Kde hledat dobré violocello? Cello na míru

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
lululi
Nový uživatel

Kde hledat dobré violocello? Cello na míru

Příspěvek od lululi »

Dobrý den, jsem úplní nováčik což se týče hry na violoncello a ráda bych si pořídila vlastné. Nuže a v zásade mám 3 možnosti (za každou následují moje otázky k něj):

1. koupit si ho z běžných hudobnin jako třeba muziker atd - tu bych se ráda zeptala skrátka na nějaké dobré modely s cenou do 800-900€
2. nechat si ho udělat na míru - ak někdo máte z tím skušenost, ráda bych se dovědela ceny, jako vám to vyšlo
3. cello si přenajat - když jsem scrollovala tyhle otázky na redditu za každý byla odpověď, abych si cello raději přenajala jako koupila, o ničem takovým jsem ale neslyšela v našem československém prostoru. Víte o nějakých takových službách? (jsem ze Slovenska mimochodom)

Za každulinkú vašu odpověď budu moc vďečná <3
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde hledat dobré violocello? Cello na míru

Příspěvek od vasekh »

Hudební školy půjčují nástroje, tak bych se zkusil poptat nějdříve tam.
himself

Příspěvek od himself »

Nechat si stavet nastroj, kdyz jsem novacek a nevim, co od nej chci, podle me neni dobry napad.
starypard

Příspěvek od starypard »

Nechat si stavět nástroj je blbost. Violoncello není taková trivialita jako třeba kytara. Bude to drahé s nejistým výsledkem.
Já stojím před podobným problémem. Také chci konečně v životě trošku víc hrát na violoncello.
Radím: koupit na inzerát v kategorii do 1000 EUR jakýkoliv přijatelný nástroj (ne nový!!!, nový nekupovat nikdy!!!!), s tím, že koupím to, na co se mi dobře hraje, co je nějak ohrané, osvědčené, slušně znějící. Hrát na to. Postupně si na nástroji obměnit vše, co jde. Dát co nejlepší struny a kobylku, případně struník. Dále si koupit ten nejlepší smyčec, který si mohu dovolit (ten mi zůstane na potom, až si pořídím lepší nástroj ...).
A pokud budu několik let hrát a půjde mi to a nepřestaně bavit, koupit si pak nástroj za 2000 EUR, 3000 EUR atd.
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“