Kde je kupuješ ty Curty? Klidně bych je zkusil...Orfeus píše: 6.12.2023 20:14 Abych si udělal sám představu, zkoušel jsem spoustu značek, spíš těch lepších, včetně Elixírů, tam jsem měl dojem, že to je zde takový
svatý grál. Je to podle mě dobrá kvalita, ale přesto jsem dal přednost značce Daddario. Tady se mě nejvíc osvědčil model Daddario XSAPB12-53.
Dlouho jsem byl přesvědčený, že to jsou ty nejlepší struny, tedy z mého pohledu. Pak jsem objevil značku Curt Mangan. Ty teď testuji již druhý
rok a jsem s nimi více než spokojený. A sice Curt Mangan Strings - 12-53 Phosphor Bronze. Teď jsem nasadil pro srovnání model Curt Mangan Strings - 11.5-53 Phosphor Bronze. Zvukově hodně podobné těm Daddárkám o kterých jsem se zmínil, ale možná jsou trochu víc melodičtější. Teď tedy
nemám jednoho favorita, ale dva. Struny Curt Mangan opravdu doporučuji vyzkoušet.
Koukal jsem na Amazonu za 17,90$... ale přiznám svou velkou skepsi k 3násobku životnosti oproti EB (ty mám za 6,50$). Pořád zastávám názor, že u každých strun vydrží top zvuk cca 10h a pak jde stejně všechno dolů (barevnost, sustain, pevnost basů, hlasitost,...). Takže radši natáhnu 3x nové EB než trpět "kompromis" tónu, no ne?