Akustické kombo
Pravidla fóra
Akustické kombo
Jaké máte zkušenosti se zesilovači pro akustické nástroje? Používáte? Nepoužíváte? Názory na kvalitu zvuku, zpracování komba atd.
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
---------------
Re: Akustické kombo
Používám málo, jen ve fakt malých prostorách jako PA, hraju přes něj jen na velkomembránový konďák. Mám Bugeru AC 60. Větší využití by pro mě měl nějaká aktivní systém (ideálně na baterie) třeba Yamaha Stagepas 200 nebo Bose S1 ale to musím přišetřit.
Naposledy upravil(a) džetro dne 28.01.2024 17:59, celkem upraveno 1 x.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Tuhle Yamahu jsem nezkoušel (jen ten sloupový 1K), ale musím popravdě uznat, že to Bose S1 Pro mě kvalitou zvuku velmi mile překvapilo! Tedy hlavně s tou možností použití bateriově.
---------------
---------------
---------------
A když už jsem tedy toto založil a abych i odpověděl. Já mám Fishman Loudbox 120. A pokud kouknete na tu anketu, zjistíte mé subjektivní řazení dle kvality.
(Ty jmenované značky jsem fakt odzkoušel.)
(Ty jmenované značky jsem fakt odzkoušel.)
---------------
---------------
---------------
Slyšel jsem na podzim v září (a slyšel celý den) nádherně sejmuté a vyzářené akustické nástroje přes nějaký Bose - reprobedna a ještě nějaký sloup (tlustší tyč s repráky) zabořený v něm, znělo to opravdu dobře. Vlastně to hrálo fantasticky, věrně, krásně. A venku. Krásná artikulace a kompletní frekvenční spektrum ..... Hrálo to potichu a přitom to bylo krásně slyšet v davu lidí a skoro ve všech směrech. Nevím, jak to dělají, ale dělají to dobře. Tenkrát jsem na tu sestavu koukal a byla za 64.000.
Měl jsem akustické kombo BOSS Acoustic Singer Pro, veliká spokojenost, hodně solidní výkon. Druhé kombo bylo AER Compact 60 IV OMH Oak Mahogany Stained. Krásný čistý zvuk, opravdu velká spokojenost. No a protože jsem chtěl poznávat a porovnávat, vyměnil jsem ho za udo roesner amps Da Capo 75. Ty poslední dvě jsou hodně podobné, ale přece jenom, Da Capo je o něco kvalitnější jak zvukově, tak zpracováním. Pokud to mám shrnout, tak si
myslím, že ani jedno z nich nebylo zklamáním.
Naposledy upravil(a) Orfeus dne 28.01.2024 20:10, celkem upraveno 1 x.
Jo, Bose to začalo tyhle sloupový systémy. Dnes už bych řekl, že jsou i lepší výrobky... ale tady jsem chtěl řešit jen komba - o čem jsi psal ty, je vlastně jen sloupový PA systém.starypard píše: 28.01.2024 19:23 Slyšel jsem na podzim v září (a slyšel celý den) nádherně sejmuté a vyzářené akustické nástroje přes nějaký Bose - reprobedna a ještě nějaký sloup (tlustší tyč s repráky) zabořený v něm, znělo to opravdu dobře. Vlastně to hrálo fantasticky, věrně, krásně. A venku. Krásná artikulace a kompletní frekvenční spektrum ..... Hrálo to potichu a přitom to bylo krásně slyšet v davu lidí a skoro ve všech směrech. Nevím, jak to dělají, ale dělají to dobře. Tenkrát jsem na tu sestavu koukal a byla za 64.000.
Naposledy upravil(a) guitar.zl dne 28.01.2024 21:04, celkem upraveno 1 x.
---------------
---------------
---------------
Co vím, tak Udo je jedním z "otců" úspěchu AER. A teď to dělá za sebe... (podobně jako příběh Suhr/Fender ad.)Orfeus píše: 28.01.2024 19:35 Měl jsem akustické kombo BOSS Acoustic Singer Pro, veliká spokojenost, hodně solidní výkon. Druhé kombo bylo AER Compact 60 IV OMH Oak Mahogany Stained. Krásný čistý zvuk, opravdu velká spokojenost. No a protože jsem chtěl poznávat a porovnávat, vyměnil jsem ho za udo roesner amps Da Capo 75. Ty poslední dvě jsou hodně podobné, ale přece jenom, Da Capo je o něco kvalitnější jak zvukově, tak zpracováním. Pokud to mám shrnout, tak si
---------------
---------------
---------------
Ano, je to tak jak píšeš.
jedu Acus,
delal jsem test na 6T, a tak se mi zalibilo, ze jsem si ho koupil https://www.frontman.cz/acus-one-forstr ... -line-zare
a pak jsem ho vedle sebe srovnal se silnejsi 8 a okamžitě upgradoval https://kytary.cz/acus-one-forstrings-8 ... /HN199985/
Vybral jsem si ho kvůli prirozenemu zvuku, AERka co jsem zkousel jsou na stage fajn, ale proti tomuhle vystředované rádia

Dobré jsou i Schertler (Acus jsou taky podobní odpadlíci jako AER/UDO), ale moje barytonky to uz nestíhá, tam to chce výkonově basové rezervy.
a pak samozrejme aktivní monitory, ježíšek přinesl RCF NX 910 https://kytary.cz/rcf-nx-910-a/HN246057/
Kondezované komentované shrnutí akuaparátů jsem před časem psal v Rukověti elektroakustikého kytaristy
https://www.frontman.cz/rukovet-elektro ... l-zesileni
delal jsem test na 6T, a tak se mi zalibilo, ze jsem si ho koupil https://www.frontman.cz/acus-one-forstr ... -line-zare
a pak jsem ho vedle sebe srovnal se silnejsi 8 a okamžitě upgradoval https://kytary.cz/acus-one-forstrings-8 ... /HN199985/
Vybral jsem si ho kvůli prirozenemu zvuku, AERka co jsem zkousel jsou na stage fajn, ale proti tomuhle vystředované rádia

Dobré jsou i Schertler (Acus jsou taky podobní odpadlíci jako AER/UDO), ale moje barytonky to uz nestíhá, tam to chce výkonově basové rezervy.
a pak samozrejme aktivní monitory, ježíšek přinesl RCF NX 910 https://kytary.cz/rcf-nx-910-a/HN246057/
Kondezované komentované shrnutí akuaparátů jsem před časem psal v Rukověti elektroakustikého kytaristy
https://www.frontman.cz/rukovet-elektro ... l-zesileni
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
ACUS 8 Simon (kytara i el.housle)
Roland AC33, - pro zábavu na chatě ( ak.kytara)
YAMAHA THR 30WII - pro zábavu doma (ak.kytara i el.housle)
No a krabičky, bez těch se to jaksi neobejde...
Samozřejmě ACUS je no1, nicméně ostatní mám pro radost a radost mi i dělají.
Roland AC33, - pro zábavu na chatě ( ak.kytara)
YAMAHA THR 30WII - pro zábavu doma (ak.kytara i el.housle)
No a krabičky, bez těch se to jaksi neobejde...
Samozřejmě ACUS je no1, nicméně ostatní mám pro radost a radost mi i dělají.
-
Štěpán Axman
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,Orfeus píše: 28.01.2024 19:35 Měl jsem akustické kombo BOSS Acoustic Singer Pro, veliká spokojenost, hodně solidní výkon. Druhé kombo bylo AER Compact 60 IV OMH Oak Mahogany Stained. Krásný čistý zvuk, opravdu velká spokojenost. No a protože jsem chtěl poznávat a porovnávat, vyměnil jsem ho za udo roesner amps Da Capo 75. Ty poslední dvě jsou hodně podobné, ale přece jenom, Da Capo je o něco kvalitnější jak zvukově, tak zpracováním. Pokud to mám shrnout, tak si
hraju na AER Alpha plus (50W, jednokanál).
Pořád tak nějak pošilhávám po Da capo 75, znám ten příběh o vzniku a tak..
jakou máš dlouhodobější zkušenost s ním?
Pro: Štěpán Axman
Tak trochu sehrál roli i ten příběh, který zmiňuješ, proto jsem se taky začínal o Da Capo zajímat více. AER Compact 60 IV vůbec nebylo špatné kombo,víceméně jsem s ním byl spokojený. No ale byla tam ta touha po poznání něčeho jiného. S Da Capem jsem spokojený, nemám s ním sebemenší problém. No a teď v čem je lepší oproti AERku. Zvukově to bude dost srovnatelné, ten rozdíl tam není až tak patrný.60 watů AER a 75 W Da Capo, tam to je trochu znát na výkonu. JInak bych řekl, že Da Capo je o něco lépe zpracované na detailech. Oproti AER, černá barva na zadní desce a desce pod
ovládacími prvky. Výstupy, /zdířky /na zadní straně jsou kovové, oproti plastovým na AER. Přední strana, kryt na repro je černý děrovaný plech.
Na AER je látka, na které se více drží prach a reproduktor tak neochrání proti poškození. No a v neposlední řadě Da Capo bylo o nějakou tu tisícovku
levnější, možná je i doteď. Obě komba jsou spíše na domácí hraní, nebo na menší akci, ale to asi víš také. Zvuk je čistý, přirozený. Někdy hraji napřímo, ale střídám to, občas připojím také nějakou tu efektovou krabičku na pedalboardu. No a na závěr, pokud bych se měl nyní rozhodovat, tak to bude opět Da Capo 75, nebo nějaký model od Acusu.
Tak trochu sehrál roli i ten příběh, který zmiňuješ, proto jsem se taky začínal o Da Capo zajímat více. AER Compact 60 IV vůbec nebylo špatné kombo,víceméně jsem s ním byl spokojený. No ale byla tam ta touha po poznání něčeho jiného. S Da Capem jsem spokojený, nemám s ním sebemenší problém. No a teď v čem je lepší oproti AERku. Zvukově to bude dost srovnatelné, ten rozdíl tam není až tak patrný.60 watů AER a 75 W Da Capo, tam to je trochu znát na výkonu. JInak bych řekl, že Da Capo je o něco lépe zpracované na detailech. Oproti AER, černá barva na zadní desce a desce pod
ovládacími prvky. Výstupy, /zdířky /na zadní straně jsou kovové, oproti plastovým na AER. Přední strana, kryt na repro je černý děrovaný plech.
Na AER je látka, na které se více drží prach a reproduktor tak neochrání proti poškození. No a v neposlední řadě Da Capo bylo o nějakou tu tisícovku
levnější, možná je i doteď. Obě komba jsou spíše na domácí hraní, nebo na menší akci, ale to asi víš také. Zvuk je čistý, přirozený. Někdy hraji napřímo, ale střídám to, občas připojím také nějakou tu efektovou krabičku na pedalboardu. No a na závěr, pokud bych se měl nyní rozhodovat, tak to bude opět Da Capo 75, nebo nějaký model od Acusu.
-
Štěpán Axman
- Kontaktovat uživatele:
Tady možná doplním svou zkušenost - měl jsem možnost si zkusit z akustických komb skoro všechno co je na trhu (AER, Schertler, Acus, Roland, Fishman, Boss, Marshall, ...).Orfeus píše: 11.04.2024 22:16 Pro: Štěpán Axman
No a na závěr, pokud bych se měl nyní rozhodovat, tak to bude opět Da Capo 75, nebo nějaký model od Acusu.
A byť má například Schertler fantastickou muzikálnost zvuku i věrnost přednesu, skončil jsem nakonec u AER.
A to z toho důvodu, že všechno co jsem zkoušel (kromě AER/ Da capo 75) má hodně směrový typ zvuku (především Schertler/Acus - ostatně stejná továrna).
Když to má člověk přímo před sebou nebo se dívá na porovnávací video z YT, kde je to snímané zepředu tak kvalitou zvuku AER tolik nevynikne.
Ale z mého pohledu má největší schopnost vyplnit místnost, že je skoro jedno kde člověk od toho komba stojí.
Pokud bych řešil jen odposlech pro sebe na koncerty, asi bych šel do Schertleru/Acusu než do AER. Ale pokud tím většinou i zvučím (hraju menší a klidnější akce), určitě jsem upřednostnil AER / potažmo Da capo 75.
Má mnohem menší sklony ke zpětné vazbě, mnohem lépe a uchu příjemně vyplní i větší prostor na všechny strany od komba a zároveň z něj cítím 100% spolehlivost.