Pakárna s výberem + troška filozofických nářků

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
volfi

Re: Pakárna s výberem + troška filozofických nářků

Příspěvek od volfi »

Upřímně rozumím tomu, že se ti kytara musí opravu líbit. Já bych osobně, taky nemohl hrát na různé patvary, i kdyby byly nejlepší v poměru cena/kvalita.

Jestli nejvíce tíhneš k HSS stratu, tak si ho prostě kup. Za 30tis. se dají najít i trošku zajímavé Fendery. Já třeba před rokem koupil za 25K Fender HW1 60 anniversary. Což je kombinace 1. a 2. generace HW1, dělala se max. půl roku. Má nitro tělo i krk a na krku je razítko J.URIBE - to razítko samozřejmě nemá na nic vliv :D. Ta kytara je prostě dobrá, kupoval jsem jí s tím, že budu mít strata otloukánka a čekal jsem, že na ní provedu strašně moc upgradů atd. Reálně teď budu měnit jen snímače. Zbytek asi fakt není důvod měnit.

Zkus kouknout na Straty HW1, Special a Performer všechno to jsou nejlevnější US straty.
HW1 1.gen 2002-2005/6 - Malá hlava, nitrolak, solidní snímače, vintage tremolo.
HW1 2.gen 2006-2010/11 - Velká hlava, snímače nic moc + greasebucket circuit (ale furt to hraje stratovsky neřekl bych, že to je taková tragédie), modernější rozměry tremola.
Special 2010-2015/16 - Velká hlava, urethanový matný lak, Texas Special snímače bohužel zase Greasebucket circuit, ale dá se samozřejmě odstranit.
Performer 2016 - do dnes - To samý co special, jiné snímače Yosemite, Greasebucket je na push pull pot. A nová se dá koupit za 33 000. Řekl bych, že pokud máš 30 000, tak ty další 3 000 už nebudou problém ne? Pokud bys trval na novém nástroji, tak bych řekl, že tohle by opravdu mohla být ta správná volba. https://imusicdata.cz/fender-american-p ... hss-mn-blk
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

hele ja tomu pozadavku na vzhled rozumim, taky si uz nejakou dobu vybiram kytary podle toho, jak vypadaj :))) Ty Schectery jsou dobre hodnoceny, ale taky se mi moc nelibej, je to proste takovej jakoby Suhr pro chudy. HSS stratu je na trhu habadej a najit nejakej, kterej se bude libit imho nebude takovej problem. Mrkni na ten american performer hss strat, maji ho napriklad v kytarach. stoji jen lehce pres 30 novej a myslim, ze ten krk nejaka extra lestenka neni. Na webu kytarach maji ocekavane dodani 27. 10. , napsal bych na podporu jestli tomu tak opravdu je.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Aha, tak jsem o pár příspěvků zpátky neměl pravdu. Oni toho AM Performera zdražili jen u Thomanna. Kytary ještě nestihly zareagovat:-) Dokonce koukám, že mají jednoho s lehkou vadou v Modřanech skladem (mě přijde, že tam není jen utažený šroub pg). Pokud bys ho chtěl jen zkusit, tak je to úplně jedno.
https://kytary.cz/fender-american-perfo ... rce=Search

Edit: tak stihly zareagovat, ale zatím jen u SSS. HSS je za starou cenu.
naxalite

Příspěvek od naxalite »

Chlapi, diky moc za tipy a reakce. Vazim si nazoru zkusenejsich a jsem za ne rad. Predchozi rypalove me tak znechutili, ze jsem sem radsi par dni nesel:) Nez na kytarovym foru jsem se citil jak na foru svych bejvalek :)
Prijde mi naprosto nelogicky si koupit hnusnou kytaru:) Proste je to citovka a ne naradi.

V idealnim svete (kde rostou prachy na stromech) bych chtel Strata (nejspis co ma to echt logo Fender) a neco na hutnejsi muziku (asi LP).

Prosel jsem skladovky v Praze (kytary, music city, muziker) a nakonec me z toho vypadlo asi jen 5 kytar skladem, co bych bral vlastnostma a barvou (+ par dalsich, ale resil bych jiny vzhled). Tak jsem asi nakonec udelal desnou blbost a objednal u Thomana SC HB :D Temer pocitam s tim, ze ho vratim, ale pokud ne, tak budu mit tu hutnou kytaru a mise hledani vysnenyho Strata pokracuje:) Nejvic ted asi co sleduju je hudebnibazar.

Jeste jednou diky vsem za tipy na zajimavy kytary. Vazne si toho moc vazim.
Specialne diky Volfimu za uzasny prehled a Kodl - za dost zajimavy tip. Fakt asi jen sroub, co by urcite lehce opravit a dost zajimava cenovka.
naxalite

Příspěvek od naxalite »

Tak mi dneska dorazil balicek od Thomana: HB SC 550 II FTF. Docela jsem se bal co prijde. Zahledl jsem par pomerne kritickych recenzi a pak hodne chvalicich, ale evidentne tocenych jako affiliate videa. Z parametru jsem jen tusil, ze mi sedne krk C, sirka 42mm a jumbo frets. Ale spis jsem pocital s tim, ze ji vratim. Navic vybrano "naslepo", bez zkouseni.
A musim rict, ze jsem prijemne prekvapen. Na LP spis lehci, krk jak vino - ac lakovany, nemam pocit brzdeni, pristup k vyssim poloham naprosto luxusni (mel jsem spadeno jeste na Epi LP Modern, prave kvuli krku a zpracovani ve vyrezu). Snimace Tesla - za me v pohode, sedi ke stylu "classic rock", ale nemam zadny poradne silny aparat, abych to zhodnotil. Zpracovani - toho jsem se nejvic bal - a musim rict, nenachazim nikde zadnou chybu. Prazce nerezou, ale pockam chvili az se vysusi drevo a cekam, ze povylezou a necham zabrousit. Hmatnik super, povrch prazcu super, dva prazce bych malicko jeste zalestil, ale uz jsem videl mnohem, mnohem horsi.
Kytaru jsem jen naladil. Na oktavach sedi nektere struny uplne presne, nektere +/- par centu (ale jen par 2-4). Na muj hudebni hluch vic nez dostatecny.
Ladici mechaniky asi nebudou zadna extra trida, ale naladit to jde, jak to drzi uvidim casem. Nechavam kytaru jeste aklimatizovat.
Minimalne drnci tlusy ecko pri agerivnejsi hre. Malicko zvednu kobylu a bude. Dohmat by mel zustat solidni.
Casem necham doseridit profesionalne.
Cela kytara se leskne jak psi k***lky a to k tomu vintage stylu podle meho patri. Jedina vada na krase jsou ty pistaciovy ladici koliky. To je megahnus a casem to asi pujde pryc.
Celkove koukam, koukam, hledam chyby a nemuzu nic najit. Rozhodne ne ve zpracovani. Tam jsem byl nejvic skepticky a jsem nejvic prijemne prekvapen. Posledni co jsem mel podobneho v ruce byla Epi LP Standard a tohle mi prijde srovnatelny, nebo o fous lepsi.

Mise hledani strata pokracuje. Ale LP mam a jsem vic nez spokojen:)
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Gratulace. Btw. nedělají tyto HB a Epi LP v Indonésii ve stejné fabrice Cort? Jen spekulace, může tam být stovky jiných továren...
naxalite

Příspěvek od naxalite »

Diky:)
Taky jsem to slysel. Kdo vi, kolik tech tovaren je, ale na videa z tovaren jsem nedavno koukal a cca 2-3 roky zpatky i ty tovarny vypadaly totalne jinak, vcetne vyrobniho postupu. Cort byl o poznani modernejsi, v HB vic rucni prace. Az prekvapive. Aspon co jsem si vsiml, tak v HB treba osazaovali prazce rucne, v Cortu uz masinama.
MartyC

Příspěvek od MartyC »

Epi se dělá podle všeho exkluzivně v Číně. Závod Qingdao. V tomto záívodě se podle reklamní prózy dělají pouze Epi.
Taky by mně zajímalo , kde se vyráběly moje SC450+ a SC500, možná i každá jinde.
Blahopřeji ke krásnému LP v jednom z nejkrásnějších provedení Sunburst.
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“