Baskytara Cort B 5 Element
Pravidla fóra
Baskytara Cort B 5 Element
Chci se podělit o zkušenosti z nákupu této basy.První dojem je dobrý.V pátek 1.9.2023 jsem ji přinesl z hudebnin domů.V sobotu odpoledne jsem si s ní začal pohrávat.Nejdříve jsem připojil ladičku.Okamžitě bylo vidět že to chce seřídit oktávy.Ovšem k mému překvapení se oktávy nadaly naladit.Struny H,E a A ještě s přimhouřením oka jakž takž.Ale D a G absolutně nejde.Podle kamenů se mi zdá že kobylka je hodně vzadu.Spíš by chtěla posunout ke krku.Takže v pondělí mě čeká návštěva hudebnin a reklamace.A to jsou nástroje Cort hodně vychvalované.Asi jsem trefil na špatný kus.O výsledku budu informovat.
Re: Baskytara Cort B 5 Element
Ahoj, jen dotaz, vyměnils předtím struny?
G LPJ T DC B BS - L6 HXs - GK 400RB - SD NY 121 (B&C 12HPl64) (:
José, já myslím, že výměna strun by nepomohla. Nástroj by měl jít seřídit i se starými strunami. Ale samozřejmě, naladění oktáv souvisí i s dohmatem. Optimum 2.5 mm nad 12 pražcem.
GK MB 150 S, GK MB 800
J. Bass Hand Made / Lindy Fralin p.u.-------------- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/ Bare Knuckle 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Lindy Fralin p.u.-------------- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/ Bare Knuckle 58 p.u.
Jen malý dotaz - o jaké se jednalo hudebniny?
----------
AG: Furch D22/D33/G24, Gibson, Martin '76,...
EG: Gibson LPJ, Fender Tele '72, Gretsch, Epi Sheraton,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
----------
AG: Furch D22/D33/G24, Gibson, Martin '76,...
EG: Gibson LPJ, Fender Tele '72, Gretsch, Epi Sheraton,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
----------
Zdravím basáky.Tak reklamace je vyřešena.Prodejce volal na sklad v Německu.Bylo mu řečeno že už řešili více vadných kusů.Tak jsem odstoupil od koupě.Vybral jsem si jinou basu ve stejné cenové relaci.Jinak Hudebniny Vilášek Opava.Solidní prodejce.
Jen tak ze zvědavosti jsem zkoušel měřit menzuru.864 mm se pohybovalo před kobylkou.Jinak dík za rady a názory.Hlavně si tedy dejte na ni pozor.