DIY MIDI pedály/kontrolery (Arduino atp.)

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

DIY MIDI pedály/kontrolery (Arduino atp.)

Příspěvek od rotten77 »

Moje první seznámení s Arduinem aneb další projekt dokončen.

MIDI pedál pro Ableton Live a Boss RC-5. Má 4 módy/presety:
  1. Ableton 1 - Posílá jen MIDI noty (on a v zápětí off = zmáčknutí tlačítka) - používám na ovládání play, stop record, ... MIDI noty jsou v tomto případě lepší, protože Ableton je bere jen jako "tap", u CC řeší hodnotu on/off
  2. Ableton 2 - posílá note on/off a současně zvyšuje hodnotu aktuální noty (spodní tlačítka jsou plus/mínus), horní tlačítka jsou na první a poslední notu
  3. Boss 1 & 2 - RC-5 má možnost nastavit mapování v nastavení, všechny tlačítka posílají CC on/off (=zmáčknutí tlačítka), jen u jednoho se řeší on/off zvlášť (kvůli reverse módu, tam bylo potřeba posílat on/off)
Info, link na schéma a kód v popisu videa:

EDIT: Doplnění o součástky a troubleshooting s Arduinem.

Co jsem použil za součástky:
Měl jsem trochu problémy s rozchozením. Nakonec pomohlo: znovu si přečíst všechny přiložené dokumenty :-), nezapomenout nainstalovat ovladače :-) a správně nastavit parametry v IDE (viz web LaskaKit). Taky bylo potřeba použít starší IDE (já mám 1.8.18). Na závěr otevřít Serial Monitor a nastavit baud rate na 1200. Potom už upload funguje. Někdy to ale pořád zlobí - je potřeba vypojit USB, vypnout IDE, zapnout iDE, zapojit USB.
volfi

Re: DIY MIDI pedály/kontrolery (Arduino atp.)

Příspěvek od volfi »

Tož pěkné. Časem poreferuj o spolehlivosti.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“