To je zajímavý. Možná jsem měl podobnou zkušenost. Na venkovním pódiu v Polepšovně duha v Řeži jsme měli problém se subbasovou vazbou. Nemohlo to být tím, že subbas ležel na pódiu, které je velmi kročejově hlučné (je z velkých MDF desek)? Kdyby ležel pod pódiem, možná se by vazba nekonala?
di box -na co vsechno a jaky do zacatku
Pravidla fóra
Re: di box -na co vsechno a jaky do zacatku
Podstatou mojej otazky je, ci je tento system mozne pouzit v nevyhnutnych pripadoch ako "samostatny" DI Box, nie DI Box a zaroven bezdrotovy system pre gitaru.
SUK píše: ↑7.09.2020 22:33Coz limity ... basa ma predevsim casto u zvukare limiter![]()
Jednim z problemu baskytary do odposlechu muze byt i vykon - precejenom, nikdo si nechce spalit bedny tim, ze do nich nahuli kilowatty basovych frekvenci. Coz ja osobne resim teda tim, ze odposlechy krajim na 200 - 300 Hz.
Jinak, uz jsem se setkal i s tim, ze jsem kvuli DIboxu chytil vazbu. Slaby vystup z kytary + spatnej kabel, takze jsem na to musel najebat tunu gainu a pak ten mirne mikrofonickej DIbox se dotkl odposlechovy bedny a vsecko malem vyletelo do povetri z toho kravalu...
Jak bych to jen rekl? Neni to zbytecny? Mas pedalboard pridelany na sobe a pobihas s nim na podiu ci co? Nedava to smysl - vysilac je do kytary a prijimac do pedalboardu - nebo v pripade baskytary klidne k stageboxu (popr. i mixu, neni-li ale moc daleko). Pro dane pouziti pouzij normalni DI box.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme, proc by ne? Ale cokoliv na 2.4GHz bych si fakt netroufnul pouzit mezi podiem a FOHem. Nahrnou se ti pred podium lidi a klidne taky prestanes fungovat. A pokud je na podiu stagebox, neni duvod k takovymhle prasarnickam. Proste si kup normalni dibox, kabely na propojeni a nevymyslej takovyhle silenosti
PS: Myslim, ze neni nutne citovat takovou hromadu textu kvuli 1/10 obsahu.

PS: Myslim, ze neni nutne citovat takovou hromadu textu kvuli 1/10 obsahu.
Hodně budem někde...
Vysielac by bol na vystupe efektu a prijimac, sluziaci v tomto pripade ako DI Box, na podiu hned vedla efektu, pricom vystup z prijimaca by bol k mixu vedeny cez klasicky kabel. Takze medzi podiom a mixom ziadny wireless, ale kabel.
Pre lepsiu predstavu, foto, ako ten bezdrotovy system vyzera: https://i.postimg.cc/153mYPmX/sennheise ... macher.jpg
Pre lepsiu predstavu, foto, ako ten bezdrotovy system vyzera: https://i.postimg.cc/153mYPmX/sennheise ... macher.jpg
Pořídil jsem si tenhle dibox:
https://warmaudio.com/direct-boxes/
Zalíbil se mi mimo jiné kvůli nestandardnímu plynulému útlumu potenciometrem od 3 dB.
V porovnání s BSS AR133 zní stejně dobře.
Fender/Mooer Micro DI a půjčený ART Xdirect jsou v přímém porovnání slyšitelně horší (ale na live stačí).
Dibox v rukou působí solidním dojmem, poťák i přepínače chodí perfektně, šasi je z tlustého hliníku.
Mám z něj pocit, že je výrobcem zamýšlený spíš do studia (ostatně jako od WA všechno), protože čudle přesahujou přes okraje a přístup k bateriím je natolik debilní (ony teda kvalitní prý vydrží asi 1600 hodin hm), že si ani nechci představovat případnou výměnu baterek někde na koncertu.
Ale tak stačilo by asi provizorně přepnout na pasiv a vyřešeno.
Každopádně phantom to jistí, takže asi není co řešit.
Popravdě nevím, proč by si někdou koupil pouze o málo levnější pasivní verzi diboxu, obzvlášť když aktivní funguje i pasivně.
Zdejší kolega Trevor upozornil na nějaké čínské kondíky, ale popravdě tak nějak předpokládám, že se všechno od téhle "americké" značky dělá v Číně, tak nevím, jak s takovou informací naložit - ale pro pořádek uvádím.
Dibox si nechám, dělá dobře to, co chci.
https://warmaudio.com/direct-boxes/
Zalíbil se mi mimo jiné kvůli nestandardnímu plynulému útlumu potenciometrem od 3 dB.
V porovnání s BSS AR133 zní stejně dobře.
Fender/Mooer Micro DI a půjčený ART Xdirect jsou v přímém porovnání slyšitelně horší (ale na live stačí).
Dibox v rukou působí solidním dojmem, poťák i přepínače chodí perfektně, šasi je z tlustého hliníku.
Mám z něj pocit, že je výrobcem zamýšlený spíš do studia (ostatně jako od WA všechno), protože čudle přesahujou přes okraje a přístup k bateriím je natolik debilní (ony teda kvalitní prý vydrží asi 1600 hodin hm), že si ani nechci představovat případnou výměnu baterek někde na koncertu.

Popravdě nevím, proč by si někdou koupil pouze o málo levnější pasivní verzi diboxu, obzvlášť když aktivní funguje i pasivně.
Zdejší kolega Trevor upozornil na nějaké čínské kondíky, ale popravdě tak nějak předpokládám, že se všechno od téhle "americké" značky dělá v Číně, tak nevím, jak s takovou informací naložit - ale pro pořádek uvádím.

Dibox si nechám, dělá dobře to, co chci.
Včera jsem si ho otestoval radši hned, abych ho kdyžtak stihl vrátit.LUBOSH píše: ↑2.02.2022 19:31 To Cherreda: zajímavý DI Box. Přeju ať slouží k tvé spokojenosti. Já si pořídil podobnou hračku. https://www.ikmultimedia.com/products/ztonedi/
Ten IK je podobný, koukal jsem na něj taky, ale nějak jsem pojal víc příchylnosti k WA.

Využil jsi nějak přidání gainu?
Třeba jen nevidím výhodu, proto se ptám - do plusu mi to přijde trošku zbytečná fíčura, když to stejně posíláš do micpreampu s gainem.
Sám mám problém jen s nadbytečností signálu.

U dvou kytar mi klipuje AR133 při nejsilnějším DŽDŽDŽ ve spodkách, tak mě dost štvalo zapínat na diboxu PAD -20 dB a signál zase o 15 dB zesilovat micpreampem - trochu na hlavu.
Sundání o 3-5 dB u WA je přesně ono.
Jinak ART klipuje stejně.
LA Audio DI2 snese trochu víc, ale stejně si občas "chrupne".
Ataky trsátka při džadžování dělají silné krátkodobé peaky a když jsou silnější snímače, odvděčí se tímhle.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
No on ten Z-Box vlastně jen vytažený preamp z jejich zvukovky AXE. Co se týká silných snímačů tak jsem měl zatím akorát jednou, akktiv EMG, a to přímo do zvukovky AXE a to bylo opravdu na hraně. V té době jsem ještě ten Di-Box neměl. Já používám pasivy a tam se líbí, že si můžu "blbnout" se vstupní impedancí. Což pro režim active logicky neplatí. Jinak ve specifikacích pro Z-Box je "Gain Range: From -8dB to +8dB
" Takže ne jen přidat, ale i ubrat. Ale jak už jsem psal ještě jsem to na něčem extra silném nezkoušel. Zítra jdu du zkušebny tak když bude čas tak bych to mohl vyzkoušet na kámošově kytaře s Fishmany. Ale na 100% to slíbit nemůžu. Nebo jestli by si ho chtěl půjčit tak se můžem po SZ domluvit.
" Takže ne jen přidat, ale i ubrat. Ale jak už jsem psal ještě jsem to na něčem extra silném nezkoušel. Zítra jdu du zkušebny tak když bude čas tak bych to mohl vyzkoušet na kámošově kytaře s Fishmany. Ale na 100% to slíbit nemůžu. Nebo jestli by si ho chtěl půjčit tak se můžem po SZ domluvit.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytara: Jackoson Fusion, Basa - hlava: Peavey MiniMega; box: Peavey PVH 410; baskytara: ESP Ltd B-5ENS; krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 12; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Aha, jasné.
Děkuju za nabídku půjčení, ale teď už se mi to vyřešilo tím WA.

Na silný signál u aktivních snímačů jsem zatím nenarazil, mám jenom EMG 707TWX a ten AR133 vezme bez chrupkání.
Potrápily mě kobylkové pasivy.

Jedná se ale jen o tu hru na basech - na nějaké melodky/brnkání/sóla jsou samozřejmě v pohodě všechny diboxy.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
No já mám teď ve starší kytaře F10 od R. M. Pickups a AXE zvládá v pohodě. Gain mám tak na 1/4. TB-4 jsem měl gain tak 1/2. Jinak díval jsem se do specifikací od té zvukovky AXE a toho Z-Boxu tak funkce potu Gain je u každého jiná. Což se taky dalo očekávat. Někdy to schválně vyzkouším, ale nevím kdy. Jak jsem psal výše, tak dneska do zkušebny ve finále nejedu, protože chlapík si měl přijet vyzkoušet kytaru co prodávám, ale bohužel je pozitivní na covid tak musel zůstat doma. Já furt bojuju s tím zánětem v uších tak mi to bodlo a jdu z práce rovnou domů. Ale určitě vyzkouším AXE vs Z-Box.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytara: Jackoson Fusion, Basa - hlava: Peavey MiniMega; box: Peavey PVH 410; baskytara: ESP Ltd B-5ENS; krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 12; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Kdyby někdo řešil něco podobného...
V homostudiu při vyšším gainu na kyt. preampech do signálu chytám nějaké ruchy.
Použil jsem s cca 50% úspěchem tenhle "německý" oddělovač napodobující Morley.
(zbytek s přehledem odstraní Cockblocker)
V homostudiu při vyšším gainu na kyt. preampech do signálu chytám nějaké ruchy.
Použil jsem s cca 50% úspěchem tenhle "německý" oddělovač napodobující Morley.
(zbytek s přehledem odstraní Cockblocker)