspěvek od Tewerko »

Vacsina el. bicich umoznuje nacitat nove wav vzorky cez usb port. Ir loader by bolo univerzalnejsie riesenie. napr. moznost nacitat mnozstvo reverbou a inich efektov ktore by sa dali pouzit na bicie sady.
Uživatelský avatar
José
Příspěvky: 1999
Registrován: 26.11.2010 17:00
Bydliště: Praha

Re: Nahranie novej sady el. bicie

Příspěvek od José »

Tedy IR vzorky fungující obdobně jako u akustik, nebo třeba elektrifikovaných smyčců? Ale tam potřebuješ furt analogovej zdroj, kterej dobarvuješ, ne? Tady vidím spíš smysl v Pavliiho přístupu - je potřeba spíš sehnat celý samply, z bicích vytáhnout třeba midi a na to ty samply pomocí výpočetní techniky navěšet.
Nicméně k zamyšlení - tušíme někdo jak opravdu zněla Bonzova sada, nebo máme jen naposlouchané jak zněla v jeho hnátách, nazvučená (ještě technikou Glynn aJohnse) a studiově zprocesovaná? Ale nejsem bubeník, možná jsem mimo.
G LPJ T DC B BS - L6 HXs - GK 400RB - SD NY 121 (B&C 12HPl64) (:
vasekh
Příspěvky: 1042
Registrován: 16.05.2016 7:04

Re: Nahranie novej sady el. bicie

Příspěvek od vasekh »

Samozřejmě, že jeho sound je hlavně o rukách. Ale dobře, od toho se ne chvilku oprostíme. Takže pak je to o velkých bubnech a nahrávací technice, která se tehdy používala. Viděl jsem nějaké soundbanky, které byly takto připravené za účelem emulace soundu 70. let (např. https://www.native-instruments.com/en/p ... s-drummer/). Tak možná něco takového zkusit...
Tewerko: už po několikáté se pokoušíš radit, ale jsi zcela mimo mísu. Kde jsi viděl načítání vlastních samplů přes USB port? Ve vlastním snu? Hlavní značky (Roland, Yamaha, ATV, ...) nepustí jiný než vlastní samply, a tam, kde to jde (např. Drumit), tak je to stejně složitý.
Uživatelský avatar
Tewerko
Příspěvky: 26
Registrován: 29.10.2021 11:08
Bydliště: Levice
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahranie novej sady el. bicie

Příspěvek od Tewerko »

vasekh. staci googlit.
https://rolandcorp.com.au/blog/using-wa ... land-td-50
uvedena sada: Yamaha DTX10K tiez umoznuje import WAV.
navod: https://www.youtube.com/watch?v=EunyNjWSKmI
Uživatelský avatar
pavlii
Globální moderátor
Příspěvky: 7156
Registrován: 2.04.2009 11:47
Skype: studio_kappka
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahranie novej sady el. bicie

Příspěvek od pavlii »

Jo - ale tohle opravdu není cesta v rámci tohoto vlákna, tohle bude (bez urážky) mimo schopnosti tazatele. Leda by našel fakt předpřipravené samply; pak by stačilo je opravdu pouze naimportovat (v rámci modulu, který to umožňuje) a vlastní sadu si sestavit. Nicméně za mě tu je ještě i otázka, zdali by to v daném případě přineslo dostatek užitku ve srovnání s vynaloženým úsilím....ale to je už každého věc.

P.

Skype: studio_kappka
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
vasekh
Příspěvky: 1042
Registrován: 16.05.2016 7:04

Re: Nahranie novej sady el. bicie

Příspěvek od vasekh »

Tewerko: Ano, nejvyšší modely to umí. Uznávám, trochu jsem tu reakci přehnal, jelikož mě trochu naprudily už Tvoje některé předchozí příspěvky.
Já měl každopádně na mysli nějak rozumně cenově dostupné modely. Ono navíc pokud to papírově umí, otázka je, jaká je "playability". Co jsem já například zkoušel na Drumitu, tak importované samply zněly jaksi zpožděně oproti továrním, optimalizovaným.
Před pár lety jsem docela sjížděl videa k této problematice a myslím, že drtivá většina lidí nakonec hraje přes tovární samply nebo jedou komplet do VST. Ta cesta něco mezi vypadá lákavě, ale je složitá. Já jsem si tehdy koupil program na vycucávání samplů z VST bicích, ale stejně to znělo jaksi jinak, takže jsem to opustil.
Uživatelský avatar
Tewerko
Příspěvky: 26
Registrován: 29.10.2021 11:08
Bydliště: Levice
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahranie novej sady el. bicie

Příspěvek od Tewerko »

pavlii. ja by som hladal najjednoduchsie riesenie, najst spravne sample a naimportovat ich. Ak ale tazatel nenajde vyhovujuce sample tak mu ostava len editovat a upravovat s neistym vysledkom. midi sposob by som riesil az pri nedostatku internej pamate bicieho modulu.
vasekh. Je super ze tazatel ma el. bicie kde je moznost importu Wav. Uznavam ze mnou spominany IR loader je momentalne len sen. Bolo by super mat taku moznost.
Uživatelský avatar
pavlii
Globální moderátor
Příspěvky: 7156
Registrován: 2.04.2009 11:47
Skype: studio_kappka
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahranie novej sady el. bicie

Příspěvek od pavlii »

Mně tohle ale opravdu nepřijde jako nejjednodušší řešení. Nejjednodušší řešení jsou tovární zvuky. Druhé nejjednodušší je využití MIDI propojení s počítačem a zde VSTi. Vytvoření vlastní sady bicích ze samplů v rámci přímo HW modulu (=sehnání samplů, jejich příprava, import do modulu, sestavení bicí sady, ...) opravdu nepovažuji za nejjednodušší. Ale může to být samozřejmě o úhlu pohledu, nicméně z výše uvedeného srovnání dle počtu potřebných akcí k dosažení výsledku mi to přijde více než zřejmé.

P.

Skype: studio_kappka
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“