Výkon propojených aktivních reproduktorů
Pravidla fóra
Výkon propojených aktivních reproduktorů
Zdravím,
prosím o radu. Pokud mezi sebou propojím XLR kabelem dva aktivní satelitní reproduktory (Mackie, RMS 350W), budou hrát oba svých 350W nebo bude jejich výkon jiný? Stejně tak, když propojím tytéž satelity a aktivním subwooferem (RCF, RMS 800W), bude se výkon sestavy sčítat (tzn. 350 + 350 + 800), nebo budou hrát jinak, než zapojené samostaně? Omlouvám se, jestli se téma opakuje, ale odpověď jsem nenašel. Děkuji
prosím o radu. Pokud mezi sebou propojím XLR kabelem dva aktivní satelitní reproduktory (Mackie, RMS 350W), budou hrát oba svých 350W nebo bude jejich výkon jiný? Stejně tak, když propojím tytéž satelity a aktivním subwooferem (RCF, RMS 800W), bude se výkon sestavy sčítat (tzn. 350 + 350 + 800), nebo budou hrát jinak, než zapojené samostaně? Omlouvám se, jestli se téma opakuje, ale odpověď jsem nenašel. Děkuji
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výkon propojených aktivních reproduktorů
Budou hrát každá svým výkonem. Mají každá svůj zesilovač.
Akorát nevím, k čemu ti je údaj o sečteném výkonu, z hlediska hlasitosti a reprodukce zvuku je to jen nic neříkající číslo.
Akorát nevím, k čemu ti je údaj o sečteném výkonu, z hlediska hlasitosti a reprodukce zvuku je to jen nic neříkající číslo.
Ptám se proto, protože když zapojím jen jeden pár satelitů k subwooferu pořádně zesílím hudbu, tak ve špičkách blikají. Ale pokud k nim přidám další bedny, tak při stejné hlasitosti špičky neblikají. Zajímalo mě, jestli se ten jejich výkon nějak nerozděluje mezi obě bedny. Při akcích ve venkovním prostředí používám právě tu větší sestavu, hraje to víc nahlas a lépe.
Můžu se zeptat jak tu "hlasitost" měříš? Nebo jde jen o polohu "volume"?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
ano bedne mozu hrat kazda inou hlasitostou pri zapojeni:
1. sub + dvakrat satelit do sterea - kazdy satelit ma nastavenu inu mic/line citlivost- pri vystupe z mixu nastavit oba satelity na linkovu uroven.
2. sub+satelit+ satelit jeden kanal:
A: ina mic/line citlivost ako prvy pripad
B: rozdielna impedancia vstupu a vystupu satelitu. niektore satelity maju dva vstupy a jeden vystup. v tomto pripade je potrebne pouzit na druhom satelite na vstupe Ypsilon kabel samica XLR na dva samce XLR.
1. sub + dvakrat satelit do sterea - kazdy satelit ma nastavenu inu mic/line citlivost- pri vystupe z mixu nastavit oba satelity na linkovu uroven.
B: rozdielna impedancia vstupu a vystupu satelitu. niektore satelity maju dva vstupy a jeden vystup. v tomto pripade je potrebne pouzit na druhom satelite na vstupe Ypsilon kabel samica XLR na dva samce XLR.
Děkuji, ale na to jsem se neptal. Já nechci, aby každá strana měla jinou hlasitost. Já jsem chtěl vědět, když zapojím dva satelity vlevo a dva vpravo, jestli bude jejich výsledný zvuk znásobený (2x350W) nebo bude jiný (vyšší nebo nižší). Hendrek mi odpověděl, že každá má svůj zesilovač a proto hraje svůj výkon. Takže, pokud tomu dobře rozumím, při zapojení dvou beden bude z leva i zprava hrát 700W. Takže logicky to bude hrát silněji, než při zapojení jen jedné bedny. Taky mě zajímalo, proč při zapojení jednoho satelitu, bedna ve špičce bliká, ale když propojím bedny dvě, při stejném zesílení špička nebliká ani na jedné z nich.Tewerko píše: ↑26.06.2023 14:48 ano bedne mozu hrat kazda inou hlasitostou pri zapojeni:
Samozrejme nikto nechce aby každá bedna mala inú hlasitosť reprodukovanej hudby. Napísal som za akých okolnosti sa to môže stať. Je len fajn že to nie je tvoj prípad.odpoved už vlastne máš. Avšak výkon nie je až tak podstatný parameter. Dôležité je aký akusticky tlak dokážu produkovať v neskreslenéj podobe do určitej vzdialenosti.čo si vieš približne zmerať aj nejakou appkou cez mobil.
Možná když jsou dvě bedny na jeden kanál paralelně, tak klesne zatezovaci impedance vystupu z mixu a napětí krapet klesne, proto dvojice nelimituje a samostatná bedna už ano
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano - chtěl jsem to zrovna napsat - Ohmův zákon je prostě všudypřítomný 
P.

P.
Zdravím.
děkuji všem za odpovědi. Ať Vám to hraje.
děkuji všem za odpovědi. Ať Vám to hraje.