Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)
Pravidla fóra
Re: Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)
věc názoru. 2 lze mixovat i v NadIRu a moc mě to neoslovilo. Raději jeden kvalitní než dva, pak se začneš utápět v poměru, stereobázi ....
Tyhle vylepšovátka - hezky to vypadá, pěkně se s tím pracuje, ale principem a zvukem stále totéž.
Tyhle vylepšovátka - hezky to vypadá, pěkně se s tím pracuje, ale principem a zvukem stále totéž.
Svoboda je vždy a výlučně svobodou pro toho, kdo myslí jinak. (Rosa Luxemburková)
Však po tobě nikdo nechce, aby sis nějakým vylepšovátkem trápil lebku.
Já si míchám na live 2 impulsy v Axe.
Občas použiju mix dvou v NadIRu.
Samozřejmě musej k sobě jít a znít dobře, to je bez debaty.
Je to podobné, jako když se ve studiu zvučí 2 boxy dvěma mikrákama, což se dělá běžně.
Takže levnej IR player, kterej s tím umí pracovat, je prostě super.
Já si míchám na live 2 impulsy v Axe.
Je to podobné, jako když se ve studiu zvučí 2 boxy dvěma mikrákama, což se dělá běžně.
Ted jsem nastvanej, ze jsem o tom nevedel driv
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
u Thomanna 88E, to mi příjde výborná cena. Podivně uspokojující pocit při pohledu na klasické kroutítka
Zvučení dvěma mikráky live je jeden z nejlepších způsobů, jak si vylepšit zvuk. Senn E906 si vozím vždycky (ikdyž i ten už se stává pomalu standardem) a SM57 mají všude. Horní J75 Scumbacky jsou E906 a spodní H75 jsou SM57. Máš tam frekvenčně sirší Sennheiser doplněný klasickým 57mičkovým plechovým středem.
IR ve stereu zní vždycky líp než mono/dual mono a při nahrávání máš teoreticky vždycky jednu stopu/zvuk navíc pro dodatečné upravení zvuku. Tam nevidím jedinou nevýhodu.
Zvučení dvěma mikráky live je jeden z nejlepších způsobů, jak si vylepšit zvuk. Senn E906 si vozím vždycky (ikdyž i ten už se stává pomalu standardem) a SM57 mají všude. Horní J75 Scumbacky jsou E906 a spodní H75 jsou SM57. Máš tam frekvenčně sirší Sennheiser doplněný klasickým 57mičkovým plechovým středem.
IR ve stereu zní vždycky líp než mono/dual mono a při nahrávání máš teoreticky vždycky jednu stopu/zvuk navíc pro dodatečné upravení zvuku. Tam nevidím jedinou nevýhodu.
Zkoušeli jste někdo tohle?
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... 9288%22%7D
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
Vyzera to dobre za tu cenu. Len som niekde cital ze to ma celkom vysoku latency (az okolo 10ms). Sam som to nemeral ale, a ten clanok neviem najst teraz, takze mozno kecam.
Co samo o sebe nemusi vadi vacsine ludi, ale ked pred to pridas jednu-dve digitalne krabicky alebo bezdrat, a postavis sa par metrov od repraku, tak uz je to zpozdenie celkom vysoke a je to citit. Nie kazdemu to ale vadi...
Pre porovnanie, bezna latency u tychto krabiciek sa pohybuje okolo 2ms.
Co samo o sebe nemusi vadi vacsine ludi, ale ked pred to pridas jednu-dve digitalne krabicky alebo bezdrat, a postavis sa par metrov od repraku, tak uz je to zpozdenie celkom vysoke a je to citit. Nie kazdemu to ale vadi...
Pre porovnanie, bezna latency u tychto krabiciek sa pohybuje okolo 2ms.
Samozřejmě chápu a samozřejmě to zní logicky. Ale mám prostě opačnou zkušenost. Mám 2 IR, oba dobrý, ale jeden se mi prostě líbí víc. Takže v kombinaci ho ten druhej trochu zabije a ještě ten celek nezní úplně dobře. Takže většinou nechávám ten lepší sólo a spokojenost. Když smícháš dobrý víno s dobrým pivem, výsledek nemusí být dobrý. :-Zcherreda píše: ↑23.11.2021 19:26 Já si míchám na live 2 impulsy v Axe.
Tohle je první HW IR´s Loader, kterej se mi líbí. A to pouze proto, že nemá žádný displaye, jen základní ovládání - 11 pozic a volume. Maximum, co mé IQ pojme. Působí analogově, i když samozřejmě není.MartyC píše: ↑24.11.2021 12:34 Zkoušeli jste někdo tohle?
Svoboda je vždy a výlučně svobodou pro toho, kdo myslí jinak. (Rosa Luxemburková)
Jak začal "higain" na 1:10, tak jsem se musel smát.
Tak snad to není obecná vlastnost TC loaderu, ale jen podivný vkus kytaristy (až na toto skvělého).
Nevypadá to zle.
Jak píšeš, impulsy Cel. v ceně jsou dost zajímavé.
I vložené aku impulsy jsou fajn počin, pokud v TC jde nastavit mix impuls/dry.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Mix IMHO nastavit nejde, nebylo vidět na videu, kde to bylo představené celkem podrobně (postoval jsem ve vlákně o IR). Ale mix nejde třeba ani na Radaru. Kdo toto řeší a chce profi řešení, sáhne po jiném lepším loaderu, toto ale vyhoví většině, které stačí natočit nějaký preset a tradá. Oproti Radaru to má méně možností nastavování parametrů, na druhou stranu ta jednoduchost může být právě pro běžné uživatele výhodou. Pěkná fičura je možnost přepínat dva impulsy nohou za chodu.
nejlepší fičura je ten Had
vypadá to fajn, video je perfektni, jenomze ciste zvuky nejsou tak slozite,
a celou dobu jsem cekal na higain a kdyz se na chvilku objevil, tak jsem pochopil proc tam skoro neni ))))
AkuIR bez blendu je sice nesmysl, ale po komunikaci s podporou NUX jsem pochopil ze to neni zas tak jednoduche a stejne to pouziva jenom minimum lidi z minima
Nicmene je super, ze uz je tolik moznosti a kazdy si muze vybrat co mu vyhovuje, třeba hadem
vypadá to fajn, video je perfektni, jenomze ciste zvuky nejsou tak slozite,
a celou dobu jsem cekal na higain a kdyz se na chvilku objevil, tak jsem pochopil proc tam skoro neni ))))
AkuIR bez blendu je sice nesmysl, ale po komunikaci s podporou NUX jsem pochopil ze to neni zas tak jednoduche a stejne to pouziva jenom minimum lidi z minima
Nicmene je super, ze uz je tolik moznosti a kazdy si muze vybrat co mu vyhovuje, třeba hadem
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Higain tam pak je dokonce dvoukopákovej
Njn, holt tenhle kytarista na metal asi moc není, třeba recenzi na TC udělá Englund a zas to bude znít stejně (dobře) jako vždycky.
Mix - škoda, pro použití aku impulsů je to dost zásadní funkce.
Ale samozřejmě používání aku IR není mezi lidmi zdaleka tak rozšířené, takže jak píše Hendrek - většině přístroj vyhoví, cena je "čínsky" nízká a přitom v tom jsou "nečínské" impulsy, to je za tu cenu super bonus.
Co se týká snadného přepínání mezi impulsy, tak to pro živé hraní pokládám za zbytečnou a přeceňovanou vlastnost.
Osobně bych zvukařovi do PAčka neposílal různé bedny nazvučené v různých místnostech různými mikrofony. Axe by to umělo, ale nepoužívám to a hraju přes jeden "box" (přesněji mix dvou impulsů), protože chci pokud možno konzistentní zvuk kapely v PA a zrovna tohle by mohla být spíš cesta k mixmišmaši. Co si budeme namlouvat - ono je vcelku těžké si najít a vyladit už jen jeden dobrý impuls, natož se jich snažit vyladit víc k sobě s tím, že to při přepínání bude v PAčku se zbytkem kapely fungovat oukej.
Njn, holt tenhle kytarista na metal asi moc není, třeba recenzi na TC udělá Englund a zas to bude znít stejně (dobře) jako vždycky.
Mix - škoda, pro použití aku impulsů je to dost zásadní funkce.
Ale samozřejmě používání aku IR není mezi lidmi zdaleka tak rozšířené, takže jak píše Hendrek - většině přístroj vyhoví, cena je "čínsky" nízká a přitom v tom jsou "nečínské" impulsy, to je za tu cenu super bonus.
Co se týká snadného přepínání mezi impulsy, tak to pro živé hraní pokládám za zbytečnou a přeceňovanou vlastnost.
Osobně bych zvukařovi do PAčka neposílal různé bedny nazvučené v různých místnostech různými mikrofony. Axe by to umělo, ale nepoužívám to a hraju přes jeden "box" (přesněji mix dvou impulsů), protože chci pokud možno konzistentní zvuk kapely v PA a zrovna tohle by mohla být spíš cesta k mixmišmaši. Co si budeme namlouvat - ono je vcelku těžké si najít a vyladit už jen jeden dobrý impuls, natož se jich snažit vyladit víc k sobě s tím, že to při přepínání bude v PAčku se zbytkem kapely fungovat oukej.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Přepínání IR - např. moje situace one man band kdy interpret střídá elektrický a akustický impuls (a je jedno jestli u toho mění nástroj, jde udělat kompromisně pseudoakustika i z elektriky, posluchač prd pozná) A zvukař si může nadávat jak chce, protož zvukařem jsem si sám . Za mě užitečná fičura. Asi jsem cílovka, ale zatím stačí Radar.
To už jsou tři roky... , ten odkaz už nefunguje, nedostatek místa ,nicméně spíše k tématu. PDI-05 používám stále, jsem spokojen s tím, když každej týden někam přijedeš zvukaře požádáš o dvě XLR a tímto skončilo. stále stejný zvuk, což byl ten hlavní záměr. Zkoušel jsem před tím více zařízení místo hraní jsem jen seděl u kompu ládoval Ir a neustále něco laboroval. Takže toto mám pořešené.
Jinak tu byla zmínka ohledně Di boxů, tak taky jsem se rozšířil o In-ear, trochu přeházel rack ohledně váhy, a udělal extra signálový distribuční rack, který můžu konečně vzít k libovolnému aparátu ohledně malých a velkých akcí. Nebyl jsem akorát spokojen se zvukem své kytary která než se mi vrátí prochází dosti zařízením a zvukově už to nebylo ono, a poměr si nakroutím sám tak jsem se rozhodl pro Radial a mohu doporučit, jsou opravdu skvělý.
Jackson Soloist SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack I. E-530/GSP1101/Engl E-840/2x Engl 112 Pro Stage /Switch relay - Microdesignum/ FCB1010
Rack II. E-530 / GSP1101 / FCB1010/ Palmer MACHT.402 / 2X CAB. FANE V30 - 75W
Rack III = Line6 G90 / PALMER PDI-05 / MX225 mix / Sennheiser G4/
Rack I. E-530/GSP1101/Engl E-840/2x Engl 112 Pro Stage /Switch relay - Microdesignum/ FCB1010
Každý týden hraješ? No závist ! (nebo soucit?!). Palmer Analogový sp. simulátor. Chválim a chápu skepsi vůči IRs "blázinci" pro živé hraní.
Kdybys koupil Behringer GI100, moh bys vynechat Palmer i Radial. Alo to už jsou torstovské zlé, opravdu zlé větičky !!
Kdybys koupil Behringer GI100, moh bys vynechat Palmer i Radial. Alo to už jsou torstovské zlé, opravdu zlé větičky !!
Jasně, teda v sezóně, od června do září, pak sály a to je tak max dvakrát do měsíce. T víš, Domažlicko ještě stále bigbeatový ráj . Na ten G od Behriho jsem koukal, ale vše co jsem kdy od něj koupil, jsem zase prodal, tak to jsem vyloučil hned na začátku Jinak samozřejmě jinak hrajou ty věci v DAW kde se s tím dá pohrát, tak neni to tak že úplná nenávist.
Jackson Soloist SL-3 / Caparison TAT Special FM
Mám takový možná trochu lama dotaz. Na čem v domácích podmínkách posloucháte/posuzujete IR simulace boxů tak, aby to znělo použitelně na live hraní přímo do linky bez aparátu. Přes sluchátka i přes aktivní regálovky (maj docela hodně basů, určitě nebudou "rovný", I když mám korekce na střed) mi většina impulzů zní hrozně zahuhlaně nebo naopak nasálně. Když už se mi jeden impulz zdál doma dobrý, zvukař si pak venku stěžoval, že zkreslený zvuk je oproti čistému moc navýškovaný a to jsem měl Tone u kreslítek asi na 9 hodinách.
Používám čínského "jezevčíka" Sugar cube jako minimalistické all in one řešení. Je v tom overdrive, distortion, chorus, phaser, různé druhy delayů/revebů a samozřejmě ten IR loader. Ano, je to hobby hračka.
Teď jsem na experimenty pořídil ještě Sonicake Sonic IR (viz příspěvek v sekci čínské efekty).
Používám čínského "jezevčíka" Sugar cube jako minimalistické all in one řešení. Je v tom overdrive, distortion, chorus, phaser, různé druhy delayů/revebů a samozřejmě ten IR loader. Ano, je to hobby hračka.
Teď jsem na experimenty pořídil ještě Sonicake Sonic IR (viz příspěvek v sekci čínské efekty).
Mám lama odpověď. Impulsy mě nezajímají. Chci zvuk svého reproboxu. A dokážu si ho "naprofilovat" pomocí deconvoleru, který mi vytvoří můj konkrétní impuls znějící na 99% shodně s reálným boxem. Samozřejmě vč. přebytku basů, které je nutné oříznout. Věřím, že by si s takovým materiálem zvukař poradil bez větších problémů, kdyby si ho z IRs loaderu vytáh. Ale agropunk primitivové zamrzli u Shure 57 před reprákem a "otisk" používají jen v DAW na demáče. Aspoň tak nás to učili na Lamanosově univerzitě.
Naposledy upravil(a) torst dne 22.10.2023 9:43, celkem upraveno 1 x.
Skoro se mi chce říct: "že jsem ptal....." Torstovu odpověď beru úměrnou pokročilé hodině.
Nemám ambici si dělat vlastní IR. Pracuju s tím, co je k dispozici stock v krabičkách nebo volně ke stažení. Jsem v tomo směru čistý uživatel.
Na regálovkách halt stáhnu basy, vytáhnu vejšky a budu vybírat. Příští live náměstí (kam plánuju přijít na lehko, jen s kytarou a PB) ukáže, jestli jsem zvolil dobře. Určitě taky znáte lokální slavnosti, kde se místní šumaři střídaj po hodině. Normální akce, kde je čas a prostor, hraju s aparátem.
Btw. Některé IR ze Sonicake mi nepřijdou úplně špatné. Zkoušel jsem je natáhnout i do toho Sugar cube a přijdou mi lepší než většina stock, co tam jsou.
Volně ke stažení zde:
http://sonicake.net/static/Sonic%20IR%2 ... 0Files.zip
Nemám ambici si dělat vlastní IR. Pracuju s tím, co je k dispozici stock v krabičkách nebo volně ke stažení. Jsem v tomo směru čistý uživatel.
Na regálovkách halt stáhnu basy, vytáhnu vejšky a budu vybírat. Příští live náměstí (kam plánuju přijít na lehko, jen s kytarou a PB) ukáže, jestli jsem zvolil dobře. Určitě taky znáte lokální slavnosti, kde se místní šumaři střídaj po hodině. Normální akce, kde je čas a prostor, hraju s aparátem.
Btw. Některé IR ze Sonicake mi nepřijdou úplně špatné. Zkoušel jsem je natáhnout i do toho Sugar cube a přijdou mi lepší než většina stock, co tam jsou.
Volně ke stažení zde:
http://sonicake.net/static/Sonic%20IR%2 ... 0Files.zip
Pokročilá hodina zaúřadovala. Prostě žádné stažené impulsy mi dobře nehrají, znějí tence, vycizelovaně. I z těch svých musím obtížně vybírat ideální, ale pokaždé něco reálně znějícího najdu.
Obávám se, že se dostaneš do toho kolotoče neustálého hledání a zkoušení bez konce. Ale třeba najdeš, držím ti palce (bez ironie).
Soubor jsem si stahl, díky, třeba změním názor.
Obávám se, že se dostaneš do toho kolotoče neustálého hledání a zkoušení bez konce. Ale třeba najdeš, držím ti palce (bez ironie).
Soubor jsem si stahl, díky, třeba změním názor.
No a to bylo právě těžiště mého dotazu. Na čem to doma vybrat tak, aby to znělo co nejpřirozeněji z PA venku.
Zkus si (pokud máš samozřejmě chuť) poslechnout ty sonicake IR, jestli podle tvého ucha spadají do kategorie nepoužitelné. Je jich tam 11 a z toho dva poslední basové.
Zkus si (pokud máš samozřejmě chuť) poslechnout ty sonicake IR, jestli podle tvého ucha spadají do kategorie nepoužitelné. Je jich tam 11 a z toho dva poslední basové.