Dobrý den, neví prosím někdo v čem může být problém, když zapojím Dynamický mikrofon do zcela nového Aktivního reproboxu Vonyx SPJ-800A Hi-End 200W přes XLR (do Line IN) a není žádná zvuková odezva?
Zkoušel jsem zapojení synchů a přes mobil jsem tam pustil zvuk, hrálo to nic moc kvalita, ale hrálo, neřekl bych že na 200w a cca 100+dB...
Dynam. mikrofon s kabelem je ozkoušený a funguje dobře. Zkoušel jsem připojit i jiný - kondenzátorový PC mikrofon přes Jack 6,3mm a také nebyla žádná zvuková odezva.
Neví někdo čím by to mohlo být? Myslím že by tam mikrofon ani jinak nešel připojit.
Nevím zda něco dělám špatně a nebo je reproduktor nefunkční nebo s nějakou chybou...
Díky moc za rady
Žádná zvuková odezva mikrofonu - nový reprobox
Pravidla fóra
- Fany
- Bandzone: https://bandzone.cz/kahuna
- Kontaktovat uživatele:
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Žádná zvuková odezva mikrofonu - nový reprobox
Jestli ono to nebude tím, že linkový vstup není prostě pro mikrofon....
P.
P.
Nechci ti kazit radost, ale koukal jsem na fotky a tenhle box má IN jako XLR jenom line - tzn mikrofon napřímo to nedá... Maximálně zkusit ten jack vstup, u kterého píšou MIC.....
Ale vzhledem ke svým zkušenostem s touto "značkou" těch 100W a SPL 115dB je opravdu jen zbožné přání výrobce a prodejců! (200W je peak)
Každý druhý Bluetooth reprák dnes bude hrát líp......
Ale vzhledem ke svým zkušenostem s touto "značkou" těch 100W a SPL 115dB je opravdu jen zbožné přání výrobce a prodejců! (200W je peak)
Každý druhý Bluetooth reprák dnes bude hrát líp......
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
---------------
- Fany
- Kontaktovat uživatele:
Tak to ho teda budu muset vrátit. Právě jsem dospěl také k tomuto závěru, že to nejspíše bude tak jak píšete... Prodejce tvrdil, že tam XLR mikrofon lze zapojit přímo. Když to shrnu, hraje příliš potichu, takové šustítko... Je to tak zavřít se do komory a tam si brnkat s elektroakustickou kytarou, ne zpěv. Díky za odpovědi...
A můžete mi ze zkušenosti doporučit nějakou rozumnou cenově dostupnou, vhodnou alternativu, co bude výkonnější a půjde do toho XLR mikrofon na zpěv.? Díky
A můžete mi ze zkušenosti doporučit nějakou rozumnou cenově dostupnou, vhodnou alternativu, co bude výkonnější a půjde do toho XLR mikrofon na zpěv.? Díky
Kahuna
A chceš jen bednu na zpěv? Nebo i zapojit kytaru, jak píšeš? Nebo na co přesně ten reprobox?
---------------
---------------
---------------
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak ony tyhle levné čínské Vonyxy, Skytecy, apod. nejdou úplně špatné.... jako cvičítko na doma, na zahradu na rodinnou oslavu, do hospůdky...tam to udělá docela dost muziky a kolikrát i víc kraválu, než je třeba. A pro mé plotýnky rozhodně lepší toto malé kompaktní ozvučení, než nějaký velký aparát, vůči prostoru předimenzovaný, a jednomu to při stěhování trhá ruce, že pak ani pořádně nezahraje na kytaru. Mám dva tyto rebrandované pod značkou Skytec a pro potřeby nazvučení malého stísněného prostoru úplně dostačující. Někdy méně je více (než tahat dvě RCF Art 310, natož něco většího a těžšího - na větší zvučení už je lepší domluvit zvukaře).
Tady se akorát mylně usoudilo, že XLR je vstup pro mikrofon, kdežto on je to klasický linkový balanced vstup (zase jednou někdo naletěl prodavači
).
Bez mikrofonního předzesilovače nebo mixpultu to napřímo do linkového vstupu prostě zapojit nemůžeš, mikrofon není dost silný zdroj signálu.
Ten mikrofonní Jack vstup by fungovat mohl, stačila by redukce.
Taky záleží jaký prostor potřebuješ nazvučit, jaké je složení kapely, atd...
Tady se akorát mylně usoudilo, že XLR je vstup pro mikrofon, kdežto on je to klasický linkový balanced vstup (zase jednou někdo naletěl prodavači

Bez mikrofonního předzesilovače nebo mixpultu to napřímo do linkového vstupu prostě zapojit nemůžeš, mikrofon není dost silný zdroj signálu.
Ten mikrofonní Jack vstup by fungovat mohl, stačila by redukce.
Taky záleží jaký prostor potřebuješ nazvučit, jaké je složení kapely, atd...
Já úplně nezatracuju tyhle čínské produkce (v kytarách jo)
Ale i mezi nimi se musí hledat a pak se daj najít slušný kusy, kde po výměně repráků hrajou víc než slušně a zvukově strčí do kapsy plastovky např. dB, RCF, Yamaha, Mackie, ap.

Ale i mezi nimi se musí hledat a pak se daj najít slušný kusy, kde po výměně repráků hrajou víc než slušně a zvukově strčí do kapsy plastovky např. dB, RCF, Yamaha, Mackie, ap.
---------------
---------------
---------------
- Fany
- Kontaktovat uživatele:
no ideálně by to chtělo něco na zpěv, třeba do větší místnosti nebo mini sálu, ale to by mělo být asi mnohem více než 100 nebo 200W, třeba 500+ si myslím...
Kahuna