WAW +Video a práce na výsledku

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
kos99

WAW +Video a práce na výsledku

Příspěvek od kos99 »

Ahoj
přátelé mám problém jak zaznamenat WAW a Video a přitom ještě zapracovat na mástru a celkovém výsledku ...máte vytypované programi pro tuto práci ?

zkoušel jsem toho už kde co, ale ve chvíli kdy to nahraju už nejde dál pracovat ani s videm ani se zvukem ... dík za rady a případné odkazy vše pro
WIN 11!!!!!!!!!!!!!!!!
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Trevor
Odborník

Re: WAW +Video a práce na výsledku

Příspěvek od Trevor »

Sony Vegas, tam si děláš s obrazem i zvukem co chceš
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
torst

Příspěvek od torst »

Asi je to lemlovské. Ale já bych si pomocí konvertoru oddělil zvlášť zvukovou stopu a pracoval s videem a zvukem samostatně.
Nebo nahrát video a zvuk současně, ale zvlášť video, zvlášť mikrákem zvuk. Pak to sesadit.
Firma Line 6 má od svého prvního POD procesoru právem velké renomé mezi firmami, které se pokoušejí nasimulovat elektronky digitálně. Její POD se stal legendou. (Slávek Šámal).
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Trevor píše: 23.05.2023 18:31 Sony Vegas, tam si děláš s obrazem i zvukem co chceš.
Jj, v exportu si můžeš nastavit cokoli. Kdysi jsem někomu doporučoval i OpenShot (freeware).

Nicméně ohledně masteringu/úpravy zvuku bych to asi nepoužil, ale udělal to odděleně:
torst píše: 23.05.2023 19:57 Asi je to lemlovské. Ale já bych si pomocí konvertoru oddělil zvlášť zvukovou stopu a pracoval s videem a zvukem samostatně.
Nebo nahrát video a zvuk současně, ale zvlášť video, zvlášť mikrákem zvuk. Pak to sesadit.
Jj, dělám to odděleně. Zvuk v Abletonu, video v iMove. Video natáčím na iPhone a v audio stopě z Abletonu mám "klapku", stejně jako ve videu, abych to mohl sesynchronizovat.

Pokud bych ale chtěl mít plně pod kontrolou i kvalitu obrazu i zvuku (což asi v iMovie nejde - nezkoumal jsem), tak bych použil FFMPEG, kde si jako vstup vezmu nekomprimované video i audio a potom můžu přesně určovat komprese a kvalitu.

Takhle by třeba vypadal export pro YouTube (asi to není úplně přesné - neotestováno, ale parametry videa/zvuku by měly sedět na doporučené parametry, co má YouTube v dokumentaci, nebo aspoň co tam bylo cca pře rokem):

Kód: Vybrat vše

ffmpeg -i VIDEO_SOUBOR.AVI -i AUDIO_SOUBOR.WAV -c:v libx264 -c:a aac -b:a 384k -pix_fmt yuv420p -shortest YOUTUBE_VIDEO.mp4
Btw. o FFMPEG už jsem tu psal
vasekh

Příspěvek od vasekh »

Vegas je ideální start pro začátečníka. Vše v jednom, celkem intuitivní a funkční. Placený software.
Davinci Resolve umí taky oboje, ale není podle mě tak intuitivní. Odlehčená verze je zadarmo (neumí např. 4K videa).
Já dělám muziku v Cakewalku a skládám video s audiem v Resolve, protože kdybych v tom měl udělat muziku, tak bych to asi rozkopal...
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“