Jako obvykle - diskuse zde vítána; chápu obsah jako možná poněkud méně stravitelný, ale i když jsem si kritická místa prověřoval v praxi, nemusel se mi povést jejich úplně srozumitelné překlopení do psané formy takže připomínky na opravy/doplnění budou fajn a pakliže se ukáží jako přínosné, zapracuji
P.
Skype: studio_kappka home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Tak jsem si hezky početl. Našel jsem 2 překlepy: "Obecně se dá říci, že do velikosti celkového zpoždění (vstupní + výstupní loatence).............. asi má být v závorce latence. A druhý je o kousek níž "........., takže opět by se dalopracovat s alespoň..." dalo pracovat.
Pak se tam zmiňuješ, že dnešní výkon počítačů je velký a pro monitoring dostatečný. Což s tebou souhlasím. Ale jako vždy se najde výjimka. Oč jde. Nedávno jsem si koupil VSTi od IK Multimedia MODO Drum. Když jsem ho zkoušel v jednom rozdělaným projektu tak jsem se divil proč se najednou zvýšilo zatížení ASIO ovladače potažmo procesoru. Tak jsem hledal a hned jak jsem se podíval do HW nároků tak mi to docvaklo. MODO Drum používá AVX instrukce. A tyto instrukce opravdu umí pěkně zacvičit s procesorem. Nečekal jsem, že na AVX instrukce v brzké době narazím. Teď mám rozdělanou další písničku kde mám zatím 2x MIDI stopu ( 1x MODO DRUM a 1x MODO BASS ) + 4 stopy kytar (2x Amplitube 4 a 2x AT 5) Uvidím kolik stop procesor unese s rozumnou latencí pro kytaru. https://www.ikmultimedia.com/products/m ... hp?p=specs
Update článku - kromě opravy drobných překlepů jsem doplnil (po praktické zkoušce) ještě jednu důležitou část týkající se vnitřního routování Send -> Insert.
P.
Steinberg zjevně zapracoval na různých update, takže mě malinko ušlo pozornosti, že se z Cubase vytratila ta "Dedicated windows" pro UR824 zvukovku (a zřejmě i další typy z řady minimálně UR), takže je část článku skoro zralá na přepracování ach jo. Takže snad někdy....
Po novu jde již spustit dedikovaná aplikace zvukovky "dspMixFx" spolu s Cubase a veškerá práce ohledně monitoringu a případně i aplikace DSP efektů při nahrávání se tak děje v ní.
P.
EDIT: tak není to "programátorská invence", jak jsem se dozvěděl od supportu, ale zaevidovaný bug
Naposledy upravil(a) pavlii dne 27.09.2021 11:39, celkem upraveno 2 x.