Výbava pro zpěv ve zkušebně, zesílení zvuku

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
kucis

Výbava pro zpěv ve zkušebně, zesílení zvuku

Příspěvek od kucis »

Zdravím všechny, potřeboval bych poradit jak správně "zesílit" a vyčistit zpěv ve zkušebně. Aktuálně zpívám přes stařičký mixpult Behringer a pasivní bednu, která visí pod stropem na lanku, to rozmístění není úplně ideální, protože míří spíš na bubeníka než na mě, ale tohle vyřeším, chystám se zkušebnu "překopat". Má otázka zní, co používáte na zpěv ve zkušebně vy? Aktivní bednu nebo mixpult, pokud mixpult tak jaký typ, jakou bednu? Mikrofon mám Shure SM58, mám už ho nějaký pátek, zvuk je čistý, ale pokud víte o něčem lepším, tak děkuji za tipy. Má další otázka zní, je nutný ve zkušebně odposlech mířený přímo na mě nebo třeba ineary do uší nebo je to zbytečné? A proč jsem vlastně tohle téma založil? V písničkách střídám čistý, nakřáplý, growlový i screamový zpěv, tím že se neslyším, tak mě to nutí často tlačit krkem a po 2h zkoušce mám hlas unavený, zachraptělý a rozsahově zúžený. Když zpívám s akustikou, tak tyhle problémy nemám, děkuji moc za všechny tipy a rady.
vasekh

Re: Výbava pro zpěv ve zkušebně, zesílení zvuku

Příspěvek od vasekh »

Podle mých zkušeností je to hlavně o kvalitě té odposlechové bedny. Samozřejmě mikrák je taky důležitý, ale SM58 je do zkušebny naprosto ideální, tam není co řešit.
Dřív jsme bojovali z odposlechem zpěvu pořád, protože jsme měli všelijaké bedny... Dneska jak je všechno dostupný, tak je všechno úplně jinak - zpěvy řvou a pořád je tam rezerva. Je prostě potřeba do toho nějaký ten peníz vrazit. Dobrý poměr cena/výkon mají například https://kytary.cz/electro-voice-zlx-12bt/HN214600/ Mixpult ani není potřeba, většina beden má nějakou ekvalizaci (to bych považoval za nutnou podmínku).
In-eary na zkušebně nemám rád - dlouho se to chystá, navzájem se muzikanti nemůžou bavit pokud nemají všichni mikrák, nepřirozený zvuk... No a samozřejmě velká investice a starosti.
kucis

Re: Výbava pro zpěv ve zkušebně, zesílení zvuku

Příspěvek od kucis »

To vypadá moc dobře, tím pádem bych mohl mixpult zrušit a tohle si postavit ke stěně naproti sobě :)

vasekh píše: 7.08.2023 18:12 Podle mých zkušeností je to hlavně o kvalitě té odposlechové bedny. Samozřejmě mikrák je taky důležitý, ale SM58 je do zkušebny naprosto ideální, tam není co řešit.
Dřív jsme bojovali z odposlechem zpěvu pořád, protože jsme měli všelijaké bedny... Dneska jak je všechno dostupný, tak je všechno úplně jinak - zpěvy řvou a pořád je tam rezerva. Je prostě potřeba do toho nějaký ten peníz vrazit. Dobrý poměr cena/výkon mají například https://kytary.cz/electro-voice-zlx-12bt/HN214600/ Mixpult ani není potřeba, většina beden má nějakou ekvalizaci (to bych považoval za nutnou podmínku).
In-eary na zkušebně nemám rád - dlouho se to chystá, navzájem se muzikanti nemůžou bavit pokud nemají všichni mikrák, nepřirozený zvuk... No a samozřejmě velká investice a starosti.
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“