Snimace EMG
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pokud to je stejnak jak u Ibanezů, což asi tak bude, tak jde o to, že EMG poskytne recept, jak ty snímače splácat a podle něj ESP někde v Asii ve vlatní továrně udělá tyhle ESP-EMG snímače.
Jsou to snímače lepší než obyč tovární, ale origo EMG to taky není...
Jsou to snímače lepší než obyč tovární, ale origo EMG to taky není...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Re: Snimace EMG
Zdary, dá se nějak na první pohled rozeznat EMG81 a EMG85? Někdo mi řekl, že 81 mají v rohu napsaný EMG stříbrně a 85 zlatě. Je to tak?
Jj. A EMG 60 je šedivý, tedy alespoň u těch mých.
Zdar, EMG81 vypadá takhle: http://www.themusiczoo.com/product/1554 ... er-Pickup/
a EMG85 tak: http://www.musik-produktiv.de/emg-85-black.html
Osobně bych se na ty barvy nápisu moc nespoléhal, něco mi říká, že původně byly ty nápisy bílé. Plně vypovídající je nálepka na rubu.
a EMG85 tak: http://www.musik-produktiv.de/emg-85-black.html
Osobně bych se na ty barvy nápisu moc nespoléhal, něco mi říká, že původně byly ty nápisy bílé. Plně vypovídající je nálepka na rubu.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Dobrý den. Dnes jsem si zprovoznil humbucker EMG81 (chromový, ne černý) - je to můj první aktivní snímač. Zapojeno podle originálního návodu- jeden HB, jeden potenciometr volume, jeden tone- kytara stará Kramerka pouze s HB u kobylky). Veškeré příslušenství originální z té sady (potenciometry, kabely..) Baterie 1x9V (nová, změřená). A nevím, jestli to tak má být, kontroloval jsem, jestli to nemám špatně zapojené, ale přijde mi to skoro stejné, jak s původním pasivním snímačem- čekal jsem silnější výstup, větší hlasitost, nabroušenější zvuk...nic z toho se nekonalo..
Poradí někdo, prosím?
EMG 81 není nějak extra silný snímač. To že je snímač aktivní neznamená, že bude silnější a hlasitější. Všeobecně aktivky nebrumí a jsou více komprimované. 81 má typickej zvuk, kterej někdo má rád a někdo nesnáší. Nevím co si mám představit pod “nabroušeností”. Možná zkus popsat svojí celou signálovou cestu a jakýho zvuku bys chtěl dosáhnout. Já sám mám rád oba světy, ale kdybych si musel vybrat, tak pasivní snímače jsou mi blíže.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Aktivní snímače jsou obecně silnější, ale protože se používaj s poťáky s hodnotou 25k, tak to z nich udělá silově vesmeš to stejný, co pasivy. Ono i zvukově mi to na metal nějak jiný nepřišlo. Nebo každej snímač je trošku jinej, ale nic extra jinýho to neni. Pokud bys chtěl extra jinej snímač, co splňuje požadavky tvojí představy aktivního snímače, tak to umí jedinej snímač. Seymou duncan AHB-2. Žádnej jinej snímač neni tak silnej, i když o sílu ani tolik nejde a doporučuju sílu regulovat vytaženim zástrčky na přídavnym pinu. I tak je ten snímač až moc silnej, ale hlavně jde o tu ekvalizaci. Je to jak kdyby to v sobě mělo už nějakej overdrive a je to nejkonkrétnější ze všech snímačů co na trhu je. Spousta lidí ho odsoudilo právě, že je moc silnej, ale neni nic jednoduššího , než ho dát dál od strun
Ostatní snímače si jsou ve směs fakt podobný. A ani moc nezáleží jeslti je to pasiv, nebo aktiv. Ale AHB-2 je jediný fakt jedinej diametrálně jinej.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Zdravím, rád bych poprosil o radu. Hraju na kytaru Gibson Les Paul Studio (2012) a občas i na starší Cort KX1Q . Tato kytara je osazena snímači EMG HZ a přiznám se, že tyto mě zvukově maximálně vyhovují. Brilantní výšky, "zvonivý" zvuk i silný výstup. Naproti tomu Les Paul má snímače originál Gibson, slabší výstup a jakoby zastřený zvuk do basů. Struny používám na obou dvou kytarách stejné. Aktuálně tak hraji více na Cort, což mě trošku mrzí.
Mám tedy vyměnit na LP snímače za EMG HZ?
Moc děkuji za Vaši radu!
Mám tedy vyměnit na LP snímače za EMG HZ?
Moc děkuji za Vaši radu!
Ahoj, EMG HZ všeobecně nemají velkou popularitu a já osobně je taky moc nemusím. Tvůj les paul by měl mít snímače 498T a 490R. Dále si nenapsal, co od té kytary vyžaduješ - higain, univerzál, čisté zvuky? Když porovnám 498T vs. HZ H4, tak 498T je daleko více vyrovnaná a silou na tom bude podobně. Není problém ještě někde jinde? A pokud se ti ty EMG tak líbí, tak je z corta vyndej a dej je do Gibsona a uvidíš jestli je to ono.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Dle mě bude zakopanej pes v tom, že gibsony jednak používaj volume poťáky s hodnotou 300k (stejně věřim podle zkušenosti a dohledání , že je to obyč 250k), takže zvuk nedá takovou sílu a ani tolik vejšek. A druhej problém vidim, že struny sice můžou bejt stejný, ale cort má podle všeho fenderovskou menzuru 25,5 palců, což gibsony maj kratší, takže stejný struny můžou působit na gibsonu víc jak bahno. Já měl kytaru i s nestandardní 25 palcovou menzurou a už jsem tam musel cpát silnější set strun.
Jestli to má 300k poty, tak pryč s nima
A co by jsi doporučoval namísto nich?
Děkuji:-)
500K s rozumnou tolerancí.
Nebo zkus změřit jenom kolik maj ty volume poťáky. Kdyby měly kolem 250k, tak stačí vyndat tónovou clonu. 2x 500k je stejný jako 1x250.
Ahoj,innerself píše: 8.08.2023 19:16 Dle mě bude zakopanej pes v tom, že gibsony jednak používaj volume poťáky s hodnotou 300k (stejně věřim podle zkušenosti a dohledání , že je to obyč 250k), takže zvuk nedá takovou sílu a ani tolik vejšek. A druhej problém vidim, že struny sice můžou bejt stejný, ale cort má podle všeho fenderovskou menzuru 25,5 palců, což gibsony maj kratší, takže stejný struny můžou působit na gibsonu víc jak bahno. Já měl kytaru i s nestandardní 25 palcovou menzurou a už jsem tam musel cpát silnější set strun.
změřil jsem menzury obou kytar a ikdyž to neuvedu v palcích, tak CORT má od nultého k poslednímu pražci přesně 49cm a GIBSON 45,5cm, takže jsi měl pravdu.
Je tedy v tomto problém rozdílného zvuku? Struny používám hybridní GHS 10,5. Mám na Gibson dát ještě silněj
Tak správně se menzura měří od nultýho pražce ke kobylce. Prostě tam odkud dokáže znít. Každopádně ta s kratší menzurou má i míň široký pražce. Ono jde hlavně i o pocit jak moc tuhý to je protože zvuk bude vždycky trochu jinej. Ta delší menzura má střed chvění trochu jinde a snímač to pak snímá jakoby na jinym místě. Proto jsou i rozdíly ve zvuku na jedný kytaře pokud zahraješ třeba Áčko na pátym pražci nejtlustější struny nebo na 0 tý druhý nejtlustější 
Ano, změřeno, volume poťáky mají 250k. Je tedy řešením "vyndat" poťáky tónové clony u každého snímače?innerself píše: 15.08.2023 22:01 Nebo zkus změřit jenom kolik maj ty volume poťáky. Kdyby měly kolem 250k, tak stačí vyndat tónovou clonu. 2x 500k je stejný jako 1x250.
Je to tak. Pokud teda nebudeš clonu postrádat. Je to jakoby zůstala pořád na max a "urval se knoflík". Jaký přesně hodnoty jsi naměřil těch volume?
Jen pro upřesnění, MildaB tam má ten plošnej spoj. Za mě je tedy ideální celej ho vyndat, vystínit dutinu a dát tam klasické potenciometry.
Jo tohle komplet vyndat a osadit klasicky na pájení.