Ahoj
přátelé mám problém jak zaznamenat WAW a Video a přitom ještě zapracovat na mástru a celkovém výsledku ...máte vytypované programi pro tuto práci ?
zkoušel jsem toho už kde co, ale ve chvíli kdy to nahraju už nejde dál pracovat ani s videm ani se zvukem ... dík za rady a případné odkazy vše pro
WIN 11!!!!!!!!!!!!!!!!
WAW +Video a práce na výsledku
Pravidla fóra
WAW +Video a práce na výsledku
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Re: WAW +Video a práce na výsledku
Sony Vegas, tam si děláš s obrazem i zvukem co chceš
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Asi je to lemlovské. Ale já bych si pomocí konvertoru oddělil zvlášť zvukovou stopu a pracoval s videem a zvukem samostatně.
Nebo nahrát video a zvuk současně, ale zvlášť video, zvlášť mikrákem zvuk. Pak to sesadit.
Nebo nahrát video a zvuk současně, ale zvlášť video, zvlášť mikrákem zvuk. Pak to sesadit.
Firma Line 6 má od svého prvního POD procesoru právem velké renomé mezi firmami, které se pokoušejí nasimulovat elektronky digitálně. Její POD se stal legendou. (Slávek Šámal).
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jj, v exportu si můžeš nastavit cokoli. Kdysi jsem někomu doporučoval i OpenShot (freeware).
Nicméně ohledně masteringu/úpravy zvuku bych to asi nepoužil, ale udělal to odděleně:
Jj, dělám to odděleně. Zvuk v Abletonu, video v iMove. Video natáčím na iPhone a v audio stopě z Abletonu mám "klapku", stejně jako ve videu, abych to mohl sesynchronizovat.
Pokud bych ale chtěl mít plně pod kontrolou i kvalitu obrazu i zvuku (což asi v iMovie nejde - nezkoumal jsem), tak bych použil FFMPEG, kde si jako vstup vezmu nekomprimované video i audio a potom můžu přesně určovat komprese a kvalitu.
Takhle by třeba vypadal export pro YouTube (asi to není úplně přesné - neotestováno, ale parametry videa/zvuku by měly sedět na doporučené parametry, co má YouTube v dokumentaci, nebo aspoň co tam bylo cca pře rokem):
Kód: Vybrat vše
ffmpeg -i VIDEO_SOUBOR.AVI -i AUDIO_SOUBOR.WAV -c:v libx264 -c:a aac -b:a 384k -pix_fmt yuv420p -shortest YOUTUBE_VIDEO.mp4
Hraju na kytary a mašinky
Vegas je ideální start pro začátečníka. Vše v jednom, celkem intuitivní a funkční. Placený software.
Davinci Resolve umí taky oboje, ale není podle mě tak intuitivní. Odlehčená verze je zadarmo (neumí např. 4K videa).
Já dělám muziku v Cakewalku a skládám video s audiem v Resolve, protože kdybych v tom měl udělat muziku, tak bych to asi rozkopal...
Davinci Resolve umí taky oboje, ale není podle mě tak intuitivní. Odlehčená verze je zadarmo (neumí např. 4K videa).
Já dělám muziku v Cakewalku a skládám video s audiem v Resolve, protože kdybych v tom měl udělat muziku, tak bych to asi rozkopal...