Squier strat - nový snímače, problém se zapojením

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
vviston
Kontaktovat uživatele:

Squier strat - nový snímače, problém se zapojením

Příspěvek od vviston »

Ahoj, rozhodl jsem se vytáhnout ze skříně starého nepoužívaného Strata. Koupil jsem nové poťáky, kablíky, snímače jsem nějaké měl a rozhodl jsem se, že vykuchám celou elektriku a zkusím tam napájet dle schématu HSS všechno znovu.

Po zapojení mí to aktuálně jen bzučí a při poklepání na snímače to vypadá, že jsou aktivní všechnny, takže předokládám, že bude někde chyba :)

Snímače mám tyto:

Kobylka - Seymour Duncan Zebra, 5 kabelový vývod - černá, červená, bílá, zelená a jeden neizolovaný vodič k tomu
Střed - Seymour Duncan SSL-T5, 3 kabelový vývod - bílá, červená, černá
Krk - BareKnuckle, 2 kabely - černý, červený

Vše jsem zapojil následovně:

ZEBRA - ČERNÝ kabel na BRIDGE pozici, ČERVENÝ jako ZEM na volume poťák, BÍLÝ&ZELENÝ byly vyvedeny ze svazku společně a zaslepeny, tak jsem to tak nechal a nepoužil je.
SSL-5T - BÍLÝ kabel na MIDDLE pozici, ČERNÝ jako ZEM na volume poťák a ČERVENÝ jsem nechal nepoužitý.
BARE KNUCKLE - ČERVENÝ kabel na NECK pozici, ČERNÝ jako ZEM na volume poťák.

Fotky snímačů jsem přložilm abyste měli přehled o kabeláži, která z nich vede.

Dle schématu jsem všechno zapájel na 95% správně. Ještě jsem si to prošel multimetrem. Takže předpokládám, že chyba je v tom, že jsem zapojil špatné "hot" vodiče od snímačů k pětipolohovému přepínači.

Postupoval jsem podle přiloženého schématu.

Zde jsou fotky snímačů a kabeláže, která z nich vede. Poprosil bych o kontrolu, že jsem zapojil správné "konce" snímačů do 5ti polohového přepínače. Fotka s kabeláží v dutině kytary je jen kvůli demonstraci kabeláže humbuckeru, kde je v jednom svazku vyvedeno výše zmíněných 5 kabelů. Díky za případné tipy!
Přílohy
Scheme.jpg
IMG_1258.JPG
IMG_1257.JPG
IMG_1256.JPG
dream7000

Re: Squier strat - nový snímače, problém se zapojením

Příspěvek od dream7000 »

2d41aa71bbc8b3129ab230bc3a14e685.jpg.105cc7620e73bfadd366982f58446654.jpg
nemas nahodou zle zapojeny ten humbucker? https://www.seymourduncan.com/blog/late ... ranslation
vviston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vviston »

Já tam ten humbucker měl už předtím, než jsem vytrhal celý elektro ven a ten bílý a zelený kabel určitě nebyly použity - jen jsem si nefotil to staré zapojení, protože jsem to chtěl stejně dělat z gruntu celé :/
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Očima zkontrolovat kontakty na přepínači, jestli opravdu spojují to, co spojovat mají. Jsou různá provedení přepínačů, někdy je společný wiper na jedné straně, jindy na druhé, není to intuitivní.
Pak je možnost zničení přepínače nebo potenciometru dlouhým letováním.
A co upadlý drát u jacku?
wiston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wiston »

Tak vyřešeno.

Humbucker není Seymour Duncan, ale Gibson 496R. Tzn. + ("hot") je červený a - (zem) je černý. Pořád jsem vycházel se schématu pro Duncana ani nevím proč. Špatně jsem se podíval a už to jelo.

Po přepájení kablíku jede vše krásně. Ještě jsem přepájel a vyměnil jack za originální od Fenderu. Ten starý dost bzučel a nemohl jsem najít příčinu. Dělal to i po přepájení. Nový jede krásně.

Díky za váš čas!
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“